Toivelista

Siirry alas

Toivelista

Viesti kirjoittaja Aku Vankkis lähetetty Su 12 Kesä 2016, 04:32

Oletko saanut nerokkaan kausi-idean, mutta et kykene tai halua järjestää kyseistä kautta itse vierailijan kautena? Vai onko mielessäsi yksinkertaisesti jokin teema tai aihe, josta pitäisi ehdottomasti keksiä jonkinlainen kausi? Onko jotain rakenteeltaan tietyn tyyppistä kautta, jonka ehdottomasti haluaisit? Entä tarvitsisiko jokin jo järjestetty kausi kenties jatko-osan?

Tähän topiciin on tarkoitus esittää siis toivomuksia tuleville kausille ja niistä voidaan myös keskustella. Voit myös ilmaista kannattavasi jonkun toisen tekemää ehdotusta, sillä mikäli idealla selvästi on kannatusta, se pääsee todennäköisemmin toteutukseen, kunhan se on hyvä ja käytännössä toimiva.

Myös muut kuin Aku Vankkis voivat poimia ehdotuksista ideoita itselleen. Jos kovasti haluaisit järjestää kauden ja uskoisit olevasi pätevä siihen hommaan, mutta et keksi mitään ideaa kaudelle, voit adoptoida sellaisen täältä ja esittää sitä sitten järjestettäväksi vierailijan kaudet -topicissa.
avatar
Aku Vankkis
Admin


http://pistepotti.foorumini.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Toivelista

Viesti kirjoittaja LäPä7* lähetetty Ti 14 Kesä 2016, 13:25

Nyt kun tämä uusi foorumi on suonut mahdollisuuden kilpailijoiden keskenäiselle viestittelylle ja keskustelemiselle, strategisia juonittelukausia olisi kiva saada, ehkä jopa vähän enemmän? Ei toki niin, että niihin kilpailijat kyllästyvät heti, vaan vähän erityyppisiä, kun tämä foorumi avaa vielä uusia mahdollisuuksia ehkä muuhunkin, kuten yöpistepottiin.
avatar
LäPä7*


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Toivelista

Viesti kirjoittaja Aku Vankkis lähetetty To 16 Kesä 2016, 02:15

LäPä7* kirjoitti:Nyt kun tämä uusi foorumi on suonut mahdollisuuden kilpailijoiden keskenäiselle viestittelylle ja keskustelemiselle, strategisia juonittelukausia olisi kiva saada, ehkä jopa vähän enemmän? Ei toki niin, että niihin kilpailijat kyllästyvät heti, vaan vähän erityyppisiä, kun tämä foorumi avaa vielä uusia mahdollisuuksia ehkä muuhunkin, kuten yöpistepottiin.

Juonittelimahdollisuudet on ehdottomasti otettu huomioon tulevia kausia suunnitellessa. Tämän kesän aikana on varmuudella yksi juonittelupainotteinen kausi tulossa. Lisäksi eräs toinenkin kausi (johon ei liity juonittelua) tulee nyt yksäreitten ansioista mahdolliseksi toteuttaa ja se on vuorossa ihan lähiaikoina.
avatar
Aku Vankkis
Admin


http://pistepotti.foorumini.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Toivelista

Viesti kirjoittaja CottonJoel lähetetty Pe 17 Kesä 2016, 23:29

Minulla olisi kausiehdotus. Tämä ajatus on ollut minulla pitkään mielessä.

Kauden nimi olisi Sijoitusveikkauskausi. Siinä yhdistettäisiin Pistepotti ja sijoitusveikkaus. Kausi kestäisi kymmenen kierrosta ja siihen vaadittaisiin tasan tai yli kymmenen kilpailijaa. Kaudella olisi myös nolla kierros, jolloin tehtäisiin ensimmäiset sijoitusveikkaukset. Jos sitä ei tekisi, se arvottaisiin ilmoittautumisjärjestyksessä.

Jokaisella kierroksella numerojärjestelmä vaihtuisi kymmenen numeron välein. Se olisi tällainen:
Kierros 1. 10 numeroa väliltä 1-50
Kierros 2. 20 numeroa väliltä 1-100
Kierros 3. 30 numeroa väliltä 1-150
Kierros 4. 40 numeroa väliltä 1-200
Kierros 5. 50 numeroa väliltä 1-250
Kierros 6. 60 numeroa väliltä 1-300
Kierros 7. 70 numeroa väliltä 1-350
Kierros 8. 80 numeroa väliltä 1-400
Kierros 9. 90 numeroa väliltä 1-450
Kierros 10. 100 numeroa väliltä 1-500

Kaudella arvattaisiin erikoisnumero väliltä 1-1000, jonka avulla ratkaistaisiin kierrosten sijoituksia.

Sijoitusveikkaus olisi mukana, mutta se olisi erilainen. Kaudella arvattaisiin kymmenen parhaan kilpailijan sijoituksia kierrosten välissä, viimeisellä kierroksella kilpailijoiden sijoitusveikkausten pisteet kerrottaisiin sillä luvulla, kuinka monta kertaa sijoitusveikkauksen on tehnyt (esimerkiksi kilpailija on saanut yhteensä 50 pistettä ja on tehnyt sen kahdeksan kertaa. 50 kerrotaan kahdeksalla ja siitä tulee 400 pistettä). Viimeisellä kierroksella sijoitusveikkauksen pisteet ja Pistepotin pisteet laskettaisiin yhteen.


Viimeinen muokkaaja, CottonJoel pvm Ti 21 Kesä 2016, 12:57, muokattu 2 kertaa (Raportin syy : Virhe korjattu)

CottonJoel


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Toivelista

Viesti kirjoittaja Kuutio-purkka lähetetty Ti 28 Kesä 2016, 15:55

Mietin, että kun täällä on mahdollisuus tehdä osioita joihin vain tietyt pelaajat pääsevät, niin sen siivittämänä erikoisemmatkin joukkuestrategiointikaudet voisivat onnistua.

//: tässä nyt tuli mieleen esimerkiksi joku sota tai vastaava
avatar
Kuutio-purkka


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Toivelista

Viesti kirjoittaja Jonttu-Ankka lähetetty Ma 04 Heinä 2016, 02:02

Täällä onkin jo hyviä ideoita, joiden jatkeeksi nostan aa:n viimeisellä kaudella esittelemäni idean:

Jonttu-Ankka kirjoitti:Lyhyesti eilen vihjaamastani kausi-ideasta: Se rakentuu Yhdysvalloissa pelattavan laittoman Numbers gamen (olkoon se suomeksi vaikkapa Numeropeli) ympärille. Ideana on arvata 3-4 numerosta muodostuvaa lukua. Tällä kaudella satunnaisnumerogeneraattoria ei joko tarvita ollenkaan tai se on pienemmässä roolissa kuin tavallisesti. Numerot nimittäin "arvotaan" tiettyjen oikean maailman tapahtumien mukaan. Esimerkiksi vaikkapa luvun ensimmäiset kaksi numeroa saadaan Helsingin perjantain klo 22.30 lämpötilan mukaan. Luvun viimeiset numerot tulevat esimerkiksi englanninkielisen Wikipedian artikkelimäärän kahdesta viimeisestä numerosta tiettynä päivänä.

Jokaisesta oikein arvatusta numerosta saisi aina tietyn verran pisteitä ja myös luonnollisesti koko luvun tietämisestä palkitaan pisteillä. Oikeiden lukujen "arvontamenetelmät" jokaiselle kierrokselle kerrotaan etukäteen jo ohjeviestissä. Kauden kestolla ei sinänsä ole väliä.

edit. Ja taisikin mennä väärään topiciin, Vierailijan kausiin oli tarkoitus laittaa

Jonttu-Ankka


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Toivelista

Viesti kirjoittaja Kuutio-purkka lähetetty Pe 21 Loka 2016, 08:32

Täsä tuli mieleen että sellainen hieman normaalimpi kausi, jossa veikataan numeroita mutta on myös mahdollista veikata samaa numeroa useampaan otteeseen. Eli jos veikkaan vaikka kakskyt kertaa ykköstä ja se olisi oikeissa numeroissa saisin 20 pistettä. Tähän vois ympätä kanssa jotai tuomio/bonusnumerojuttuja ja ehkä rajotuksiakin
avatar
Kuutio-purkka


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Toivelista

Viesti kirjoittaja Yuk7on lähetetty Pe 21 Loka 2016, 10:39

Kuutio-purkka kirjoitti:Täsä tuli mieleen että sellainen hieman normaalimpi kausi, jossa veikataan numeroita mutta on myös mahdollista veikata samaa numeroa useampaan otteeseen. Eli jos veikkaan vaikka kakskyt kertaa ykköstä ja se olisi oikeissa numeroissa saisin 20 pistettä. Tähän vois ympätä kanssa jotai tuomio/bonusnumerojuttuja ja ehkä rajotuksiakin
Ihan hassu idea kyllä. Tarvisi kyllä jonkin rajoituksen ehdottomasti. Joku 3-5 kertaa maksimissaan sama numero. Muuten tuo voisi mennä ihan käsittämättömäksi.
avatar
Yuk7on


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Toivelista

Viesti kirjoittaja Aku Vankkis lähetetty Pe 21 Loka 2016, 15:08

Periaatteessa tuo purkan idea voisi toimiakin, kunhan tosiaan jonkinlaiset rajoitukset laitetaan, koska olisi melko naurettavaa jos joku arvaisi 20 kertaa ykkösen, saisi yhdeksällä ensimmäisellä kierroksella 0 oikein ja viimeisellä kierroksella ykkönen tulisi, saisi 20 oikein ja lisäksi se olisi vielä jokin bonusnumero ja ko. kilpailija voittaisi sillä sitten koko kauden. Mutta laitetaan mietintään, tässä on loppuvuoden aikana kyllä pari tyhjää kausipaikkaa, joiden kohdalla tällaisen simppelimmän kauden voisi järjestää.
avatar
Aku Vankkis
Admin


http://pistepotti.foorumini.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Toivelista

Viesti kirjoittaja Ton Roza lähetetty La 03 Joulu 2016, 11:28

Ehdotin tätä jo viime topicissa, mutta ajankohta oli vähän huono silloin.

Eli sarjasysteemillä pelattava urheiluteemainen kausi. Ideana olisi, että kilpailijat pelaisivat oikeiden numeroiden vertailussa kaikkia muita kilpailijoita vastaan, ja voittamisesta saatavat pisteet riippuisivat urheilulajista.

Aiheena voisi olla esimerkiksi jalkapallo, jolloin kilpailijoille jaettaisiin kolme pistettä voitosta, yksi tasapelistä ja nolla tappiosta, eniten pisteitä otteluiden jälkeen kerännyt voittaa. Sarjasysteemi voisi olla yksinkertainen, kaikki samassa sarjassa, jolloin kauden pituus oli 15-16 kierrosta nykyisillä kilpailijamäärillä, tai tarvittaessa kaksi lohkoa, joissa yksinkertainen sarja, ja joiden voittajat kohtaavat toisensa mestaruudesta. Kysele toki lisää, jos idea nappaa.

Ja toki nykyiseen vuodenaikaan sopivasti ehkä kylmään sotaan sijoittuva juonittelukausi?
avatar
Ton Roza


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Toivelista

Viesti kirjoittaja Aku Vankkis lähetetty La 03 Joulu 2016, 13:38

Täysin mahdollisesti toteutuskelpoinen idea. Ehkä ei jalkapallo näin keskelle talvea sovi, mutta vaikkapa... jääpallo? Very Happy Sitä ei ainakaan ole vielä käytetty millään urheilukaudella lajina. Jossain alkuvuoden aikana voisi olla mahdollista järjestää.

Kylmään sotaan sijoittuva kausi kuulostaa mielenkiintoiselta ja sellaisen voisi myös ehdottomasti kehitellä. Onhan meillä tavallaan sellainen jo ollut (kausi 49: Osui ja upposi, jossa sukellusvenetaisto Neuvostoliitto vs. Yhdysvallat) mutta se oli epärealistinen, eikä siinä todellisuudessa pyritty heijastamaan kylmää sotaa, kunhan kaksi suurvaltaa heitin joukkueiksi.
avatar
Aku Vankkis
Admin


http://pistepotti.foorumini.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Toivelista

Viesti kirjoittaja Akuhullu lähetetty La 03 Joulu 2016, 14:36

Jääkiekko?

Akuhullu


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Toivelista

Viesti kirjoittaja Ton Roza lähetetty La 03 Joulu 2016, 16:22

Käytetty aihe jääkiekon MM-kisojen aikana.
avatar
Ton Roza


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Toivelista

Viesti kirjoittaja Touhula lähetetty La 07 Loka 2017, 14:36

Ideana olisi kaikkien aikojen simppelein kausi (en tiedä onko tällaista ollut ennen)?

Arvataan pelkkää yhtä spesiaalinumeroa kymmenen kierrosta.

Arvausväli muuttuisi. Ensin 1-100, sitten 101-200, 201-300 jne. Viimeisellä kierroksella olisi 901-1000.

Lähimmäksi arvannut saisi aina 10 pistettä. Toiseksi lähimmäksi arvannut 9. Kolmanneksi lähimmäs 8. Sitten 7,6,5,4,3,2,1. Kunkin kierroksen kymmenen parasta saisi pisteitä. Jos on yli kymmenen osallistujaa, yhdestoista ja siitä eteenpäin eivät saisi pisteitä. Jos kaksi tai useampi arvaa yhtä lähelle oikeaa numeroa, molemmat tai kaikki saavat saman pistemäärän.

Jos ei arvaa uutta spesiaalinumeroa uudelle välille, ei luonnollisesti saa pisteitä, koska ei ole numeroa arvattuna oikealla välillä. Kaikkia numeroita ei siis arvata kauden alussa vaan aina edellisen kierroksen jälkeen seuraavalle kierrokselle. Aktiiviset pärjäisivät tällä kaudella.

Voittaja on tietysti kauden jälkeen eniten pisteitä kerännyt kilpailija.

edit: Ongelmana tällä foorumilla voisi nimenomaan olla tämä nykyinen aika heikko aktiivisuus. Jos 3-5 kilpailijaa jaksaa käydä uuden spesiaalinumeron arvaamassa niin kyllä tehdään aika helpoksi näille aktiivisille kärkisijojen ottaminen. Toisaalta ei se heidän vikansa ole, jos osa kaudelle osallistuneista ei siirtoja tekisi ollenkaan. Mutta kai nyt suurin osa jaksaa/ehtii yhden numeron käydä topiciin heittämässä per päivä? Smile
avatar
Touhula


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Toivelista

Viesti kirjoittaja Aku Vankkis lähetetty Su 08 Loka 2017, 14:03

Oikein mainio idea, pääsi saman tien toteutukseen Very Happy Tein tosin tästä hieman sovelletun version, jotta kaudelle saatiin nimi ja kaikkea, mutta tämä perusidea sieltä pohjalta kyllä löytyy.

Lisääkin ehdotuksia saa tehdä, jos joltakulta sellaisia löytyy.
avatar
Aku Vankkis
Admin


http://pistepotti.foorumini.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Toivelista

Viesti kirjoittaja Kalamies lähetetty Pe 20 Loka 2017, 09:06

Yksi kausi voisi olla sellainen että jokainen arvaisi tietyn verran numeroita mutta oikeat numerot eivät toisi itselleen pisteitä vaan pisteiden kohde arvottaisiin. Esim saisin tulokseksi 5 oikein ja sitten arvottaisiin kuka ne saisi. Joko niin että yksi kilpailija voi saada useamman kilpailijan pisteet tai että voi saada vain yhden kilpailijan pisteet. Mutta jotta vältyttäisiin siltä että ihmiset jättäisivät tahalleen arvaamasta numeroita niin siitä rokotettaisiin kilpailijan omaa pistesaldoa. Spesiaalinumeron lähimmäksi arvannut voisi joko itse valita kenelle antaa pisteet tai saisi osan toiselle kilpailijalleen tienatuista pisteistä.
avatar
Kalamies


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Toivelista

Viesti kirjoittaja Ton Roza lähetetty Su 25 Maalis 2018, 17:46

Uusintaa kaudesta 49 (Laivanupotus)? Toki vähän enemmän aktiviteettia kilpailijoille :D
avatar
Ton Roza


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Toivelista

Viesti kirjoittaja Touhula lähetetty To 17 Toukokuu 2018, 17:55

Onko jalkapallon MM-teemakautta tulossa? Neljä vuotta sitten oli (kausi 87) ja oli mukava kausi (ei toki vähiten siksi, että voitin sen Very Happy). 16 kilpailijan saaminen mukaan nykyään olisi ehkä juuri mahdollisuuksien rajoissa. Toki Yuk7on voisi varmasti tarvittaessa raahata vaikka keulamopo44:n tai jonkun muun mukaan, niin ei meillä ongelmaa sen suhteen ole. Very Happy

Ps. Mikä kausi se oli, jonka keulamopo voitti?
avatar
Touhula


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Toivelista

Viesti kirjoittaja Aku Vankkis lähetetty To 17 Toukokuu 2018, 20:48

On suunnitelmissa ollut jo pitempään eli ehdottomasti siis tulossa kesä-heinäkuun aikana. Ja jos ei kuuttatoista sitten kirveelläkään saada täyteen niin voidaan käyttää sitä toissavuotisen EM-futiskauden systeemiä jossa mukaan otettiin "tietokonekilpailijoita" joiden numerot arvottiin kauden aluksi ja laitettiin topiciin näkyviin ja ne "pelasivat" sitten tyhjäksi jääneillä paikoilla sillä erotuksella, että niitä ei sitten tietenkään kilpailijoiden lopputuloksiin otettu mukaan.

Ja Keulamopohan voitti kauden 86 (Vuodenaikojen mittelö) eli juurikin tuota edellistä MM-futiskautta edeltäneen kauden. Oli se kyllä aika legendaarinen kilpailija tietyllä tapaa Very Happy
avatar
Aku Vankkis
Admin


http://pistepotti.foorumini.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Toivelista

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa