Pistepotti
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

TIEDOTUS: Pistepotin viimeinen vuosi

5 posters
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin

Siirry alas

TIEDOTUS: Pistepotin viimeinen vuosi Empty TIEDOTUS: Pistepotin viimeinen vuosi

Viesti kirjoittaja Aku Vankkis La 25 Joulu 2021, 20:17

Pistepotti huipentuu kauteen 300 vuoden 2022 lopussa.

Pitempi versio:

Tätä päätöstä ei ole tehty kevyin perustein, vaan se on pitkän harkinnan lopputulos. Pistepotti-foorumi on itselleni viimeinen jäljellä oleva yhteys aa.fi:stä ja Ankkiksesta aikoinaan lähteneeseen suurempaan yhteisöjen verkostoon, johon liityin vuonna 2007, tällä hetkellä siis 14 vuotta sitten. Pidän Pistepotin tulosten tekemistä harrastuksena ja näin pitkän ajan jälkeen ajatus Pistepotin jälkeisestä ajasta on vähintäänkin kummallinen.

Pistepotin aloittamisesta tulee tänään kuluneeksi yksitoista vuotta, mikä on arviolta puolet monen nykykilpailijamme koko elämästä. Se on käsittämättömän pitkä aika yhdelle lähtökohtaisesti simppelille foorumikisalle, etenkin nykypäivänä kun perinteiset foorumit ovat jo hyvin pitkälti muinaismuistoja menneiltä ajoilta.

En olisi milloinkaan voinut kuvitella Pistepotin pysyvän hengissä näin pitkään, eikä sen ollut edes missään vaiheessa tarkoitus pysyä. Joskus sadannen kauden jälkeen ajattelin, että jos teoriassa joskus niin pitkälle pääsisimme, olisi kausi 250 aivan ehdoton päätepysäkki, eikä sitä pitemmälle enää jatkettaisi - sehän tarkoittaisi jo kokonaisen vuosikymmenen täyttymistäkin. Tämä kuitenkin lopulta muuttui ja kauden 250 jälkeen tulikin kausi 251.

Nyt olemme kuitenkin saapuneet pisteeseen, jossa tien pää alkaa vääjäämättä häämöttää horisotissa. Mikään ei voi jatkua ikuisesti, ei edes Pistepotti. Tähän on monia syitä, joista kilpailijamäärän dramaattinen vähentyminen viime vuosina on vain yksi. Sen lisäksi - ja erityisesti siitä johtuen - uusien kausi-ideoiden keksiminen on erityisesti tämän vuoden aikana alkanut käydä erittäin haastavaksi, sillä pieni porukka on tehnyt monen potentiaalisen idean toteuttamisesta mahdotonta ja esimerkiksi ennen melko yleiset joukkue- ja parikaudet ovat käytännössä kadonneet. Pistepotti ei voi muuttua vain yksien ja samojen kausien toistamiseksi uudelleen ja uudelleen, sillä sen valttikortti on aina ollut kausien monipuolisuus.

Olen Pistepotin lisäksi toiminut aikoinaan aa.fi:ssä Viestimaratonin vetäjänä, mihin rooliin päädyin melko sattumalta oltuani ensin pari vuotta ihan tavallinen kilpailija. Viestimaraton oli hieno foorumikisa, joka kuitenkin kohtasi karuimman mahdollisen lopun: se kuihtui kasaan alkuvuodesta 2012 ja viimeiseksi jääneen kauden jälkeen osanottajia ja kiinnostusta jatkoa kohtaan ei vain yksinkertaisesti enää ollut, eikä enempää kausia siksi tullut. Se ei ollut loppu, jonka Viestimaratonin kaltainen kilpailu olisi ansainnut.

Pistepotti on kasvanut vuosien varrella paljon suuremmaksi ja merkittävämmäksi kuin Viestimaraton milloinkaan. Se on ollut käynnissä yhtäjaksoisesti yli vuosikymmenen ja jatkanut eloaan omalla foorumillaan myös sen jälkeen kun aa.fi:n klassinen foorumi lakkasi olemasta. Pistepotti jos mikä ansaitsee kunnollisen päätöksen, joka on tehty sen yhteisön omilla ehdoilla. Jos yritämme jatkaa ikuisesti, tulemme väkisinkin jossain vaiheessa tilanteeseen, jossa Pistepottia odottaa Viestimaratonin kohtalo ja juuri siksi on osattava asettaa lopullinen maaliviiva sopivaan kohtaan.

Jotta Pistepotti voisi saapua ansaitsemaansa päätepisteeseen, sen on päätyttävä kun se on vielä hyvässä hapessa, eikä hengityskoneessa. Siksi näin vuoden 2021 lopussa on aika ilmoittaa, että vuosi 2022 tulee olemaan Pistepotin viimeinen vuosi ja sen lopussa järjestettävä kausi 300 sen viimeinen kausi. Mitään parempaa loppulukua ei voisi olla kuin tasasatanen ja neljäänsataan jatkaminen tarkoittaisi jatkamista vuoteen 2026 saakka - ja jokainen täällä varmasti ymmärtää, ettei se nykyisellä menolla ole millään tavalla realistista. Se olisi mukavaa, mutta sen toteutumiseksi keskimääräisen kilpailijamäärän pitäisi tuplautua nykyisestä, eikä meillä vain yksinkertaisesti ole mitään lähdettä, josta voisimme realistisesti sellaisen määrän väkeä tänne pysyvästi saamaan nyt kun aa.fi:n foorumia ei enää ole. Tästä syystä tämä on paras mahdollinen ratkaisu, sillä se antaa meidän järjestää Pistepotille kunnolliset läksiäiset etukäteen tiedetyn kauden kohdalla ja juuri sen Pistepotin kaltainen kilpailu ansaitsee.

Pistepotti on kuitenkin tässä vaiheessa kaikkea muuta kuin ohitse. Meillä on edelleen kokonainen vuosi jäljellä, kaksi ja puoli kausikymmenystä, kaiken kaikkiaan 25 kautta. Siinä ajassa ehtii tapahtua vielä vaikka ja mitä. Päätin vain tehdä tämän tärkeän ilmoituksen hyvissä ajoin, jotta kaikki tietäisivät tämän tulevan vuoden olevan se viimeinen.

Toivon mukaan viimeisen vuoden aikana mahdollisimman moni klassisista kausisarjoistamme voisi saada vielä yhden osan ja mahdollisimman moni pienelle porukalle soveltuva uusi ideakin pääsisi toteutukseen. Jos kenelläkään teistä on ideoita liittyen siihen, mitä kausia vuoden 2022 aikana olisi syytä järjestää, ehdottakaa.

Toivottavasti myös nykyinen porukkamme pysyy kasassa loppuun saakka. Pistepotti ei voi saada kunniakasta loppua jos se ehtii viimeisen vuotensa aikana kuihtua olemattomiin. Me tarvitsemme teistä jokaista vielä seuraavan 25 kauden ajan. Vielä yhden vuoden.

Kiitos. Sana on vapaa.
Aku Vankkis
Aku Vankkis
Admin


http://pistepotti.foorumini.com

Takaisin alkuun Siirry alas

TIEDOTUS: Pistepotin viimeinen vuosi Empty Vs: TIEDOTUS: Pistepotin viimeinen vuosi

Viesti kirjoittaja Kalamies La 25 Joulu 2021, 21:02

Tätä voisi sanoa dramaattiseksi, muttei mitenkään yllättäväksi tiedotukseksi. Tämän foorumiajan kukoistus yleisestikin on historiaa, sillä eräällä toisella käyttämälläni foorumilla kamppaillaan myös sen suhteen sammutetaanko valot vai ei.
Kalamies
Kalamies


Takaisin alkuun Siirry alas

TIEDOTUS: Pistepotin viimeinen vuosi Empty Vs: TIEDOTUS: Pistepotin viimeinen vuosi

Viesti kirjoittaja Aku Vankkis To 30 Joulu 2021, 01:05

Näinhän se on. Sosiaalisen median aikakausi on ajanut vanhanaikaisten foorumien ohitse mennen tullen. Nykylapset eivät varmaan edes tiedä mitä foorumit ovat enää. Meillä ei ole enää mitään rinnakkaisyhteisöä, josta voisimme yrittää saada väkeä Pistepottiin ja vaikka tänä vuonna erityisesti kevään ja kesän aikana nähtiinkin poikkeuksellisen paljon vanhojen kilpailijoiden comebackeja, yksikään niistä ei jäänyt pitkäaikaiseksi. Ehkä se myös kertoo jotain Pistepotin viehätyksen vähentymisestä. Vaikka kaudet olisivat kuinka monipuolisia tahansa, on se silti pohjimmiltaan aina "se yksi ja sama juttu", johon väki ennemmin tai myöhemmin kyllästyy. Ja juuri siksi ei olekaan realistista yrittää jatkaa ikuisuuksiin näin pienellä porukalla, koska meillä ei yksinkertaisesti ole varaa menettää enempää väkeä, jos haluamme, että kausissa on edes jotain järkeä.

Joka tapauksessa näin kuitenkin paremmaksi vaihtoehdoksi informoida asiasta hyvissä ajoin, eikä niin, että kauden 299 jälkeen tulisi yllättäen ilmoitus että "btw, seuraava kausi on sitten viimeinen". Parempi näin. Kunhan homma nyt sitten pysyisi hengissä vielä sen vuoden ajan.
Aku Vankkis
Aku Vankkis
Admin


http://pistepotti.foorumini.com

Takaisin alkuun Siirry alas

TIEDOTUS: Pistepotin viimeinen vuosi Empty Vs: TIEDOTUS: Pistepotin viimeinen vuosi

Viesti kirjoittaja Sienilapsi To 30 Joulu 2021, 15:20

Nyyh jään kahden kauden päähän 250 kaudesta Sad

Tbh, mä oon yllättynyt että Pistepotti on näinkin pitkään sinnitelly hengissä. Onhan se kiva olla 35 voittoa ja yli sata mitalia, mut ei se enää samalta tunnu kuin vaikka viis vuotta sitten, koska voittaakseen täytyy päihittää vaan 5-6 vastustajaa ja mitalin saa melkein tekemättä mitään. Mut on se yhteisöllisenä kisana silti mukavaa edelleen, vaikka meitä ei monta enää ookaan. Ei kai täällä muuten olis jaksanu kohta yheksää vuotta pyöriä.

Vois kyl ottaa viel viimeiseks tavoitteeks sen 40 voittoa... bounce

Also, mitä kausiin tulee, mä haluan sen viimeisen Megapoliksen ja sen jälkeen siitä tarinasta täysmittasen romaanin *vink vink Jonttu*
Sienilapsi
Sienilapsi


Takaisin alkuun Siirry alas

TIEDOTUS: Pistepotin viimeinen vuosi Empty Vs: TIEDOTUS: Pistepotin viimeinen vuosi

Viesti kirjoittaja Jonttu-Ankka To 30 Joulu 2021, 21:49

Joulun pyhät ja välipäivät (tai ainakin osa niistä) tuli vietettyä ulkomailla, joten vasta nyt pääsen kunnolla koneen ääreen kirjoittelemaan.

Kuten Kalamies totesikin jo, tämä ilmoitus ei valitettavasti tule täytenä yllätyksenä, mutta ehdottoman positiivista siinä on se, että se tulee vasta nyt, eikä esimerkiksi 50 tai 100 kautta sitten. Jokaisella on omat syynsä ja ennen kaikkea omat elämänsä, ja onkin ihan luonnollista, että jossain vaiheessa innostus ja kiinnostus Pistepottiinkin katoaa. Pistepotin jatkuminen näinkin pitkään myös Aku Ankan nettisivujen ajan jälkeen on kieltämättä vähintäänkin pienimuotoinen ihme, mutta sen on mahdollistanut mahtava ydinporukkamme. Haluankin antaa valtavat virtuaalipeukut kaikille kisaajillemme ja ennen kaikkea Vankkikselle, joka on omaa aikaansa käyttänyt Pistepotin vetämiseen vähintään nelinumeroisen määrän tunteja, näin uskaltaisin ainakin veikata. Very Happy

248 kisailtua ja 6 järjestettyä kautta on tällä hetkellä oma saldoni, mutta yhtä kivaa tämä ainakin itselleni on kuin silloin alkualkoinakin, jos nyt edes jotain hämärästi viime vuosikymmenen alusta muistan. Kaudet kieltämättä alkavat vähän jo toistaa itseään, kun parhaat ideat alkavat varmasti olla jo käytettynä ja tämänhetkinen pienempi osallistujamäärä estää niiden vielä parempien ideoiden toteuttamisen. Hatunnoston arvoinen suoritus on kuitenkin se erilaisten kausi-ideoiden määrä, jonka Vankkis on 11 vuoden(!) aikana onnistunut kehittelemään. Jo tämänkin takia ymmärrän erittäin hyvin, jos ideat alkavat loppua kesken. Pistepotin päättyminen kauteen 300 muuten tarkoittaa sitä, että kukaan ei pysty ohittamaan allekirjoittanutta kilpailtujen kausien määrässä, koska tuon tittelin varmistamiseen riittää vain yksi ilmoittautuminen ja se tuli tehtyä hetki sitten Wink

Sienilapsi kirjoitti:
Also, mitä kausiin tulee, mä haluan sen viimeisen Megapoliksen ja sen jälkeen siitä tarinasta täysmittasen romaanin *vink vink Jonttu*

Viimeinen osa on ehdottomasti tulossa tämän "loppusuoran" aikana, kauden kehittely saati sen järjestäminen on jäänyt taka-alalle tänä vuonna kaikenlaisten elämänmuutosten takia, mutta ensi vuonna on aikaa ja mahdollisuuksia viimeiselle osalle. Romaania en pysty kuitenkaan lupaamaan, mutta jos joskus siitä kirjan kirjoitan, niin Sienelle lähtee signeerattu ensipainos tulemaan saman tien.

Aku Vankkis kirjoitti:
Toivon mukaan viimeisen vuoden aikana mahdollisimman moni klassisista kausisarjoistamme voisi saada vielä yhden osan ja mahdollisimman moni pienelle porukalle soveltuva uusi ideakin pääsisi toteutukseen. Jos kenelläkään teistä on ideoita liittyen siihen, mitä kausia vuoden 2022 aikana olisi syytä järjestää, ehdottakaa.


En nyt suorilta käsin vielä ehdota (muita) kausia, kun niiden määrä on rajattu, mutta ehkä ideointiin auttaisi jonkinlaisen, tarvittaessa hyvinkin karkean ja alustavan aikataulun laatiminen tämän loppusuoran osalta? Siitä pystyisi sitten jokainen katsomaan esimerkiksi mitkä vuodenajat osuvat millekin kaudelle ja auttaisivat hahmottamaan vaikkapa perinteisten teemakausien (pääsiäinen, talviolympialaiset(?)) ajoitukset ja lukumäärän? Nyt siis olisi esimerkiksi tiedossa jo mahdollisesti kolme kautta tai kausi-ideaa ja jäljelle jäisi sitten vielä 22 mahdollisuutta muillekin järjestää kausi tai keksiä jotain uutta.

//Lisätään nyt kuitenkin tähän loppuun vielä, että tuon heksalogian päätösosan lisäksi voisin järjestää ainakin yhden muun kauden. Tälle kaudelle on jo idea olemassa, ja se olisi käsittääkseni Pistepotti-historiaa tekevä kausi...
Jonttu-Ankka
Jonttu-Ankka


Takaisin alkuun Siirry alas

TIEDOTUS: Pistepotin viimeinen vuosi Empty Vs: TIEDOTUS: Pistepotin viimeinen vuosi

Viesti kirjoittaja Aku Vankkis Pe 31 Joulu 2021, 14:45

Jontun mainitsema karkea aikataulu vaikutti hyvältä idealta, joten aloin hyvin alustavasti hahmottelemaan sellaista. Se on aika epävarmaa puuhaa siinä mielessä, että kausien pituuksia on hyvin vaikea ennakoida etukäteen kun ei ole vielä tiedossa suurinta osaa vuoden aikana järjestettävistä kausista, mutta onnistuin jonkinlaisen alustavan aikataulun tapaisen saamaan aikaiseksi ja...

Tämän aikataulun mukaan kausi 299 päättyisi ensi vuonna joskus joulun tienoilla Very Happy Toki ilmoittautumisaikoja voi aina aavistuksen verran supistaa, jolloin kausi voitaisiin saada päättymään hieman aikaisemmin, mutta siinäkin tapauksessa kausi 300 mahtuisi tämän vuoden puolelle vain, mikäli se olisi tavallisen kauden pituinen. Ja mitään etukäteen spoilaamatta voin luvata, ettei viimeinen kausi tule olemaan tavallisen kauden pituinen. Sitä tuskin kukaan odottikaan.

Eli suomeksi sanottuna... tämä homma saattaa sittenkin venyä vuoden 2023 alkuun. Ehkä. Pitää katsella miten nämä tulevan vuoden kaudet lähtevät liikkeelle, mutta en mielelläni lähtisi tarkoituksella lyhentelemään kausia vain sen takia, että viimeinen kausijärkäle saataisiin väkisin mahdutettua tälle vuodelle. Mutta joka tapauksessa varsinkin loppuvuoden aikataulua on tässä vaiheessa vielä aika vaikea ennustaa.

Sen sijaan voin kuitenkin hyvin suurella todennäköisyydellä sanoa, että talviolympialaiskausi tulee olemaan kausi 278 ja melko suurella todennäköisyydellä, että pääsiäiskausi tulee olemaan kausi 282. Pääsiäinen on tulevana vuonna varsin myöhään (15.-18. huhtikuuta). 28. kausikymmenyksen päätöskausi (280) osuu luultavasti maaliskuun alkupuoliskolle kun taas 29. kausikymmenyksen päätös (290) mahdollisesti elokuun alkuun. Toinen kausikymmenysten päätöskausista on jo lyöty lukkoon, mutta toiselle mietitään vielä sisältöä. Lisäksi uskoisin, että syksyllä voisi olla paikka vielä viimeiselle MM-futiskaudelle, koska kisat tällä kertaa järjestetään vähän eriskummalliseen ajankohtaan, joskin luultavasti hieman aikaisemmin kuin itse kisat, jotka kestävät melkein sinne jouluun saakka.

Mitä vuodenaikoihin tulee niin karkeasti siis talven (tammi-helmikuu) puolelle menevät kaudet 276-279, joista 276 ja 278 on jo suunniteltuna, keväälle (maalis-toukokuu) kaudet 280-285, joista 280 on juhlakausi ja 282 luultavasti pääsiäiskausi, kesälle (kesä-elokuu) kaudet 286-291, joista 290 jälleen juhlakausi ja syksylle (syys-marraskuu) kaudet 292-298, joihin lukeutuu luultavasti MM-futiskausi. Näistä ajankohdista voi ehkä jotain päätelmiä tehdä. Eli jos niitä ideoita viimeisen vuoden kausille on, olivatpa ne sitten uusia ideoita, tiettyihin ajankohtiin soveltuvia kausia tai viimeisiä jatko-osia joihinkin kausisarjoihin, niin antaa tulla vain.

Sienilapsen kanssa olen ehdottomasti samaa mieltä siitä, että viimeistä Megapolista odotellaan ja historian tekeminen kuulostaa sekin erittäin hyvältä idealta, joten Jonttu voisi tässä joskus lähitulevaisuudessa lähetellä yksäriä tähän suuntaan, niin voidaan harrastaa jonkinlaista alustavaa neuvottelua mahdollisten ajankohtien suhteen. Pitäähän sitä itsekin vielä viimeisiä kertoja päästä osallistumaan kausille.

Ja mitä tulee tuohon Jontun mainintaan siitä, että Pistepotin jatkuminen omalla foorumillaan näin pitkään on pienimuotoinen ihme, olen ehdottomasti samaa mieltä, enkä itsekään odottanut, että näin pitkälle pääsisimme, mutta mikä hurjinta, kun tämä nykyinen 28. kausikymmenys tulee maaliskuussa päätökseensä, me olemme kisanneet foorumillamme yhtä monta kautta kuin aa.fi:ssä. Kauden 281 myötä foorumimme ohittaa alkukotimme kausien määrässä. Se on melkoinen juttu se. Joten pysytellään siis elävien kirjoissa vielä (reilun?) vuoden ajan, eikö vain?
Aku Vankkis
Aku Vankkis
Admin


http://pistepotti.foorumini.com

Jonttu-Ankka likes this post

Takaisin alkuun Siirry alas

TIEDOTUS: Pistepotin viimeinen vuosi Empty Vs: TIEDOTUS: Pistepotin viimeinen vuosi

Viesti kirjoittaja AySel La 01 Tammi 2022, 01:52

Eipä sitä kovin montaa kautta ole ehditty täällä olla verrattuna näihin muihin, mutta yritän parhaani mukaan muistaa pysyä kuvioissa loppuun asti, niin ei ainakaan tarvitse pelätä, että porukka loppuisi viime hetkellä kesken. Toivottavasti tulee hyvä viimeinen vuosi!

Ja miten olisi vielä lisää sellaisia kausia, jonka mä tuossa aikaisemmin kävin voittamassa Wink
AySel
AySel


Takaisin alkuun Siirry alas

TIEDOTUS: Pistepotin viimeinen vuosi Empty Vs: TIEDOTUS: Pistepotin viimeinen vuosi

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin
 
Oikeudet tällä foorumilla:
Voit vastata viesteihin tässä foorumissa