Pistepotin tulevaisuus

Sivu 2 / 2 Edellinen  1, 2

Siirry alas

Vs: Pistepotin tulevaisuus

Viesti kirjoittaja Aku Vankkis lähetetty Su 11 Kesä 2017, 14:37

Vähän kyllä kieltämättä kysymysmerkkejä herättää tuo aa.fi:n foorumin tila nyt kun itsekin kunnolla kävin siellä tilannetta kartoittamassa. Pelit ja leikit -osioon on viimeisen vuorokauden aikana tullut huimat 6 viestiä, joten se ainakin vaikuttaa erittäin kuolleelta ja juuri sinnehän Pistepotti kuuluisi. Pulinat -osiossa on huomattavasti aktiivisempaa, mutta olisiko Pistepottia asiallista tunkea sinne? Ei yhtään tiedä, millainen moderointitilanne siellä nykyään on, onko koko foorumilla moderaattoreita enää lainkaan ja vahditaanko sitä kuinka tarkasti, menevätkö pelit sun muut oikeisiin osioihin... Onhan siellä pulinoissa toki Valtiopeli, joka ei sinne todellakaan kuulu, joten siinä mielessä ehkä. Ehkä sen voisi sinne laittaa sillä perusteella, että kyseessä ei varsinaisesti ole peli vaan pelin markkinointi? Very Happy

Mutta ennen kuin Pistepottia voidaan markkinoida yhtään missään on päätettävä sen tulevaisuuden suunta - millaista Pistepottia me uusille tulokkaille tarjoamme?

Jontun idea (joka löytyy siis Toivelista -topicista, lukekaa sieltä) on varsin hyvä, en tosin tiedä, kuinka hyvin saisin sen toteutettua, aika vaikeaa olisi joka päivälle keksiä eri asioista muodostuvat numerot. Selväksi ongelmaksi tuossa ehkä muodostuu se, että jos omat numerot arvaa aivan viime hetkellä ennen deadlinea, on paljon todennäköisempää osua lähemmäs oikeaa numeroa koska tällöin pystyy jo aika hyvin näkemään, missä lukemissa tämä haluttu asia kyseisenä päivänä kyseiseen kellonaikaan pyörii. Jos sanotaan, että ensimmäiset kaksi numeroa muodostuvat Helsingin Kaisaniemen mittauspisteen lämpötilasta kyseisenä päivänä klo 14:00, jolloin deadlinekin on, niin tuskinpa se lämpötila kovin erilainen on vaikkapa klo 13:55...

Tämän tietysti voisi ratkaista asettamalla halutun ajankohdan ja tekemällä tulokset vasta tunteja deadlinen jälkeen, mutta tämä johtaisi ongelmiin koska tällöin joko tulokset pitäisi tehdä aina illalla, joka on itselleni huomattavasti huonompi ajankohta kuin iltapäivä tai sitten deadlinen pitäisi olla jo aikaisin aamulla, mikä lyhentäisi kilpailijoiden aikaa uusien siirtojen tekemiseen merkittävästi.
avatar
Aku Vankkis
Admin


http://pistepotti.foorumini.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Pistepotin tulevaisuus

Viesti kirjoittaja Jonttu-Ankka lähetetty Ma 12 Kesä 2017, 21:51

Aku Vankkis kirjoitti:Jontun idea (joka löytyy siis Toivelista -topicista, lukekaa sieltä) on varsin hyvä, en tosin tiedä, kuinka hyvin saisin sen toteutettua, aika vaikeaa olisi joka päivälle keksiä eri asioista muodostuvat numerot. Selväksi ongelmaksi tuossa ehkä muodostuu se, että jos omat numerot arvaa aivan viime hetkellä ennen deadlinea, on paljon todennäköisempää osua lähemmäs oikeaa numeroa koska tällöin pystyy jo aika hyvin näkemään, missä lukemissa tämä haluttu asia kyseisenä päivänä kyseiseen kellonaikaan pyörii. Jos sanotaan, että ensimmäiset kaksi numeroa muodostuvat Helsingin Kaisaniemen mittauspisteen lämpötilasta kyseisenä päivänä klo 14:00, jolloin deadlinekin on, niin tuskinpa se lämpötila kovin erilainen on vaikkapa klo 13:55...

Tämän tietysti voisi ratkaista asettamalla halutun ajankohdan ja tekemällä tulokset vasta tunteja deadlinen jälkeen, mutta tämä johtaisi ongelmiin koska tällöin joko tulokset pitäisi tehdä aina illalla, joka on itselleni huomattavasti huonompi ajankohta kuin iltapäivä tai sitten deadlinen pitäisi olla jo aikaisin aamulla, mikä lyhentäisi kilpailijoiden aikaa uusien siirtojen tekemiseen merkittävästi.

Ratkaisu tähän voisi olla luvun alkuosan tai koko luvun arvaaminen jo hyvissä ajoin (2-3 päivää ennen kierrosta). Uskoisin kyllä, että eri numeronmuodostusperiaatteita saa keksityksi ja deadlinetkin saa järkeviksi. Tavoitteena kuitenkin tosiaan se, ettei koko kaudella tarvitsisi varsinaisesti numeroita arpoa. Annan tälle kaudelle enemmän aikaa ja pohdintaa loppuviikosta, kunhan täältä palveluksestani torstaina kotiudun. Voin ihan hyvin itse myös järjestää tämän kauden, ajasta kun minulla ei ole pariin kuukauteen ainakaan puutetta.

Jonttu-Ankka


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Pistepotin tulevaisuus

Viesti kirjoittaja A.N.K.K.A lähetetty Su 18 Kesä 2017, 21:55

Uutena pelaajana voisin sanoa tulevaisuudesta, että tämä konsepti on hyvä. Kausien vaihtuvat teemat koukuttavat, ja homma on kuitenkin useimmiten suht simppeli. Voisikin ehkä ja huom. ehkä olla hyvä idea pitää jonkin sortin mini mainoskausi aa.fi:ssä. Siellä olisi varmaankin kiinnostuneita pelaajia, jotka eivät tiedä pistepotista paljon ja voisivat innostua. Mainoskaudella pelattaisiin 10 kierroksen peruspistepotti ja sitten vaikka pari kolme teemakautta. Joku 10 pelaajaa mukaan, ja sitten kun muutama kausi on pelattu, hupi loppuu aa.fissä ja kerrotaan Pistepotin foorumista.

Ja lisään vielä vähän lisää luettuani:
-Miten pääsin Pistepottiin?, Vankkis kysyi 1. sivulla. Kun kirjauduin aa.fi:hin 2016 maaliskuussa, huomasin Pistepotin. Ei ollut aikaa liittyä. Sitten 2016 lokakuussa tai silloin ketju meni lukkoon. Ei ollut aikaa eikä halua alkaa Pistepottia. Helmikuussa sitten selaillessani vanhoja ketjuja löysin Pistepotin ja kirjauduin sisään.

Lisäksi aloin ajatella, että ikä tuottaa Pistepottiin ongelman: Pelaajat alkavat ilmeisesti olla jo vähän vanhempia, ja kiinnostus alkaa lakata. Ankkakytkös on välttämätön paha, historiaansa ei voi muuttaa. En itse vain 15-vuotiaana kykene näkemään Pistepotin historiaa valtavana ongelmana. Käytän A.N.K.K.A-nimimerkkiä muutenkin silloin, kun en ole IRL kavereideni kanssa. Mutta juuri Aku Ankan foorumi saattaisi ratkaista ongelman Ankkojen noloudesta, koska kukaan, joka on aa.fin käyttäjä ei voi mollata Pistepotin käyttäjiä tai saada meitä tuntemaan itseämme noloksi.

Pistepotti on valitettavasti melko tuntematon, tämä foorumi kyllä löytyy googlen avulla helposti.

Aa.fi:hin en usko, että Pistepotin olisi hyvä pysyvästi palata, koska foorumi on tällä hetkellä, kuten joku sen Off-Topiciin tiivisti, syvässä unessa kukoistuksen välissä.
avatar
A.N.K.K.A


http://www.akuankka.fi/keskustelu/44134/valtiopeli-15

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Pistepotin tulevaisuus

Viesti kirjoittaja Aku Vankkis lähetetty Ke 21 Kesä 2017, 15:48

Täytyy nyt kyllä todeta, että Pistepotin radikaali uudistaminen on osoittautunut erittäin haastavaksi. Viimeisen parin päivän aikana olen yrittänyt pyöritellä erilaisia ideantynkiä liittyen täysin uudenlaisiin kausiin, joissa perinteinen oikeiden numeroiden arvaaminen olisi joko nykyistä huomattavasti pienemmässä roolissa tai poissa kokonaan, mutta mikään ideoista ei ole osoittautunut hyväksi loppupeleissä.

Vaihtoehtoina on nyt joko se, että joku heittää jonkun nerokkaan idean, joka on välittömästi käyttövalmis (uuden kauden ilmoittautuminen olisi hyvä saada käyntiin pikapuoliin) tai sitten nappaan omasta ideavarastostani kauden, joka jatkaa "perinteisellä" linjalla. Ja jos se on se merkittävin syy, joka vanhoja kilpailijoita ajaa pois, on tällöin joko hankittava valtavasti uusia kilpailijoita tai hyväksyttävä nykyinen tilanne. Jos huomiseen mennessä ei ole mitään parempia ideoita tullut, niin aloitan jonkin tavanomaisen kauden ilmoittautumisen huomenna.

Ja tosiaan Jontun ideahan on siis käyttökelpoinen, mutta sen kohdalla lienee parasta, jos hän itse järjestää sen, joten milloin vain aikaa on, sinne se voidaan sitten sijoittaa.
avatar
Aku Vankkis
Admin


http://pistepotti.foorumini.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Pistepotin tulevaisuus

Viesti kirjoittaja Jonttu-Ankka lähetetty Pe 23 Kesä 2017, 22:55

Ei se tosiaan kovin helppoa ole riisua Pistepotista numeroiden arvaaminen kokonaan pois. Oman kausi-ideani voin ehdottomasti järjestää itse, ja LUPAAN esitellä viimeistellyn idean ja kauden rungon Vankkikselle viikonlopun aikana. Katsotaan sitten, mikä ajankohta sopisi minulle parhaiten kauden järjestämiseen.

Jonttu-Ankka


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Pistepotin tulevaisuus

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Sivu 2 / 2 Edellinen  1, 2

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa