Yleinen juonarikeskustelu

Sivu 1 / 2 1, 2  Seuraava

Siirry alas

Yleinen juonarikeskustelu

Viesti kirjoittaja Aku Vankkis lähetetty Pe 18 Marras 2016, 22:35

Koska juonittelupelit ovat selvästi tulleet jäädäkseen Pistepotti-foorumille ylimääräiseksi aktiviteetiksi pääpelin rinnalle, on niitä varten tässä nyt oma yleistopic.

Täällä voidaan siis käydä kaikki yleinen juonittelupeleihin liittyvä keskustelu, kuten ideat ja toivomukset tulevia pelejä ajatellen, muiden esiin tuomien ideoiden kommentointi ja myös keskustelut siitä, josko joku muukin joskus haluaisi toimia pelinjohtajana.

Topicissa ei kuitenkaan saa keskustella meneillään olevasta juonittelupelistä!
avatar
Aku Vankkis
Admin


http://pistepotti.foorumini.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Yleinen juonarikeskustelu

Viesti kirjoittaja Kuutio-purkka lähetetty La 19 Marras 2016, 00:01

Tiedän erään toisenlaisen juonittelupelin, jossa on muutama pahis ja enemmän hyviksiä ja heidän on suoritettava 5 tehtävää. Pelissä keskustellaan siitä, ketkä suorittavat tehtävän ja sitten tehtävään valitut (päivän erikoisjohtaja valitsee heidät, kaikki äänestävät kuitenkin, että onko kokoonpano hyvö vai ei) äänestävät että tehtävä onnistuu (hyvisten ainoa mahdollisuus) tai tehtävä epäonnistuu (pahikset voivat valita). Jos pahikset saavat kolme tehtävää epäonnistumaan, he voittavat. Tehtävien osallistujamäärä kasvaa aina pelin edetessä ja peli on aivan loistava.

Selitän tarkemmin vaikkapa koneelle öäästyäni mutta perusidea on tämä.
avatar
Kuutio-purkka


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Yleinen juonarikeskustelu

Viesti kirjoittaja Touhula lähetetty Ma 21 Marras 2016, 13:47

Kerro lisää Kuutio-purkka.

Samoin kerrotakoon, että itselläni on pari juonittelupeli-ideaa myös työn alla, ja voisin toisen niistä (siis pelin, en ideaa Razz) mahdollisesti järjestää joskus joulukuun puolivälissä, jos mahdollista.

Olisiko toimiva idea, jos on 14 pelaajaa, joista 10 hyvistä ja 3 pahista + petturi (tai mahdollisesti jopa 4 pahista)? Tässä pelissä olisi aika monta erikoisroolia hyviksillä, ja myös pahiksilla ainakin yksi. En ole ennen vetänyt juonittelupeliä, joten en ole varma minkälaiset voimasuhteet tällaisella kokoonpanolla kehkeytyisivät.
avatar
Touhula


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Yleinen juonarikeskustelu

Viesti kirjoittaja Aku Vankkis lähetetty Ma 21 Marras 2016, 15:24

Lisätietoa tulemaan molemmat, purkka ja Touhula.

Pitää vielä katsella noita aikatauluja pelien järjestämiseen, yksi jouluaiheinen peli on jo valmiina ideoituna ja olennaisin aika sen järjestämiseen olisi kai joulun alla, mutta we'll see. Pitäisi varmaan tehdä jonkinlainen tulevien juonarien lista, johon on merkitty kaikki tulevat juonarit pelinjohtajineen ja arvioituine järjestämisaikoineen, niin pysyisi paremmin perillä näistä.
avatar
Aku Vankkis
Admin


http://pistepotti.foorumini.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Yleinen juonarikeskustelu

Viesti kirjoittaja Touhula lähetetty Ma 21 Marras 2016, 16:01

Lisätietoja tulee, kunhan saan vielä jonkin verran kehiteltyä peliä. Ja jos saan pelin valmiiksi, niin voin järjestää sen vaikka joulun jälkeenkin/tammikuun alussa, jos joulun ajalle on jo jouluaiheinen peli tulossa.
avatar
Touhula


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Yleinen juonarikeskustelu

Viesti kirjoittaja Aku Vankkis lähetetty Ma 21 Marras 2016, 18:37

Kun nyt miettii näitä pelien kestoja ja aikataulua sen kautta, niin uskoisin, että tässä ehtii vielä kaksi peliä tämän nykyisen jälkeen olla ennen joulua ja niistä se jälkimmäinen (järjestyksessään viides juonari) olisi sitten se jouluaiheinen. Joulun jälkeen ei ole mitään suunnitelmia, joten sinne voi ainakin ihan vapaasti varata vuoroja, jos peli-ideoita ja halua järjestää peli löytyy.
avatar
Aku Vankkis
Admin


http://pistepotti.foorumini.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Yleinen juonarikeskustelu

Viesti kirjoittaja Kuutio-purkka lähetetty Ma 21 Marras 2016, 19:41

Perusidea:
Pelin tarkoituksena on suorittaa vaativia tehtäviä, joita on viisi. Hyvikset haluavat voittaa tehtävät ja pahisten tarkoitus on sabotoida niitä.

Pelinkulku:
Aluksi valitaan päivälle puheenjohtaja, pj., joka pelin edetessä aina muuttuu päivittäin. Päivien aikana spekuloidaan, keiden tulisi lähteä suorittamaan tehtävää (suorittajia 7 hlön pelissä on ekassa 2, toisessa ja kolmannessa 3 ja neljännessä ja viidennessä 4) ja lopullisen kokoonpanoehdotuksen päättää pj. Tämän jälkeen alkaa ilta, jolloin äänestätte pelinvetäjällä joo tai ei ja pian sen jälkeen tulen kertomaan kuka äänesti mitäkin. Jos hyväksyntä ääniä on enemmän, tehtävälle valitut lähtevät tehtävän kimppuun. Seuraavaksi tehtävän suorittajat laittavat yvllä viestin minulle. Hyvikset voivat vain puoltaa onnistumista, kun taas pahikset voivat valita sabotaasin ja onnistumisen väliltä, mikä taas on vaikea valinta. Aamulla tulee tietoon onko tehtävä onnistunut vai ei ja sitten alkaa taas armoton spekulaatio.
Jos kuitenkaan kokoonpanoa ei hyväksytä, hypätään seuraavaan päivään ja uuden pjn valtakauteen. Hylkäys voi tapahtua kolmesti ja neljännen pjn aikana pj päättää suoraan, ketkä menevät suorittamaan.

Peli on jännä ja kukaan ei kuole, mutta vaatii armotonta aktiivisuutta ja oveluutta. Esim se että kaksi pahista on samalla tehtävällä on jännittävä tilanne, koska esim jos tiedetään, että kolmen joukossa kaksi sabotoi niin pahikset ovat rajautuneet pieneen tilaan.
avatar
Kuutio-purkka


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Yleinen juonarikeskustelu

Viesti kirjoittaja Kalamies lähetetty La 03 Joulu 2016, 19:51

Juonittelupeli -Metsien Miehet

Pelaajat:
2 pahista
Ex työmaajohtaja ja ex varatyömaajohtaja. Heidät on erotettu viroistaan koska ovat kieltäneet hakkaamasta metsää ja he koittavat saada hakkuut loppumaan.

x määrä hyviksiä Roolinimiltään joku metsäalan ammattilainen. Nimet keksin myöhemmin
Heidän tehtävänään on päivisin etsiä pahiksia

1 erikoispahis(petturi)
Sabotööri. Sabotööri on myös sitä miltä että metsää ei saisi hakata joten hän koittaa edesauttaa toimillaan pahiksia joita ei vielä tunne. Hän koittaa öiseen aikaan etsiä heitä ja mikäli löytää niin hänestä tulee pahis. Mikäli ei löydä niin hän toimii omana itsenään. Poikkeuksena edellisestä pelistä hän saa etsiä heitä vaikka jompikumpi pahiksista kuolisikin.

4 erikoishyvistä
Työmaan turvallisuus vastaava/Ennustaja Hänellä on käytössään työmaalta videokuva materiaalit öiltä joiden avulla hän voi ennustaa pahiksia.
Työmaanjohtaja/Suojelija. Hän voi suojella työntekijää mikäli hän kokee että joku tietty ei ole pahis.
Yksityisetsivä. Yksi hyviksistä palkataan yksityisetsiväksi ja hänen erikoisroolinsa on se että hänelle kerrotaan aina aika-ajoin joku varma pelaaja joka ei ole ainakaan pahis. En tiedä olisiko joka toinen yö kun hänelle se kerrotaan. Tämän kertoo pelinjohtaja
Urakan tilaaja. Hänellä on muutaman kerran pelin aikana mahdollista lähettää kerran pelin aikana pelinjohtajan kautta viesti valitsemalleen pelaajalle jossa voi pyytää hänen mielipidettään pelistä. Siellä voi olla kysmyksiä, syytöksiä tai mitä tahansa. Pelaajan ei välttämättä tarvitse vastata rehellisesti, mutta on vastattava kuitenkin. Hyvis tietää keneltä hän kysyy, mutta henkilö keltä kysytään ei tiedä kuka sitä häneltä kysyy.Pelin idea: Pistepottaajat ovat kuulleet ikävän tiedon. Heidän rakas fooruminsa on sulkemisuhan alla ja jotta se pysyisi pystyssä heidän täytyisi maksaa iso raha jotta se pysyisi pystyssä. Joukko Pistepottaajia päättää lähteä metsätöihin hakkaamaan puita jotta rakas foorumi säästyisi. Mutta joukkoon on eksynyt muutama ympäristöaktivisti jotka vastustavat tätä. Heidät on siis kitkettävä pois.

Pelin juoni: Päivisin hyvikset pyrkivät kitkemään pahikset pois joukostaan. Muista peleistä poiketen tässä pelissä on aika raja joka riippuu hyvisten määrästä. Jollei tiettyyn pelin päivään ole kitketty yhtään pahista pois niin pahikset voittavat koska urakka ei ollut tiettyyn päivämäärän mennessä valmis jolloin metsä säästyy. Jos hyvikset saavat pahiksen/petturin kiinni niin päivämäärä jolloin urakan pitäisi olla valmis siirtyy eteenpäin koska työn tilaajalle voidaan osoittaa että työmaalla on ollut joku joka on viivyttänyt urakkaa. Jos pahikset saadaan kaikki kiinni niin peli päättyy myös silloin. Petturia ei tarvitse kitkeä pois. Öisin pahikset pyrkivät tiputtamaan hyviksiä ja hyvikse lynkaavat päivisin joukostaan ne joita epäilevät pahiksiksi.

Erikoishyviksien määrää voidaan vielä muuttaa ja sitä voisikin itseasiassa muuttaa, Koitan keksiä jonkun uuden ja erilaisen mitä ei muissa peleissä ole vielä ollut.
Tuossa on aihio. Mielipidettä ja kommenttia olisi mukava kuulla niin saisi hiottua tuon täydelliseksi.

E. Lisätty pari erikoishyvistä
avatar
Kalamies


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Yleinen juonarikeskustelu

Viesti kirjoittaja Touhula lähetetty La 03 Joulu 2016, 22:01

Aivan kelpo idea.

Kalamies: Urakan tilaaja. Hänellä on muutaman kerran pelin aikana mahdollista lähettää kerran pelin aikana pelinjohtajan kautta viesti valitsemalleen pelaajalle jossa voi pyytää hänen mielipidettään pelistä.
Niin kerran vai muutaman kerran? Vai tarkoitetaanko tuossa, että on muutama mahdollisuus, joista yksi hänen tulee käyttää? Vähän epäselvästi ilmaistu kohta mielestäni. Smile
avatar
Touhula


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Yleinen juonarikeskustelu

Viesti kirjoittaja Kalamies lähetetty La 03 Joulu 2016, 22:16

Oho tullut ajatuskatkos. Joko niin että kerran pelin aikana tai muutaman kerran. Siitä voidaan keskustella kumpi on järkevämpi. Ja tuota ehdotusta voi muokatakkin jos siltä tuntuu.
avatar
Kalamies


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Yleinen juonarikeskustelu

Viesti kirjoittaja Aku Vankkis lähetetty Ti 06 Joulu 2016, 20:13

Kalamiehen idea on kelpo, vaatii tosin ehkä pientä viilailua vielä. Esimerkiksi yksityisetsivä-hahmo on aika ongelmallinen; ensinnäkin se vastaa käytännössä ennustajaa, jonka ei vain tarvitse tehdä itse yhtään mitään (eli pelissä olisi tällöin kaksi lähes identtistä erikoisroolia) ja vielä ongelmallisempaa on se, että pelinjohtaja kertoo sen ja käytännössä ratkaisee myös, kenet paljastaa etsivälle. Tällöin pelaajien omiin toimiin liittymättömät seikat voivat merkittävästi vaikuttaa pelin lopputulokseen, eikä se ole juonareissa hyvä asia.

Urakan tilaaja taas on muuten hyvä idea, mutta missä aikarajassa vastaaminen on suoritettava ja mitä tapahtuu, jos vastaaja onkin melko epäaktiivinen eikä vastaa deadlineen mennessä? Entä julkaistaanko kysymys+vastaus myös topicissa, jolloin se näkyy kaikille vai saako ainoastaan urakan tilaaja kuulla vastaukset?

Lisäksi mietin tuota petturin roolia. Jos hän toimii eksyneen petturin tavoin eli hänen on löydettävä pahis yöllä, mutta häntä ei kuitenkaan tarvitse lynkata hyvisten voittoon eli hän on pelillisesti tuiki tavallinen petturi, mikä pointti on laittaa hänet ylipäänsä etsimään tovereitaan? Olisi täysin sama sijoittaa petturi suoraan pahisjoukkoon pelin alusta lähtien, koska se, että petturi löytää pahikset, ei tuo pahiksille mitään pelillistä hyötyä.

Muuten peli-idea on täysin toteutuskelpoinen, kunhan siis tosiaan vielä hiomista ja viimeistelyä harrastetaan. Haluatko mahdollisesti itse järjestää tämän pelin jossain vaiheessa ensi vuoden alkupuolella? Muistaakseni Touhulallakin oli jokin idea(?) joka hänen oli määrä esitellä kunhan se on valmiimpi ja lupasin hänelle paikan järjestää pelinsä vuoden alussa kunhan joulujuonari on saatu päätökseen, mutta joskus vähän myöhemmin sitten voisi tällekin aueta paikka.

**

Seuraavasta juonarista eli siitä jouluteemaisesta sen verran, että ilmoittautumisen olisi tarkoitus alkaa huomenna illalla ja itse peli starttaisi sitten näillä näkymin perjantaina. Luvassa on erittäin mielenkiintoinen peli hyvin kiintoisalla twistillä, jollaista aiemmissa peleissämme ei ole vielä nähty.
avatar
Aku Vankkis
Admin


http://pistepotti.foorumini.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Yleinen juonarikeskustelu

Viesti kirjoittaja Kalamies lähetetty Ti 06 Joulu 2016, 20:17

Itse en taida tuota järjestää mikäli se järjestetään. Myönnän kyllä että idea ei ole paras ja siinä on puutteita. Ehkä taidan hylätä koko idean.
avatar
Kalamies


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Yleinen juonarikeskustelu

Viesti kirjoittaja Touhula lähetetty Ke 07 Joulu 2016, 13:27

Minun pelini on edelleen samassa vaiheessa kuin viimeksi siitä täällä kirjottaessani, mutta alan työstää ideaa eteenpäin kunhan tässä enimmistä kouluhommista pääsee eroon, eli luultavasti ensi viikon loppupuolella.
avatar
Touhula


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Yleinen juonarikeskustelu

Viesti kirjoittaja Tuoppi lähetetty Ti 20 Joulu 2016, 18:54

Nyt kun on tuo lyhyempi päivä, niin saisi olla aina lyhyempi mielestäni. Keskustelua syntyy enemmän, muuten lähinnä odotellaan hiljaa suurin osa ajasta.
avatar
Tuoppi


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Yleinen juonarikeskustelu

Viesti kirjoittaja Touhula lähetetty Ke 28 Joulu 2016, 15:19

Meikäläisen juonittelupeli-idea on valmis. Tarinaa en halua paljastaa vielä, mutta kerrottakoon, että Pistepotti liittyy osaltaan siihen. Oikeastaan Pistepotin kohtalo riippuu tämän pelin lopputuloksesta. Very Happy Wink

Pelin roolit:

13-14 pelaajaa (tai 12, jos ei saada tarpeeksi pelaajia. Tällöin on yksi tavallinen hyvis vähemmän). Erikoisrooleja on melko runsaasti. Roolinimet esitellään myöhemmin.

6-7 tavallista hyvistä.

1 suojelija, joka suojelee joka yö jotakuta pelaajaa ja mikäli pahikset yrittävät lynkata suojelun kohteen, lynkkaus epäonnistuu. Suojelija ei voi suojella samaa pelaajaa kahtena peräkkäisenä yönä.

1 lukitsija, joka valitsee joka yö jonkun pelaajan, jota estää sinä yönä käyttämästä voimiaan (jos hänellä on sellaisia). Eli esimerkiksi ennustajan ennustaminen ei onnistu, pahisten suorittama tappo ei onnistu, suojelija ei kykene suojelemaan tms. Tässä toki on riskinä se, että lukitsija lukitsee tietämättään omalla puolellaan olevia erikoishyviksiä.

Ennustaja & liittolaiset/(jokin muu, jonka keksin myöhemmin, rakastavaiset eivät nimenä toimi tässäkään pelissä) -kombo. Tuntevat toisensa ja saavat keskustella keskenään yksityisviesteillä. He ovat hyviksiä, jotka eivät pärjää ilman toisiaan, joten jos toinen lynkataan, molemmat kuolevat. Lisäksi tällä kaksikolla on ennustajan rooli. Eli nämä voivat joka yö lähettää pelinjohtajalle yksityisviestillä yhden pelaajan nimen ja saavat vastausviestissä tietää tämän roolin (hyvis/pahis, petturi näkyy hyviksenä).

2 pahista, saavat keskustella keskenään yksityisviesteillä.

1 petturi, joka on liittynyt pahiksiin. Tuntee siis pahikset ja saa keskustella heidän kanssaan ja voittaa mikäli pahikset voittavat jne. Tavallinen petturi siis kyseessä.

Erikoishyvisten määrä saattaa kuulostaa haastavalta pahisten kannalta. Kuitenkin esimerkiksi ennustajaparivaljakko tippuu kerralla, jos toinen heistä äänestetään pois päivällä tai tapetaan yöllä. Lisäksi joillain pelaajilla saattaa olla salaisia voimia, mutta niistä ei kerrota vielä tässä vaiheessa julkisesti. Ja pahiksethan näköjään voittavat joka tapauksessa ¾ tämän foorumin peleistä. Very Happy

Kommenttia roolikattauksesta saa antaa. Toimiiko, muutetaanko jotain, miten? Lisäksi kaipailisin pelaajilta tietoa, notta milloin laitetaan peli käyntiin. Itse voisin aloittaa vaikka jo ensi viikolla, toki ilmoittautuminen tulee hoitaa ensin.
avatar
Touhula


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Yleinen juonarikeskustelu

Viesti kirjoittaja Aku Vankkis lähetetty To 29 Joulu 2016, 14:28

Roolikattaus vaikuttaa hyvältä. Ei se erikoishyvisten suuri määrä varmastikaan mikään huono juttu ole kun kerran pahikset ovat 75% foorumin peleistä voittaneet suvereenisti ilman menetyksiä.

Tosiaan tammikuun pelistä siis kyse. Pitäisi varmaan yrittää keksiä jokin järkevä systeemi siihen, että miten näitä pelejä kuukausittain järjestetään, ettei mene niin että joskus on yksi peli kuun alussa ja seuraava seuraavan kuun lopussa jolloin kahden pelin väliin jää todella pitkä aika tai sitten niin että ensin on peli kuun lopussa ja sitten toinen seuraavan kuun alussa jolloin ne taas ovat liian lähekkäin. Pelit eivät kuitenkaan yleensä hirveästi kahta viikkoa pitempään kestä. Eli pitäisi varmaankin keksiä jokin sellainen standardi, milloin kuukauden pelin ilmoittautuminen aloitetaan ja peli sitten kestää niin kauan kuin se kestää, mutta seuraava alkaisi edellisen kestosta riippumatta standardin mukaiseen aikaan. Ideoita saa ehdottaa tämän suhteen.
avatar
Aku Vankkis
Admin


http://pistepotti.foorumini.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Yleinen juonarikeskustelu

Viesti kirjoittaja LäPä7* lähetetty To 29 Joulu 2016, 17:21

Ehdotukseni:

Juonittelupelit alkavaisivat kuukauden ensimmäisenä päivänä ja kestäisivät noin 2-3 viikkoa. Kolmena viimeisenä päivänä olisi ilmoittautuminen.
avatar
LäPä7*


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Yleinen juonarikeskustelu

Viesti kirjoittaja Touhula lähetetty To 29 Joulu 2016, 18:23

LäPän idea on mielestäni hyvä ja selkeä. Peliporukka varmaan muistaa helpoiten pelin ajankohdan, jos se alkaa aina kuukauden alussa. Kuitenkaan mitään ehdotonta päivämäärää ei varmaan kannata lyödä lukkoon (koska aloitus saattaa joskus siirtyä syystä tai toisesta), vaan peli voisi alkaa siinä kolmen, neljän päivän sisällä kuukauden alusta tai jotain.

Itse voisin laittaa vaikka huomenna ilmoittautumisen tammikuun peliin pystyyn, ja jos porukka saadaan kasaan sunnuntaihin mennessä, itse peli voisi käynnistyä maanantaina 2. tammikuuta.
avatar
Touhula


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Yleinen juonarikeskustelu

Viesti kirjoittaja Aku Vankkis lähetetty Pe 30 Joulu 2016, 14:29

Tjoo, kuun alussa kuulostaa hyvältä aloitusajalta.

Tämän tammikuun pelin osalta mietityttää vain se, että saadaanko riittävästi pelaajia edes kasaan. Itselläni on tammikuun aikana sen verran paljon kiireitä, etten usko kykeneväni pelaamaan kovin aktiivisesti ja mukanaoloni aiheuttaisi ainoastaan harmia sille puolelle jolla pelaisin (epäaktiivisuuden hinta tuli aika hyvin todistettua viime pelissä) ja sitten kun Touhula itsekin putoaa pois pelistä pelinjohtajana, meille jää vain 12 pelaajaa - siis olettaen ylipäänsä, että jokainen muista viime pelissä mukana olleista ilmoittautuu.
avatar
Aku Vankkis
Admin


http://pistepotti.foorumini.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Yleinen juonarikeskustelu

Viesti kirjoittaja Touhula lähetetty Pe 30 Joulu 2016, 17:45

No periaatteessahan tuota peliä voidaan lykätä vaikka helmikuun alkuun. Mieluummin kuitenkin otetaan aktiivisia pelaajia mukaan, ja mahdollisimman monta.
avatar
Touhula


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Yleinen juonarikeskustelu

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Sivu 1 / 2 1, 2  Seuraava

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa