Juonittelupeli: Paluu Osastolle 666 (Ilmoittautumistopic)

Sivu 1 / 2 1, 2  Seuraava

Siirry alas

Juonittelupeli: Paluu Osastolle 666 (Ilmoittautumistopic)

Viesti kirjoittaja Aku Vankkis lähetetty Pe 18 Marras 2016, 00:27

Juonittelupeli: Paluu Osastolle 666

Monet varmaankin muistavat kahden vuoden takaiset karut tarinat, joita kerrottiin sairaalan pahamaineisesta osastosta numero 666. Sinne vietiin vain historian tappavimmista taudeista kärsineet karanteenipotilaat ja siellä työskenteli paljon hyvin kyseenalaista porukkaa. Useimmat potilaat eivät selvinneet sieltä hengissä ulos, eikä syy ollut välttämättä taudin.

Nyt osastolle on tuotu joukko uusia potilaita, jotka kärsivät jostain tuntemattomasta taudista ja jotka vaativat välitöntä hoitoa, jotta tauti ei pääse leviämään osaston ulkopuolelle. Joukko parhaimpia lääkäreitä lähetetään hoitamaan näitä potilaita, mutta pian potilaat alkavat kuolla, eikä syypää näytä olevan uusi tauti, vaan heihin kohdistunut epäasiallinen hoito. Pian myös korvalääkäri löydetään osastolta kuolleena, vaikka hän ei ole saanut tartuntaa.

Käykin ilmi, että lääkärien joukossa on valelääkäreitä, jotka ovat vahingossa tappaneet potilaita lääketieteellisen koulutuksen puutteessa. Heidän todellinen päämääränsä on kuitenkin hankkiutua eroon oikeista lääkäreistä, jotta he onnistuisivat levittämään taudin osaston ulkopuolelle.

Lääkärit päättävät joka ilta juottaa yhdelle joukostaan jotain myrkyllistä kemikaalia ja sitten penkoa kuolleen henkilötiedot ja lääkäriluvat saadakseen selville valelääkärien henkilöllisyydet ennen kuin on liian myöhäistä.


**

Juonittelupelin perusidea

Juonittelupeli on keskustelupohjainen peli, jossa pelaajat on jaettu kahteen leiriin: hyviksiin ja pahiksiin.

Hyviksiin kuuluu suuri enemmistö pelaajista ja heidän tehtävänään on päivisin (pelin päivä =/= irl-päivä, kts lisää alempaa) yrittää selvittää, ketkä heidän joukostaan ovat pahiksia ja saada heidät äänestettyä ulos pelistä. Keskusteleminen pelitopicissa on elintärkeää, samoin kuin omien epäilysten esiintuominen ja itseensä kohdistuneiden syytösten puolusteleminen.

Hyvisten joukkoon kuuluu usein myös ns. erikoishyviksiä, joilla on erityisiä voimia, jotka voivat auttaa hyviksiä pahisten jahtaamisessa.

Pahikset yrittävät päivisin soluttautua hyvisten joukkoon ja teeskennellä olevansa yksiä heistä ilman, että heidän todellinen roolinsa paljastuu, yrittäen saada hyvikset äänestämään toisiaan ulos. Öisin (pelipäivien välissä) pahikset saavat lynkata jonkun hyviksistä ulos pelistä.

Päivä ja yö

Pelit jakautuvat päiviin ja öihin. Päivät kestävät yleensä kolme irl-päivää ja niiden tarkan keston ilmoittaa pelinjohtaja. Päivien aikana siis keskustellaan pelitopicissa ja hyvikset yrittävät metsästää pahiksia.

Yöt kestävät yhden irl-päivän ja niiden aikana pelitopiciin ei saa kirjoittaa mitään. Öisin pahikset lähettävät pelinjohtajalle yksityisviestillä sen pelaajan nimen, jonka haluavat lynkata. Öisin myös erikoishyvikset tekevät tehtävänsä, oli se mikä hyvänsä.

Jokainen pelipäivä alkaa pelinjohtajan aamuviestillä, jossa kerrotaan yön tapahtumista ja päättyy pelinjohtajan ilmoittamana päivänä ilmoitettuun kellonaikaan. Päivän tapahtumista kertova iltaviesti tulee yleensä päivän loppumisen aikoihin, mutta vaikka se myöhästyisi jonkin verran, päivä päättyy silti tasan silloin kun on ilmoitettu, eikä sen kellonajan jälkeen topiciin enää saa kirjoittaa.

Äänestäminen

Äänestäminen on yksi juonittelupelin tärkeimmistä elementeistä. Äänestäminen tapahtuu päivisin ja ääni annetaan boldaamalla kohteen nimi ja laittamalla eteen kaksi + -merkkiä, esim. ++Aku Vankkis. Annetun äänen voi poistaa samalla tavalla mutta korvaamalla plussat miinuksilla, esim. --Aku Vankkis. Ääniä, joita ei ole annettu ohjeiden mukaan tai joissa on kirjoitusvirheitä, ei kelpuuteta, joten ole tarkkana.

Äänen voi antaa tai poistaa pelipäivän aikana niin monta kertaa kuin haluaa, mutta uutta ääntä ei voi antaa ennen kuin vanha on ensin poistettu.

Päivän loppuessa se pelaaja, joka on saanut eniten ääniä lynkataan ja hänen roolinsa paljastetaan muille. Mikäli useampi kilpailija saa yhtä monta ääntä, heistä ensimmäisenä äänen saanut lynkataan.

Pelaajilla on äänestyspakko joka toisena pelipäivänä. Tämä tarkoittaa sitä, että mikäli pelaaja ei äänestä kahden peräkkäisen pelipäivän aikana, hänet pudotetaan pois pelistä. Äänestämiseksi lasketaan vain se, että pelaajalla on voimassa oleva ääni annettuna päivän päättyessä - äänen antaminen ja sen myöhemmin poistaminen ei riitä.

HUOM: Boldaaminen on peleissä varattu vain äänille ja niiden poistoille. Älä käytä sitä korostamaan asioita viesteissäsi, vaan käytä korostuksena joko kursivointia tai alleviivausta.

Pelin päättyminen

Peli päättyy kun toinen osapuolista täyttää voiton kriteerit:

* Hyvikset voittavat kun kaikki pahikset on lynkattu.
* Pahikset voittavat kun heitä on jäljellä enemmän tai yhtä monta kuin hyviksiä.

Muita tärkeitä sääntöjä

* Viestien muokkaaminen pelitopicissa on ehdottomasti kiellettyä. Jos teet virheen tms. korjaa se lähettämällä perään uusi viesti, multipostaamisesta ei peleissä rangaista.

* Pelistä ei saa keskustella pelitopicin ulkopuolella missään tapauksessa. Poikkeuksia ovat pahikset, jotka saavat keskustella keskenään myös muualla.

**

Tämän pelin roolit:

12 pelaajaa:

- 5 tavallista hyvistä, joiden roolinimi on jonkin alan lääkäri

- 1 suojelija (roolinimeltään Farmaseutti), joka on erikoishyvis ja voi joka yö suojella yhtä valitsemaansa pelaajaa pahisten yölynkkaukselta

- 1 mediapuhuja (roolinimeltään Ylilääkäri), joka on erikoishyvis ja voi milloin tahansa päivien aikana postata pelitopiciin haluamansa viestin (jonka pelinjohtaja moderoi niin, ettei kirjoitustyylistä tunnista kirjoittajaa) anonyymisti mediapuhujan nimen alla lähettämällä viestin yksärillä pelinjohtajalle

- 2 liittolaista* (roolinimiltään jotain hyvin mielenkiintoista), jotka tuntevat toisensa ja saavat keskustella keskenään yksityisviesteillä. He ovat hyviksiä ja toimivat kuin tavalliset hyvikset, mutta eivät pärjää ilman toisiaan, joten jos toinen lynkataan, molemmat kuolevat.

- 2 pahista (Valeylilääkäri ja Valekirurgi), jotka tuntevat toisensa ja saavat keskustella keskenään yksityisviesteillä, Valeylilääkäri on ns. johtajapahis (kts. petturi) mutta he ovat molemmat silti varsinaisia pahiksia.

- 1 eksynyt petturi (roolinimeltään jokin entinen lääkäri), joka haluaisi olla valelääkäri (pahis), mutta ei ole sitä pelin alkaessa. Eksyneen petturin tulee joka yö lähettää pelinjohtajalle yksärillä jonkun pelaajan nimi, jota epäilee Valeylilääkäriksi. Mikäli hän jonain yönä osuu oikeaan, hän liittyy pahisten joukkoon uudella roolinimellä Valelääkärikokelas. Tästä ilmoitetaan pahiskaksikolle, jolloin kaikki kolme voivat keskustella keskenään, mutta ei muille pelaajille. Niin kauan kuin Valeylilääkäri on hengissä, Valelääkärikokelas lasketaan pahikseksi, joka hyvisten on lynkattava voittaakseen ja joka katsotaan pahikseksi kun yritetään saada tasatilanne hyvisten kanssa pahisten voittoon, mutta jos Valeylilääkäri kuolee, Valelääkärikokelas muuttuu perinteiseksi petturiksi, joka pelaa pahisten laskuun ja voittaa heidän voittaessaan, mutta ei ole ns. varsinainen pahis.

* tunnetaan juonittelupeleissä yleisemmin nimellä rakastavaiset, mutta nämä roolinimet eivät ehkä ihan siihen sovellu, joten muutin nimen liittolaisiksi.

**

Voit ilmoittautua peliin yksinkertaisesti ilmoittamalla siitä tässä topicissa. Peli alkaa kunhan kaikki 12 pelipaikkaa on täytetty.
avatar
Aku Vankkis
Admin


http://pistepotti.foorumini.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Juonittelupeli: Paluu Osastolle 666 (Ilmoittautumistopic)

Viesti kirjoittaja Jonttu-Ankka lähetetty Pe 18 Marras 2016, 01:13

Tämän pelin "juonelle" peukkua ylös ja luonnollisesti myös ilmoittaudun mukaan.

Jonttu-Ankka


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Juonittelupeli: Paluu Osastolle 666 (Ilmoittautumistopic)

Viesti kirjoittaja Kalamies lähetetty Pe 18 Marras 2016, 07:19

Omasta mielestäni tässä pelissä on jo ehkä vähän liikaakin erikoisrooleja ja niihin sisältyy aika paljon koukeroita.
avatar
Kalamies


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Juonittelupeli: Paluu Osastolle 666 (Ilmoittautumistopic)

Viesti kirjoittaja LäPä7* lähetetty Pe 18 Marras 2016, 08:14

Mukana ollaan. Kalamies on oikeassa, aika paljon kaikkea yhdellä kertaa, mutta tekee kyllä pelistä mielenkiintoisemman, varmaankin.
avatar
LäPä7*


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Juonittelupeli: Paluu Osastolle 666 (Ilmoittautumistopic)

Viesti kirjoittaja Yuk7on lähetetty Pe 18 Marras 2016, 08:23

Mukana. Omasta mielestäni rooleja ei ole yhtään liikaa. Olen pelannut paljon Town of Salemia, juonittelupeliä jossa kaikilla on rooli. Se on ollut hyvin hauskaa ja minusta tuntuu että se on myös oikea suunta tälle pelille.

avatar
Yuk7on


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Juonittelupeli: Paluu Osastolle 666 (Ilmoittautumistopic)

Viesti kirjoittaja Touhula lähetetty Pe 18 Marras 2016, 10:21

Joo mukana. Ja eihän tuo erikoisten määrä haittaa, jokainen hoitaa vain yhtä roolia Smile

Ja esim. nuo liittolaisethan menee ihan tavallisina hyviksinä.
avatar
Touhula


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Juonittelupeli: Paluu Osastolle 666 (Ilmoittautumistopic)

Viesti kirjoittaja Kuutio-purkka lähetetty Pe 18 Marras 2016, 12:52

Mukana
avatar
Kuutio-purkka


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Juonittelupeli: Paluu Osastolle 666 (Ilmoittautumistopic)

Viesti kirjoittaja Kalamies lähetetty Pe 18 Marras 2016, 13:12

Nojoo kaippa se on osallistuttava kun kerta edellisistäkin peleistä on selvinnyt hengissä. Very Happy
avatar
Kalamies


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Juonittelupeli: Paluu Osastolle 666 (Ilmoittautumistopic)

Viesti kirjoittaja CottonJoel lähetetty Pe 18 Marras 2016, 13:35

Osallistun.

CottonJoel


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Juonittelupeli: Paluu Osastolle 666 (Ilmoittautumistopic)

Viesti kirjoittaja Don Barks lähetetty Pe 18 Marras 2016, 15:32

Mukana ehdottomasti
avatar
Don Barks


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Juonittelupeli: Paluu Osastolle 666 (Ilmoittautumistopic)

Viesti kirjoittaja Oku Ankka lähetetty Pe 18 Marras 2016, 15:37

Mukana
avatar
Oku Ankka


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Juonittelupeli: Paluu Osastolle 666 (Ilmoittautumistopic)

Viesti kirjoittaja Akuhullu lähetetty Pe 18 Marras 2016, 15:43

Siis mukana

Akuhullu


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Juonittelupeli: Paluu Osastolle 666 (Ilmoittautumistopic)

Viesti kirjoittaja Sienilapsi lähetetty Pe 18 Marras 2016, 16:10

Sieni liittyy peliin.
avatar
Sienilapsi


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Juonittelupeli: Paluu Osastolle 666 (Ilmoittautumistopic)

Viesti kirjoittaja Qwhlrt lähetetty Pe 18 Marras 2016, 16:35

Mukana

Qwhlrt


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Juonittelupeli: Paluu Osastolle 666 (Ilmoittautumistopic)

Viesti kirjoittaja Muumi Ankka lähetetty Pe 18 Marras 2016, 16:35

Myöhässä
avatar
Muumi Ankka


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Juonittelupeli: Paluu Osastolle 666 (Ilmoittautumistopic)

Viesti kirjoittaja Aku Vankkis lähetetty Pe 18 Marras 2016, 16:47

Jahas, nyt jo täyttyi peli ja tuli vieläpä ylitarjontaa pelaajissa Very Happy

Periaatteessahan Muumin voisi vielä ottaa mukaan jos roolien määrän lisäisi kolmeentoista. Kysymys vain kuuluu, että mikä rooli mukaan lisättäisi? Tavallinen hyvis? Tällöin olisi 2-3 pahista (riippuen siitä löytääkö petturi valeylilääkärin) vastaan 10 hyvistä, joista kaksi on pari, jonka molemmat osapuolet kuolevat jos toinen kuolee. Se toki tekee pahisten hommasta mahdollisesti haastavampaa kuin ennen, mutta toisaalta pahikset ovat täysin suvereenisti voittaneet kaksi ensimmäistä peliä, joten ehkäpä vaikeustason lisääminen olisi ihan paikallaankin, niin olisi potentiaalia mielenkiintoisempaan peliin.

Joten jos Muumi mukaan haluaa, niin eiköhän me kuudes tavallinen hyvis voida mukaan lisätä ja aloittaa peli 13 pelaajalla.
avatar
Aku Vankkis
Admin


http://pistepotti.foorumini.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Juonittelupeli: Paluu Osastolle 666 (Ilmoittautumistopic)

Viesti kirjoittaja Muumi Ankka lähetetty Pe 18 Marras 2016, 16:55

Joo kyllä se kävisi
avatar
Muumi Ankka


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Juonittelupeli: Paluu Osastolle 666 (Ilmoittautumistopic)

Viesti kirjoittaja Tuoppi lähetetty Pe 18 Marras 2016, 17:23

Minäkin voin tulla jos tarvitaan lisää porukkaa  Embarassed
avatar
Tuoppi


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Juonittelupeli: Paluu Osastolle 666 (Ilmoittautumistopic)

Viesti kirjoittaja Aku Vankkis lähetetty Pe 18 Marras 2016, 17:37

Hetkinen nyt, olenko missannut jonkun? Miten nyt voi olla jo 14 jos vain Sienilapsi ja Akuhullu ovat uusia ja ennen oli 11? Vai olenko tosiaan unohtanut jonkun? Very Happy

Lisätäänkö me nyt sitten vielä yksi tavallinen hyvis vai kolmas pahis (jolloin petturi muuttuisi siten, että lasketaan hyvikseksi kunnes löytää Valeylilääkärin ja jos löytää, muuttuu tavalliseksi petturiksi, ei varsinaiseksi pahikseksi) - saa heittää ideoita. Olisi mukavaa saada peli käyntiin tänä iltana.
avatar
Aku Vankkis
Admin


http://pistepotti.foorumini.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Juonittelupeli: Paluu Osastolle 666 (Ilmoittautumistopic)

Viesti kirjoittaja CottonJoel lähetetty Pe 18 Marras 2016, 17:43

Aku Vankkis kirjoitti:Hetkinen nyt, olenko missannut jonkun? Miten nyt voi olla jo 14 jos vain Sienilapsi ja Akuhullu ovat uusia ja ennen oli 11? Vai olenko tosiaan unohtanut jonkun? Very Happy
Qwhlrt on myös uusi.

CottonJoel


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Juonittelupeli: Paluu Osastolle 666 (Ilmoittautumistopic)

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Sivu 1 / 2 1, 2  Seuraava

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa