Pistepotti
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Pistepotin tulevaisuus 2020

5 posters

Siirry alas

Kumpaa vaihtoehtoa kannatat Pistepotin tulevaisuuden kannalta?

Pistepotin tulevaisuus 2020 Vote_lcap0%Pistepotin tulevaisuus 2020 Vote_rcap 0% 
[ 0 ]
Pistepotin tulevaisuus 2020 Vote_lcap100%Pistepotin tulevaisuus 2020 Vote_rcap 100% 
[ 6 ]
 
Ääniä yhteensä : 6
 
 

Pistepotin tulevaisuus 2020 Empty Pistepotin tulevaisuus 2020

Viesti kirjoittaja Aku Vankkis Ma 15 Kesä 2020, 21:26

Pistepotilla on ikää kunnioitettavat 9,5 vuotta, takana on jo täydet sata kautta tällä omalla foorumillamme ja kaiken kaikkiaan 240 kautta yhteensä. Se on ihan valtava määrä.

Totuus on kuitenkin se, että Pistepotin kilpailijamäärät ovat pudonneet viimeisimmällä kausikymmenyksellä ennätyksellisen alas, kun joillakin kausilla on ollut vain kuusi osallistujaa. Niilläkin kausilla, joilla osallistujia on ollut hieman enemmän, on varsinaisia aktiivisia kilpailijoita yleensä ollut se kuusi kappaletta. Tämä aktiivinen kuusikko on käytännössä pitänyt koko kilpailun hengissä edes jollain tavalla.

Loputtomiin tällaista tekohengitystä ei voida jatkaa. Erittäin alhainen kilpailijamäärä vääristää tilastoja jo pahasti ja kuluneella kausikymmenyksellä on nähty lukuisia aivan ällistyttäviä tilastollisia suorituksia, joista ainakaan kaikki eivät varmasti olisi tapahtuneet jos väkeä olisi ollut enemmän. Lisäksi osallistujien puute rajoittaa kausia, eikä kaikkia ideoita voida edes toteuttaa tällaisella määrällä.

Kun viimeksi puhuttiin vakavasti Pistepotin tulevaisuudesta oli kesä 2017, kolme vuotta sitten. Silloin tilanne oli huonontunut merkittävästi - nykyisin silloinen tilanne (osallistujia keskimäärin 10) olisi aivan huipputilanne.

Silloin kilpailijat olivat yksimielisesti sitä mieltä, että Pistepotti jatkuisi vähintään kauteen 200 saakka. Kauden 200 jälkeen tilanne näytti taas hyvältä, minkä vuoksi oli selvää, että jatkettaisiin eteenpäin.

Nyt 40 kautta myöhemmin olemme jälleen siinä tilanteessa, että on tullut aika konsultoida vähiin käyneitä kilpailijoitamme. Mahdollisuuksia on kaksi:

A) Pistepotti päättyy kauteen 250. Jäljellä on vielä yksi kausikymmenys, siis kymmenen kautta ja Pistepotti huipentuu näyttävään lukemaan saavuttaen samalla huimat kymmenen vuotta ikää. Toisin sanoen Pistepotti jatkuu siis vuoden 2020 loppuun saakka.

B) Pistepotti jatkuu kauden 250 jälkeenkin. Tällöin emme tiedä, kuinka pitkään se tarkalleen jatkuu. Ehkä se päättyy heti seuraavan kausikymmenyksen jälkeen kauteen 260. Ehkä me saavutamme kauden 300. Kuka tietää.

Jokaisen ääntä tarvitaan, sen verran vähän teitä on. Olisi myös erittäin mukavaa, jos mahdollisimman moni tulisi tähän topiciin jakamaan sanallisen mielipiteensä asiaan liittyen ja jos ideoita löytyy, niitäkin sopii ehdotella.

Tämä äänestys on suuntaa antava, ei absoluuttinen. Lopullinen päätös siitä, jatkuuko Pistepotti kautta 250 pitemmälle tehdään kauden 245 jälkeen. Mielestäni on kuitenkin selvää, että nykyisen tilanteen jatkuessa kautta 250 pitemmälle eteneminen ei ole realistisesti järkevää, jos haluamme kilpailun joskus saavan arvokkaan päätöksen eikä päättyvän siihen, että jonakin päivänä osallistujia ei vain yksinkertaisesti enää ole. Jos haluamme Pistepotin elävän vielä pitempään, on jostain saatava lisää väkeä.

Ääniä, mielipiteitä ja keskustelua siis kaivataan Smile
Aku Vankkis
Aku Vankkis
Admin


http://pistepotti.foorumini.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Pistepotin tulevaisuus 2020 Empty Vs: Pistepotin tulevaisuus 2020

Viesti kirjoittaja Jonttu-Ankka Ti 16 Kesä 2020, 02:57

Sanomattakin selvää, että äänestin vaihtoehtoa B. Valitettavasti väki vähenee, mutta se pieni ydinporukka on pysynyt kasassa paria lähtijää lukuunottamatta. Yhtä kivaa tätä on silti pelata kuin ensimmäisillä kausillakin.

Kilpailijoiden houkutteluun liittyen, Kalamies laittoi jo pari viikkoa sitten Kehitys- ja palautetopiciin kysymyksen siitä, voiko kadonneille ja eläköityneille lähettää sähköpostin perään ja muistuttaa foorumin olemassaolosta. En tiedä, onko se tässä forumalustassa edes mahdollista ja viestikin menisi varmaan sähköpostintarjoajasta riippuen suoraan roskapostiin, mutta ei kai tuossa mitään hävittävää ole. Muutamia suorastaan mysteerisiä katoamisia on ollut, tuskin ne kaikki pelkkiä unohduksia ovat olleet.

Mielestäni kilpailijoiden hankintaa vaikeuttaa foorumin jatkuvasti vanheneva aktiivisto, keski-ikä huitelee selvästi yli 20 ikävuoden. Moni tämänikäinen saattaisi toki kiinnostua leppoisasta ja sopivan hidastempoisesta pelistä, mutta missäs mainostat? Aika monesti on täällä taidettu todeta se, että omille kavereille ei kehdata Pistepotista mainita eikä millään toisellakaan foorumilla mainostaminen taida olla mahdollista, etenkin kun se toinen foorumi ei hyötyisi tällöin meistä millään tavalla. Kyllähän nuorempikin väestö voisi innostua, mutta näen myös aika paljon ongelmia siinä, että muut kilpailijat ovat ~20-vuotiaita tai vanhempia ja yksi tai pari kisaajaa eivät ole edes rippikouluiässä. Aiemmin kilpailijoiden ikähaitari on ollut paljon tasaisempi, jolloin mitään "kypsyysongelmaa" ei ole ollut.

Jos jatketaan vielä kauden 250 jälkeenkin, niin tilastojen vääristymisen lopullisesti aivan toisiin ulottuvuuksiin voisi estää yksinkertaisesti aloittamalla tilastoinnin alusta. Yleisurheilussakin on ajan saatossa nollattu ja tullaan nollaamaan maailmanennätyksiä ja tilastoja, joten miksei sitten Pistepotissakin? Lopetetaan nykyinen tilastointi vaikka sinne kauteen 250 tai sitten valitaan takautuvasti joku muu ajankohta, johon päättyy nykyiset eli "vanhat" tilastot ja aloitetaan sitten "uudet" tilastot, jotka on mukautettu pienempään osallistujamäärään. Vanhat tilastot näkyviin Pistepotin Kunniagalleriaan tai vastaavaan ja kisaillaan sitten jatkossa uusin tilastoin - joko pienellä tai isommalla porukalla. Sienelle profiiliin joku voittajalegendan tunnustus ja meikäläiselle veteraanimerkki Very Happy
Jonttu-Ankka
Jonttu-Ankka


Takaisin alkuun Siirry alas

Pistepotin tulevaisuus 2020 Empty Vs: Pistepotin tulevaisuus 2020

Viesti kirjoittaja Aku Vankkis Ke 17 Kesä 2020, 00:53

Jontulla on kyllä paljon hyviä pointteja.

Tuohon vähän huomaamatta jääneeseen Kalamiehen kysymykseen liittyen tarkistin asian ja kyllä, näyttäisi olevan mahdollista lähettää joukkosähköposti hallintapaneelin kautta. Sen voi lähettää joko kaikille foorumin käyttäjille tai tietylle käyttäjäryhmälle (esim. ylläpitäjät). Jos tätä lähdettäisiin hyödyntämään, voisi olla tarpeellista valikoida mukaan sellaisia kilpailijoita, jotka oikeasti ovat joskus olleet aktiivisia (ja siten potentiaalisia paluumuuttajia) ja luoda heitä varten väliaikainen käyttäjäryhmä, jotta viestin voisi lähettää vain ja ainoastaan heille, eikä ihan jokaiselle, joka on joskus puolivahingossa tänne rekisteröitynyt. Pitäisi vain miettiä, että mitä siihen viestiin oikein ylipäänsä kirjoittaisi. Lisäksi ongelmana saattaa olla se, että monet ovat saattaneet rekisteröityä sähköpostilla, jota eivät aktiivisesti käytä, joten viestit saattavat senkin takia jäädä kokonaan huomaamatta.

Mainostaminen on ylipäänsä vähän ongelmallinen juttu, koska perinteiset foorumit ovat muutenkin jo aika harvinainen näky nykypäivänä ja sitten kuten Jonttu mainitsi, ei meillä olisi tarjota muille foorumiyhteisöille mitään "vastineeksi", me vain menisimme mainostamaan omaa juttuamme ja se voisi monista tuntua vähän tungettelevalta. Ei välttämättä herättäisi juurikaan kiinnostusta. Jos aa.fi:n foorumi olisi yhä olemassa, se olisi tietysti täydellinen mainostuspaikka, mutta sitä ei yli kahteen vuoteen enää ole ollut.

Tilastojen osalta mainittakoon, että olen jo pitemmän aikaa suunnitellut uudenlaista rankingia, jota jatkettaisiin nykyisen rankingin rinnalla ja joka olisi tarkoituksella sopeutettu nykypäivän kilpailijamääriin. Itse pidän flopannutta kautta 205 nykyisen alamäen alkupisteenä ja suunnitelmissa olisi aloittaa tämä uusi ranking takautuvasti joko siitä kaudesta tai sitten selkeyden vuoksi kaudesta 201. Nykyisen rankingin ongelmahan on se, että siinä pisteitä jaetaan kymmenelle parhaalle ja jos osallistujia on heikoimmillaan vain kuusi, saa jumbosijastakin peräti viisi ranking-pistettä, eikä siinä ole mitään järkeä. Uudessa rankingissa pisteitä jaettaisiin vain esimerkiksi 5-7 parhaalle.

Alkuperäinen idea sisälsi siis sen, että tämä uusi ranking toteutettaisiin nykyisen rankingin kanssa rinnakkain, mutta Jontun idea siitä, että tilastointi aloitettaisiin kokonaan alusta, on sekin mielenkiintoinen. Se kuitenkin sisältää runsaasti myös ongelmakohtia ja jos sellaista lähdettäisiin toteuttamaan, se vaatisi runsaasti lisää keskustelua ja idean hiomista. Lisäksi siinä ei varsinaisesti ole järkeä, mikäli Pistepotin jatkumista ei pystytä suoraan turvaamaan vielä usean kausikymmenyksen ajaksi, varsinkin mikäli tilastojen nollaus tehtäisiin vasta kauden 250 jälkeen. Idea on siis toteutuskelpoinen, se yhdistettynä mainitsemaani uudenlaiseen pistejakoon rankingissa luultavasti ratkaisisi tilastojen vääristymisestä koituvan ongelman, mutta se vaatii kehitystä. Ja lisää väkeä. Tai vakaan uskon siihen, että ydinporukka on kasassa vielä pitkään.
Aku Vankkis
Aku Vankkis
Admin


http://pistepotti.foorumini.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Pistepotin tulevaisuus 2020 Empty Vs: Pistepotin tulevaisuus 2020

Viesti kirjoittaja Sienilapsi Ke 17 Kesä 2020, 01:29

Ei voida lopettaa kauteen 250, mä en ehdi saada 200 kautta täyteen siihen mennessä.

Sieni tulee nyt ja ratkaisee ongelman: yhdistetään kaikki nää ideat.

1) Uudistetaan tilastot. Pidetään nykyinen ranking jonkinlaisena legacy rankingina elossa koska se on legendaarinen, mut aloitetaan uus ranking uudella pistejaolla takautuvasti vaikka just mainitusta kaudesta 201 ja se on sit se "virallinen" ranking. Kaikki muut osallistujamäärään sidonnaiset tilastot (mitalit, jumbot, mitaliputket jne.) aloitetaan alusta samasta ajankohdasta lähtien ja sitä vanhemmat arkistoidaan "vanhoiks tilastoiks". Muut tilastot (esim. tulosennätykset) pysyvät ennallaan, osallistujamäärä ei vaikuta niihin, joten niitä ei oo syytä nollata, ne ei oo vääristyneitä.

2) Lähetetään entisille aktiivikilpailijoille viesti (tetraedri takas!!!1) jossa kerrotaan, että Pistepotti elää ja hengittää edelleen ja että tilastointi on uudistettu, mikä tekee takaisin mukaan hyppäämisestä aikaisempaa helpompaa, koska tilastojen kärkinimet ei oo päässy karkaamaan samalla tavalla ku tällä hetkellä (en myönnä mitään).

3) Toivotaan, että joku lukee viestin ja tekee comebackin (tetraedri???).

4) Pistepotin tulevaisuus on turvattu bounce

Suunnitelma on aukoton.
Sienilapsi
Sienilapsi


Takaisin alkuun Siirry alas

Pistepotin tulevaisuus 2020 Empty Vs: Pistepotin tulevaisuus 2020

Viesti kirjoittaja Don Barks Ke 17 Kesä 2020, 21:30

Järkeviä ja realistisia pointteja yllä. Itse myös luonnollisesti Pistepotille paljon kiitollisena äänestän vaihtoehtoa B. Kuitenkin samalla on muistettava, että tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku. Mikäli osallistujamääriä ei yrityksistä huolimatta saada kasvuun, on Pistepotin tulevaisuus kiistatta vaakalaudalla. Kuten mainittu, kuusi kilpailijaa on vielä kestettävissä, mutta huolimatta aktiivipelaajien säännöllisestä toiminnasta on kuitenkin myönnettävä, että määrä voi laskea edelleen. Mikäli näin käy, on jatkaminen oikeastaan mahdotonta.

Uusien tilastojen aloittaminen on hyvä idea sikäli kun uusia kilpailijoita saataisiin paikalle. Tilastojen uusinta varmasti laskisi kynnystä hypätä mukaan kilpailuun näin hieman myöhemmin.

Summa summarum: jos vain jollakin keinolla tilanne saadaan säilytettyä edes ennallaan, on pistepotin jatkaminen järkevää. Itse aion ainakin pysyä mukana hamaan kunnialliseen loppuun saakka.
Don Barks
Don Barks


Takaisin alkuun Siirry alas

Pistepotin tulevaisuus 2020 Empty Vs: Pistepotin tulevaisuus 2020

Viesti kirjoittaja Kalamies Su 21 Kesä 2020, 13:33

Itsekin kannatan rankingin uudistamista, sillä ylöspäin kipuaminen menee koko ajan haastavammaksi kun kaudella saavutettujen rankingpisteiden ero kilpailijoiden välillä on vain muutamia pisteitä. Itseäni on rehellisesti sanoen ruvennut tympimään, kun tuntuu että aina samat voittavat, jolloin kipuaminen on entistä vaikeampaa.
Laitoin yhdelle foorumille mainosta tästä pelistä, niin katsotaan jäisikö sieltä kukaan koukkuun. Sielläkin foorumilla on ruvettu myös miettimään uusia keinoja aktiivisuuden parantamiseksi joten emme ole yksin asian kanssa.
Kalamies
Kalamies


Takaisin alkuun Siirry alas

Pistepotin tulevaisuus 2020 Empty Vs: Pistepotin tulevaisuus 2020

Viesti kirjoittaja Aku Vankkis Su 21 Kesä 2020, 21:22

Uusille tilastoille näyttäisi selvästi olevan kysyntää. Voisi siis olla paikallaan ottaa se ensimmäiseksi "elvytystoimenpiteeksi", varsinkin kun nyt kesällä on hyvin aikaa värkkäillä tilastojen parissa. Tein nyt ehdotusten perusteella pienen yhteenvedon siitä, mitä tämä uudistus voisi tarkalleen sisältää.

* Osa tilastoista nollataan takautuvasti kauden 200 jälkeen, koska kilpailijoiden vähentymisen johdosta viime kausikymmenysten tilastot eivät ole enää juuri mitenkään verrannollisia vanhempien tilastojen kanssa.

* Kausien 1-200 tilastot arkistoidaan ja niille tehdään oma osio, kun taas kaudesta 201 lähtien laskettavat uudet tilastot, jotka ovat jatkossa ne viralliset tilastot, pysyvät varsinaisessa Tilastot -osiossa.

* Nykyinen ranking-listaus muutetaan klassiseksi maratonlistaksi, jonka päivittämistä jatketaan nykyisellä pistesysteemillä, mutta se ei ole enää virallisessa asemassa paitsi kausien 1-200 osalta.

* Rankingin lisäksi myös sijoitustilastot (mitalit, mitaliputket ja jumbosijat) nollataan kauden 200 jälkeen ja kausien 1-200 tilastot arkistoidaan samaan osioon kuin vanha ranking. Uusien mitaliputkien listalle pääsemisen vaatimukseksi asetetaan viisi peräkkäistä mitalia aiemman neljän sijaan, koska mitaliputkien saavuttaminen pienellä porukalla on helpompaa.

* Ranking-pistekeskiarvot lasketaan uudelleen 21. kausikymmenyksestä lähtien uuden ranking-pisteytyksen mukaisesti.

* Tulosennätyksiä (Tuopin 11 oikein perussysteemillä ja Oku Ankan 7 oikein sivupistepotilla) ei nollata, koska vähentynyt kilpailijamäärä ei vaikuta niihin.

Mitä mieltä olette tästä kokonaisuudesta? Vaikuttaisiko se kelvolliselta?

**

Lisäksi olen tehnyt kaksi potentiaalista ehdotusta uudeksi ranking-pisteytykseksi. Kertokaa, kummasta pidätte enemmän:

Ehdotus 1:

Voitto: 12p
Hopea: 9p
Pronssi: 7p
4. sija: 5p
5. sija: 3p
6. sija: 1p
Muut: 0p

Ehdotus 2:

Voitto: 15p
Hopea: 10p
Pronssi: 8p
4. sija: 6p
5. sija: 4p
6. sija: 2p
Muut: 0p

Molemmissa ehdotuksissa olisi siis tarkoitus jakaa pisteitä kuudelle parhaalle, mutta sijojen väliset erot ovat suurempia ehdotuksessa 2. Voitte myös ehdottaa omia pisteytysehdotuksianne.
Aku Vankkis
Aku Vankkis
Admin


http://pistepotti.foorumini.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Pistepotin tulevaisuus 2020 Empty Vs: Pistepotin tulevaisuus 2020

Viesti kirjoittaja Kalamies To 25 Kesä 2020, 16:28

Kannatan ehdotusta 2 ja muuten tuo kokonaisuus vaikuttaisi hyvältä.
Kalamies
Kalamies


Takaisin alkuun Siirry alas

Pistepotin tulevaisuus 2020 Empty Vs: Pistepotin tulevaisuus 2020

Viesti kirjoittaja Sienilapsi Pe 26 Kesä 2020, 05:01

Kakkonen on parempi. Antaa enemmän arvoa voitolle koska ero kakkossijaan on suurempi ja nii sen kuuluukin mennä.
Sienilapsi
Sienilapsi


Takaisin alkuun Siirry alas

Pistepotin tulevaisuus 2020 Empty Vs: Pistepotin tulevaisuus 2020

Viesti kirjoittaja Jonttu-Ankka Pe 26 Kesä 2020, 13:49

Kaikki vaikuttaa oikein hyvältä ja pisteytyksistä vaihtoehto 2 on parempi. Kuten Sieni sanoi, voitolla on tuossa vaihtoehdossa enemmän arvoa.
Jonttu-Ankka
Jonttu-Ankka


Takaisin alkuun Siirry alas

Pistepotin tulevaisuus 2020 Empty Vs: Pistepotin tulevaisuus 2020

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa