Pistepotti-historiikki

Siirry alas

Pistepotti-historiikki

Viesti kirjoittaja Aku Vankkis lähetetty Ti 12 Kesä 2018, 17:33

Se on täällä viimeinkin: lähes viisi vuotta alkuperäisen historiikin jälkeen uusi versio on nyt valmis ja julkaistaan näin Pistepotti-foorumin 2-vuotissyntymäpäivän kunniaksi. Tämä historiikki kattaa koko Pistepotin tarinan sen perustamisesta jouluna 2010 aina tähän päivään saakka ja sitä tullaan jatkossa päivittämään aina kun jotain uutta lisättävää tulee. Tässä kolossaalisessa järkäleessä riittää luettavaa joksikin aikaa.

Historiikkiin on lisätty seuraavat asiat:
- Ensimmäiset kerrat kun tiettyjä ominaisuuksia käytetään kausilla tai jotain muuta merkittävää tapahtuu.
- Ennätykset, kuten perussysteemin ja sivupistepotin parhaat tulokset, kaikki voittomääräennätykset, kausien osallistujamääräennätykset, pisimmät mitaliputket, yms.
- Monenlaiset muut saavutukset, esimerkiksi tupla- ja triplavoitot, debyyttivoitot ja ranking-ykköseksi nouseminen.
- Historiallisesti merkittävien ja nykyisin aktiivisten kilpailijoiden debyytit, comebackit ja eläköitymiset.
- Kausikymmenysten päättymispäivät ja Pistepotin sekä Pistepotti-foorumin syntymäpäivät.
- Vierailijoiden kaudet sekä kaksoiskaudet.
- Kilpailua haittaavat tekniset ongelmat ja kaikenlaiset kriisit, kuten vuoden 2011 suuri kilpailijalama tai vuoden 2018 informaatiokriisi.
- Poikkeuksellisen kummalliset oikeat numerot sekä poikkeuksellisen hyvät/huonot tulostasot kierroksilla.
- Lisäksi suuri joukko satunnaisempia merkintöjä, niin hauskoja sattumia kuin mielenkiintoisia tapahtumiakin Campun kirouksesta meedio-purkkaan ja Veteraanit vs. Keltanokat -juonitteluihin saakka.

Koska 191 kauden läpikäyminen on ollut aika kohtuullinen urakka, on joitakin historiikkiin kuuluvia tapahtumia saattanut jäädä merkitsemättä. Jos siis tiedät jonkin tapahtuman, jonka mielestäsi kuuluisi olla historiikissa, ilmoita siitä tässä topicissa. Huomioi kuitenkin, että tapahtuma voidaan lisätä historiikkiin vain, jos sen tarkka päivämäärä tiedetään.

Lisäksi kaikenlainen keskustelu, kommentit ja yleinen palaute historiikkiin liittyen on sallittua ja toivottavaakin, kaikki tähän topiciin siis vain. Historiikkia toivon mukaan on mahdollista vielä nykyisestäkin muodostaan parantaa ja kehittää eteenpäin, joten ideoita saa laittaa tulemaan.

Mutta pitemmittä puheitta sitten itse asiaan - tässä on uusi ja uljas Pistepotti-historiikki. Johtuen sen valtavasta pituudesta se on jaettu kahteen osaan, sillä jopa tämän foorumin merkkirajoitus tuli vastaan.

//Historiikin päivitykset:
- 15.11.2018, päivitetty kausien 192-200 aikaiset tapahtumat.


~*~

PISTEPOTTI-HISTORIIKKI (2010-2018)

2010

"Esihistorialliset" tapahtumat:

21. joulukuuta: Pistepotti mainitaan ensimmäisen kerran, kun sitä käytetään Vankka-sedän joulukalenterin 12. kilpailuna akuankka.fi:n keskustelualueella. Ilmoittautuminen tähän kilpailuun käynnistyy ja käytössä on numerosysteemi 20 numeroa väliltä 1-100, joka nykyisin tunnetaan perussysteeminä. Kilpailun pituus on kolme kierrosta.
22. joulukuuta: Kaikkien aikojen ensimmäiset oikeat numerot arvotaan ja parhaimman tuloksen (8 oikein) saa CrazyDuck12, joka nykyisin tunnetaan paremmin nimellä Yuk7on. Tätä voidaan tietyllä tapaa pitää ensimmäisenä kaikkien aikojen ennätyksenä.
24. joulukuuta: Joulukalenterin Pistepotti-osuus päättyy, mutta voittajaa ei julisteta, sillä jokaisen kierroksen pisteet on vain lisätty suoraan joulukalenterin pisteisiin, eikä laskettu yhteen omiksi tuloksikseen.

Varsinainen Pistepotti:

25. joulukuuta: Ensimmäinen Pistepotti-topic avataan Aku Vankkiksen nähtyä joulukalenterin osiossa potentiaalia kokonaan omaksi kilpailukseen. Tämä päivä muodostuu Pistepotin viralliseksi perustamispäiväksi.
27. joulukuuta: Historian ensimmäinen Pistepotti-kausi alkaa, mukana on 12 kilpailijaa.
27. joulukuuta: Pistepotin alkuaikojen suurimmat menestyjät, Tapsa99 ja xx-roope-kerälijä, tekevät Pistepotti-debyyttinsä kauden 1 alkaessa.

2011

1. tammikuuta: Veli Huilu saa Pistepotin kaikkien aikojen ensimmäisen 0 oikein -tuloksen ensimmäisen kauden kuudennella kierroksella.
5. tammikuuta: Kaikkien aikojen ensimmäisen Pistepotti-kauden voittaa Temer, joka saa täysin tavallisella perussysteemi + 3p bonusnumero -tyylisellä kaudella 59 pistettä. Hän ei sittemmin enää koskaan ole osallistunut Pistepottiin.
8. tammikuuta: Pistepotin sääntöjä tiukennetaan toisen kauden alkaessa ja numeroiden täytyy siitä lähtien olla aina numerojärjestyksessä.
10. tammikuuta: Suurten numeroiden invaasio, vain kolme oikeaa numeroa + bonusnumero ovat alle 50 perussysteemillä.
28. tammikuuta: Tapsa99 saa huomattavasti perussysteemiä vaikeammalla 20 numeroa väliltä 1-200 -systeemillä huiman 7 oikein -tuloksen kauden 3 yhdeksännellä kierroksella.
29. tammikuuta: Kauden 3 päättyessä ensimmäistä kertaa mitali jaetaan (pronssia saavat hessu hissu! ja Tapsa99).

2. helmikuuta: Tirri Ankka päätyy ensimmäisenä kilpailijana koskaan pisteissään pakkasen puolelle kauden 4 ensimmäisellä kierroksella saatuaan rangaistuksen virheellisistä numeroista. Myös kolme muuta uutta tulokasta saa rangaistuksen.
2. helmikuuta: Kalamies tekee Pistepotti-debyyttinsä kaudella 4. Hän on vuonna 2018 aktiivisista kilpailijoista ensimmäisenä debyyttinsä tehnyt.
11. helmikuuta: Tapsa99 julistetaan kauden 4 voittajaksi kaikkien aikojen pienimmällä positiivisella pistemäärällä (12 pistettä).
14. helmikuuta: Veli Huilu tekee uuden kaikkien aikojen ennätystuloksen saamalla 10 oikein perussysteemillä kauden 5 ensimmäisellä kierroksella.
16. helmikuuta: xx-roope-kerälijä saa perussysteemillä 9 oikein -tuloksen, minkä myötä kaikki perussysteemin tulokset 0-10 oikein on saavutettu vähintään kerran.

11. maaliskuuta: Pistepotin historian ensimmäinen joukkuekilpailu alkaa kaudella 7. Kyseessä on samalla myös ensimmäinen kausi, jolla kilpailijoita pudotetaan kesken kauden pelistä.
25. maaliskuuta: Pisteidensaannin osalta kaikkien aikojen vaikeimmaksi kaudeksi tituleerattu kausi 8 alkaa. Ensimmäistä kertaa tiukempien numerosääntöjen voimaantulon jälkeen kilpailijat saavat ihan luvan kanssa laittaa oikeat numerot sekaisin numerojärjestyksen sijasta.

8. huhtikuuta: Myöhemmin klassikoiksi muodostuvat spesiaalinumerot (tuplausnumero, puolitusnumero, yms.) ovat käytössä ensimmäistä kertaa kauden 9 alkaessa.
21. huhtikuuta: Kaikkien aikojen ensimmäinen juhlakausi, kausi 10, alkaa. Kyseessä on myös siihen mennessä pisin kausi 15 kierroksellaan ja ensimmäinen kausi, jonka kierrosmäärä ei ole 10.

2. toukokuuta: Kammoli tekee hyvin erikoisen tuloksen, kun hänen yhdeksän ensimmäistä arvattua numeroaan ovat täsmälleen samat kuin yhdeksän ensimmäistä oikeaa numeroa kauden 10 yhdennellätoista kierroksella.
6. toukokuuta: Tapsa99 voittaa kauden 10 ja hänestä tulee samalla historian ensimmäinen kilpailija, joka on voittanut kaksi kautta. Tämä on hänelle myös jo peräti viides peräkkäinen mitali ja tämä putki jää moneksi vuodeksi mitaliputkiennätykseksi.
6. toukokuuta: Pistepotin ensimmäinen kausikymmenys päättyy.
15. toukokuuta: Pistepotin ensimmäinen merkittävä kriisi, suuri kilpailijalama, käynnistyy kun kausi 11 ei millään onnistu saamaan vaadittua 10 osallistujaa täyteen. Tämän seurauksena Pistepotti jo lähestulkoon kuopataan ja alkaa kaikkien aikojen pisin ajanjakso ilman meneillään olevaa kautta, kestäen yli puolitoista kuukautta.

30. kesäkuuta: Pistepotti herää kuolleista kun yllättäen kausi 11 saa tarvittavan määrän ilmoittautujia täyteen ja järkyttävän pitkän odottelun jälkeen pääsee vihdoin alkamaan.
30. kesäkuuta: Daniel10 tekee Pistepotti-debyyttinsä kaudella 11. Hänen Pistepotti-uransa kestää vain kolmen kauden ajan, mutta hän tekee paluun rekisteröitymällä Pistepotti-foorumille keväällä 2018.

13. heinäkuuta: Ton Roza tekee Pistepotti-debyyttinsä kauden 12 alkaessa.
13. heinäkuuta: Kauden 12 alkaessa käytössä on ensimmäistä kertaa numerosysteemi 10 numeroa väliltä 1-50, joka nykyisin tunnetaan sivupistepottina.
22. heinäkuuta: Donal Duck voittaa kauden 12, joka on hänen debyyttikautensa, oltuaan pistetilanteen johdossa historiallisesti jokaisella kierroksella.
25. heinäkuuta: Jonttu-Ankka tekee Pistepotti-debyyttinsä kauden 13 alkaessa. Hän on nykyisin kilpaillut enemmän kausia kuin kukaan muu.
25. heinäkuuta: Kauden 13 alkaessa kilpailijat saavat ensimmäistä kertaa koskaan valita itse arvaamiensa numeroiden määrän.

3. elokuuta: Tapsa99 voittaa kauden 13 ja hänestä tulee historian ensimmäinen kolmeen voittoon yltänyt kilpailija.
5. elokuuta: LäPä7* ja Yuk7on (nimellä CrazyDuck12) tekevät Pistepotti-debyyttinsä kauden 14 alkaessa.
14. elokuuta: pappis mies voittaa kauden 14 historiallisen pienellä 0,5 pisteen erolla kakkossijaan.

11. syyskuuta: Tapsa99 voittaa kauden 16 ja hänestä tulee historian ensimmäinen neljän kauden voittaja. Tuohon aikaan tämä tarkoitti sitä, että hän oli voittanut 25% kaikista järjestetyistä kausista.
29. syyskuuta: Jonttu-Ankka ylittää ensimmäisenä kilpailijana 100 pisteen rajan ja voittaa kauden 17 peräti kahdenkymmenenkahdeksan pisteen erolla kakkossijaan.

2. lokakuuta: Kauden 18 alkaessa ensimmäistä kertaa ideana ei ole saada varsinaisesti oikeita numeroita vaan arvata mahdollisimman lähelle oikeaa numeroa.
26. lokakuuta: Kausi 19 ratkaistaan avoimella bonuskierroksella, jota käytetään ensimmäistä kertaa koskaan ykkössijalla päätöskierroksen jälkeen olevan tasapelin vuoksi. Jonttu-Ankka voittaa kauden tämän bonuskierroksen kautta.
30. lokakuuta: Toinen juhlakausi, kausi 20, alkaa ja siitä tulee Pistepotin siihen mennessä pisin kausi 20 kierroksella.

18. marraskuuta: Pistepotin toinen kausikymmenys päättyy.
30. marraskuuta: Pistepotti vetäytyy kauden 21 päätyttyä kolmen viikon tauolle uuden Vankka-sedän joulukalenterin tähden. Tämä on kilpailijalaman jälkeen pisin tauko ilman käynnissä olevaa kautta, eikä vastaavaa taukoa ole enää kertaakaan tullut sen jälkeen.

25. joulukuuta: Pistepotti täyttää yhden vuoden ja sen kunniaksi kausi 22 alkaa megakierroksella, jossa arvataan peräti 100 numeroa väliltä 1-300. Ton Roza saa kierroksen parhaan tuloksen, 38 oikein.

2012

10. tammikuuta: C4MPPU (silloin nimellä camppu00) tekee Pistepotti-debyyttinsä kauden 23 alkaessa.

1. helmikuuta: Fort Tripla on hyvin lähellä historiallista toista peräkkäistä voittoa, mutta jää kuitenkin hopealle Jonttu-Ankan viedessä nimiinsä kauden 24. Jonttu-Ankasta täten tulee Tapsa99:n ohella vasta toinen kolmannen voiton saavuttanut kilpailija.
4. helmikuuta: Kaikkien aikojen ensimmäinen tavoitekausi eli kausi, jolla ei ole ennalta määrättyä pituutta vaan tavoite, joka on saavutettava, jotta kausi päättyy, alkaa kautena 25.
11. helmikuuta: Kausi 25 jää hyvin tyngäksi, vain seitsemän kierroksen mittaiseksi, kun peräti neljällä viimeisellä kierroksella paras tulos perussysteemillä on vain 4 oikein, eivätkä kilpailijat pysty saavuttamaan tavoiterajoja jatkaakseen kautta pitemmälle.
18. helmikuuta: Kausi 26 alkaa ja ensimmäistä kertaa koskaan kilpailijat on jaettu pareiksi, jotka kilpailevat yhdessä muita pareja vastaan.
27. helmikuuta: Niko McAnkka voittaa kauden 26, joka on hänen debyyttikautensa.

10. maaliskuuta: UrmA01 voittaa kauden 27, joka on hänen debyyttikautensa. Hänestä tulee toinen peräkkäinen debytantti, joka voittaa kauden.
10. maaliskuuta: Niin kutsutun "old school Pistepotin" aika päättyy.
14. maaliskuuta: Kausi 28 (Suuri koodinmurto) alkaa. Se on kaikkien aikojen ensimmäinen nimetty teemakausi ja aloittaa Pistepotin modernin aikakauden. Se on myös ensimmäinen osa Pistepotin ensimmäisessä kausisarjassa. Mukana on peräti 14 kilpailijaa, sisältäen kolme ensikertalaista.
14. maaliskuuta: Yksi Pistepotin historian menestyneimmistä kilpailijoista, kuutio-purkka, tekee Pistepotti-debyyttinsä kauden 28 alkaessa.
25. maaliskuuta: Kammoli voittaa historian ensimmäisen teemakauden eli kauden 28.
28. maaliskuuta: Pistepotin ensimmäinen pääsiäiskausi alkaa kautena 29. Pääsiäiskausi on järjestetty tämän jälkeen joka ikisenä vuonna, joten tämä kausi aloittaa Pistepotin pitkäaikaisimman perinteen.

22. huhtikuuta: Pistepotin kolmas kausikymmenys päättyy.

2. toukokuuta: Pistepotin ensimmäinen urheiluteemainen kausi, kausi 31 (Maalitykkien taisto), alkaa. Samalla rikotaan jälleen Pistepotin osallistujaennätys, kun 16 kilpailijaa osallistuu kaudelle.
14. toukokuuta: Jez02 voittaa kauden 31, joka on hänen debyyttikautensa. Hänestä tulee jo kolmas debyyttivoittaja kohtuullisen lyhyen ajan sisään.
19. toukokuuta: Kaikkien aikojen ensimmäiset kaksoiskaudet, All-Stars ja First Victory, alkavat samanaikaisesti kausina 32 ja 33. Ensimmäistä kertaa koskaan mukana on rajoitukset siitä, ketkä kausille saavat osallistua (All-Starsiin vain vähintään yhden kauden voittaneet, First Victoryyn vain ensimmäistä voittoaan metsästävät). Lisäksi First Victory -kaudelle osallistuu vähiten kilpailijoita koskaan, vain viisi.
28. toukokuuta: kuutio-purkka voittaa First Victory -kauden ylivoimaisesti saatuaan päätöskierroksella kenties Pistepotin historian tuottoisimman ryöstönumeron.
30. toukokuuta: All-Stars -kausi ratkeaa vasta toisella avoimella bonuskierroksella Slaikka Gustafssonin (silloin agentti M-musta) hyväksi. Tämä on ensimmäinen kerta kun ratkaisuun tarvitaan kaksi bonuskierrosta.
31. toukokuuta: Kaikkien aikojen ensimmäinen Pistepotti-ranking julkaistaan ja se kattaa kaudet 1-33. Rankingin johdossa on tällöin xx-roope-kerälijä.

2. kesäkuuta: Yksi kaikkien aikojen kaoottisimmista kausista, "kausi, jossa ei ole mitään järkeä", alkaa kautena 34. Ensimmäistä kertaa jokainen kierros on täysin erilainen ja kilpailijat saavat arvata 5-30 numeroa väliltä 1-1000 oman mielensä mukaan. Samalla osallistujaennätys rikkoutuu jälleen, mukana on 17 kilpailijaa.
5. kesäkuuta: Useampi kilpailija lankeaa järjettömän kauden julmaan ansaan, joka vie heiltä lähes kaikki pisteet.
7. kesäkuuta: xx-roope-kerälijä tekee järjettömän nousun järjettömällä kaudella siirtyessään kerralla sijalta 14 johtoon.
11. kesäkuuta: Lucar Nro. 1 voittaa kauden 34, joka on hänen debyyttikautensa. Hän jatkaa vuoden ensimmäisen puoliskon debyyttivoittajien trendiä.
16. kesäkuuta: Kausi 35 osoittautuu kaikkien aikojen farssiksi, sillä kauden perusidea, "polttokuula", ei toimi käytännössä lainkaan ja niinpä kausi muutetaan kolmannesta kierroksesta lähtien kauden 1 uusinnaksi. Tämä on ainoa kerta Pistepotin historiassa kun kauden säännöt on täydellisesti muutettu kesken kaiken.
18. kesäkuuta: Farssit eivät jää kahden päivän takaiseen, vaan kausi 35 jää vielä viikon mittaiselle tahattomalle tauolle, kun Aku Ankan nettisivujen uudistaminen menee niin sanotusti penkin alle.
26. kesäkuuta: Kausi 35 pääsee jatkumaan tauon jälkeen.
27. kesäkuuta: Farssista huolimatta sivuston uudistukset tuovat mukanaan jotain hyvää ja Pistepotin ulkoasu muuttuu huomattavasti aikaisempaa siistimmäksi ja selkeämmäksi boldausten, kursivointien ja alleviivausten tullessa käyttöön.

3. heinäkuuta: Kausi 36 alkaa ja ensimmäistä kertaa kauden idea ei ole Aku Vankkiksen keksimä, vaan idean isä on Niko McAnkka. Aku Vankkis kuitenkin järjestää kauden tavalliseen tapaan.
19. heinäkuuta: Niin sanottu "Campun kirous" iskee kauden 37 (Neljä elementtiä) neljännellä kierroksella kun C4MPPU:n nimen boldaaminen aiheuttaa tulosviestin kaatumisen täysin selittämättömästi.
20. heinäkuuta: "Campun kirous" iskee uudelleen heti seuraavalla kierroksella.
20. heinäkuuta: Kauden 37 siirrot karkaavat käsistä pahemman kerran.
21. heinäkuuta: Edellispäivän holtittomat siirrot ja kilpailijoiden huolimattomuus johtavat virheiden ketjureaktioon ja lopulta siihen, että kaikki siirrot on kumottava. Kaudelle asetetaan tarkempia rajoituksia siirroille vastaavien tapausten estämiseksi jatkossa.
30. heinäkuuta: Kauden 38 (Pistepotti Olympics 2012) alkaessa rikotaan jälleen osallistujaennätys, kun mukaan ilmoittautuu 18 kilpailijaa.
30. heinäkuuta: Oku Ankka tekee Pistepotti-debyyttinsä kauden 38 alkaessa.

10. elokuuta: Kauden 38 päättyessä lilavihree jää kokonaispisteissä mitalien ulkopuolelle, vaikka onnistui saamaan mitalin jokaisessa olympialajissa, johon osallistui kauden aikana.
23. elokuuta: Kauden 39 päättyessä hopeamitali jaetaan historiallisesti kolmen kilpailijan kesken (Ton Roza, Don Rosa1 ja Yuk7on).

11. syyskuuta: Pistepotin neljäs kausikymmenys päättyy.
13. syyskuuta: Kausi 41 alkaa, ollen samalla kaikkien aikojen ensimmäinen vierailijan kausi eli kausi, jonka järjestää joku muu kuin Aku Vankkis. Kauden järjestäjänä toimii Niko McAnkka.
13. syyskuuta: Aku Vankkis tekee Pistepotti-debyyttinsä kilpailijana kauden 41 alkaessa.

22. lokakuuta: Kauden 44 (Veteraanit vs. Keltanokat) alkaessa käyttöön otetaan ensimmäistä kertaa systeemi, jossa kilpailijat äänestävät toisiaan ulos kaudelta. Tätä voidaan pitää Pistepotin ensimmäisenä juonittelukautena sääntöjen puolesta, vaikka varsinaista juonittelua ei juurikaan nähdä verrattuna sarjan myöhempiin osiin.
24. lokakuuta: Yuk7on saa kolmannella peräkkäisellä kierroksella vähintään 7 oikein perussysteemillä (8 oikein, 10 oikein, 7 oikein) kaudella 44.

3. marraskuuta: pedro01 murskaa Oku Ankan ensimmäisen Veteraanit vs. Keltanokat -kauden finaaliäänestyksessä ja voittaa debyyttikautensa.
6. marraskuuta: Toinen vierailijan kausi alkaa kautena 45, järjestäjänä tällä kertaa kuutio-purkka.
6. marraskuuta: "Campun kirous" iskee pitkän tauon jälkeen kolmannen kerran ja sen olemassaolo voidaan aukottomasti todistaa, kun joku muukin kuin Aku Vankkis kokee sen.
9. marraskuuta: kuutio-purkan tietokone ottaa lopputilin, minkä seurauksena Aku Vankkis siirtyy jatkamaan kauden loppuun ja tekee joitakin sääntömuutoksia helpottaakseen kautta. Kaudelta vaaditun osallistujamäärän täyttymättä jäämisen takia ulos jäänyt Jonttu-Ankka nostetaan mukaan kaudelle ja hän jatkaa omilla numeroillaan siitä, mihin Aku Vankkis omillaan jäi. Tämä on toistaiseksi ainoa kerta Pistepotin historiassa, kun kahden eri kilpailijan suoritukset on "yhdistetty".
22. marraskuuta: Kaudet 46 ja 47 alkavat samanaikaisesti toisina kaksoiskausina. Ensimmäistä kertaa nämä kaksi kautta vaikuttavat toisiinsa. Lisäksi ne sivuavat lyhyimmän kauden ennätystä olemalla vain 5 kierroksen mittaisia.
26. marraskuuta: Kausi 46 päätyy viiden kierroksen jälkeen tasapeliin Ton Rozan ja Jez02:n kesken. Kaksoiskausien toisiinsa vaikuttavan luonteen takia tasapeli ratkaistaan historian ensimmäisellä suljetulla bonuskierroksella, jolle vain he kaksi osallistuvat. Ton Roza selviää lopulta voittajaksi.
26. marraskuuta: xx-roope-kerälijä voittaa kauden 47 ja hänestä tulee ensimmäinen kilpailija, joka voittaa kauden negatiivisella pistesaldolla (-6 pistettä).

1. joulukuuta: Kausi 48 (Pistepotti-joulukalenteri) alkaa ja rikkoo Pistepotin pisimmän kauden ennätyksen 24 kierroksellaan. Kyseessä on ensimmäinen joulukalenterikausi, joista myöhemmin muodostuu toinen pitkäaikainen perinne pääsiäiskausien rinnalle.
13. joulukuuta: Kauden 48 pistetilanne menee hyvin pitkälti uusiksi, kun "järjettömältä" kaudelta 34 tuttu brutaali ansa tekee paluun ja vähentää todella monelta kilpailijalta valtavasti pisteitä.
15. joulukuuta: kuutio-purkan alter ego meedio-purkka syntyy kun kuutio-purkan numerot osoittautuvat täsmälleen samaksi kaavaksi, jota käytetään päivän oikeissa numeroissa kaudella 48.
18. joulukuuta: Patagonia mainitaan ensimmäisen kerran kun xx-roope-kerälijä on kaudella 48 viimeisellä sijalla 23,5 pisteen päässä toiseksi viimeisestä sijasta ja siitä tulee Pistepotissa yleisesti käytetty metafora pahasti muiden taakse jäämiselle.
21. joulukuuta: Dramaattinen "maailmanloppukierros" muuttaa kauden 48 pistetilannetta ja päättää xx-roope-kerälijän retken Patagoniaan.
24. joulukuuta: meedio-purkka iskee toisen kerran kun kuutio-purkka arvaa kauden 48 viimeisen supernumeron täsmälleen oikein vain 7 minuuttia ennen sen arpomista. Kauden voitto menee kuitenkin huiman loppukirin myötä Oku Ankalle.
25. joulukuuta: Pistepotti täyttää kaksi vuotta.

2013

11. tammikuuta: Jonttu-Ankka saa 12. peräkkäisen 4 oikein tai huonomman tuloksen perussysteemillä kauden 49 (Osui ja upposi) päättyessä hänen joukkueensa Neuvostoliiton katastrofaaliseen tappioon.
14. tammikuuta: Pistepotin siihen mennessä merkittävin virstanpylväs saavutetaan, kun 50. kausi (Viidenkympin koodinmurto) alkaa. Kyseessä on samalla ensimmäinen kerta kun aikaisemmin järjestetty kausi saa jatko-osan.

6. helmikuuta: Oku Ankka voittaa suuren 50. kauden sen venyttyä peräti 18 kierroksen mittaiseksi. Kyseessä on siten kaikkien aikojen pisin tavoitekausi.
6. helmikuuta: Pistepotin historian ensimmäiset ansiomitalit jaetaan ja ne ottavat huomioon kilpailijoiden saavutukset kaikkien 50 siihen mennessä käydyn kauden ajalta.
6. helmikuuta: Pistepotin viides kausikymmenys päättyy.
8. helmikuuta: Kolmas vierailijan kausi alkaa, järjestäjänä toista kertaa kuutio-purkka, jonka edellinen yritys kaatui koneen mukana.
8. helmikuuta: Pistepotin historian menestynein kilpailija Sienilapsi tekee Pistepotti-debyyttinsä kauden 51 alkaessa.
19. helmikuuta: Tapsa99 voittaa kauden 51 ja saavuttaa ensimmäisenä kilpailijana viisi voittoa.

11. maaliskuuta: Kauden 53 (Viides elementti) pituutta joudutaan lisäämään yhdellä kierroksella tulostenteossa ilmenneen virheen takia, jossa elementtien välisiä liittoja ei huomioida turnauksessa.

10. huhtikuuta: Kausi 55 (Karman laki) päättyy yllättäen vain seitsemän kierroksen jälkeen, tehden siitä kaikkien aikojen lyhyimmäksi jääneen tavoitekauden vastakohtana kaksi kuukautta aikaisemmin nähdylle kaikkien aikojen pisimmälle tavoitekaudelle.
19. huhtikuuta: Kauden 56 seitsemäs kierros siirretään seuraavalle päivälle, sillä usealla kilpailijalla havaitaan virheitä ilmoittautumisvaiheessa arvatuissa numeroissa ja heille päätetään antaa aikaa korjata asia, jotta virheelliset numerot eivät ratkaisisi koko kautta. Pahin tapaus on Tapsa99:llä, jolla on häkellyttävät 100 numeroa liikaa arvattuna. Tämä on varsin ylivoimainen ja kyseenalainen ennätys, jota lähellekään kukaan ei ole koskaan onnistunut pääsemään.
22. huhtikuuta: Numeroskandaalissa armonaikaa saanut Tapsa99 onnistuu lopulta voittamaan kauden 56 ja hän parantaa aikaisempaa omissa nimissään ollutta voittoennätystä kuuteen voittoon.

7. toukokuuta: Kaudella 57 (Maalitykkien taisto 2.0) kuvitteellisissa jääkiekon MM-kisoissa Venäjällä pelannut Sienilapsi häviää yhdeksännen ottelunsa ja on siten sensaatiomaisesti hävinnyt jokaisen pelaamansa ottelun kauden aikana.
11. toukokuuta: Kausi 58 (Rulettia itänaapurista) alkaa ja siitä tulee Pistepotin historian ainoa kausi, jonka Sienilapsi on missannut. Hänen omien sanojensa mukaan kyseessä ei kuitenkaan ole unohdus, vaan tarkoituksellinen välikausi edellisen kauden täydellisen nöyryytyksen jälkeen.
20. toukokuuta: xx-roope-kerälijä voittaa kauden 58 täydellisellä suorituksella ja hänestä tulee historiallisesti kaikkien aikojen ensimmäinen kilpailija, joka on voittanut kaksi kautta peräkkäin eli saavuttanut tuplavoiton.
24. toukokuuta: Neljäs vierailijan kausi, kausi 59, alkaa. Vetäjänä on ensimmäistä kertaa Ton Roza.

20. kesäkuuta: xx-roope-kerälijä kilpailee viimeisen kierroksensa ennen vaivihkaa tapahtuvaa eläköitymistään. Hänen aktiiviuransa päättyy 13. sijaan kaudella 60.
20. kesäkuuta: Pistepotin kuudes kausikymmenys päättyy ja toiset ansiomitalit jaetaan. Ansiomitaleista tehdään jatkuva perinne ja ne jaetaan jatkossa aina kausikymmenyksen päättyessä.
25. kesäkuuta: Kolmannet kaksoiskaudet alkavat (kaudet 61 ja 62). Nämä ovat kaksi ensimmäistä kilpailijoiden äänestämää "old school Pistepotin" aikaisten kausien uusintaa, joissa uusitaan kaudet 5 ja 15, jotka sijoittuivat äänestyksessä kolmannelle ja toiselle sijalle.
30. kesäkuuta: Ensimmäinen versio Pistepotti-historiikista julkaistaan ja se kattaa kaikki tapahtumat Pistepotin perustamisesta historiikin julkaisupäivään saakka.

8. heinäkuuta: Kausi 63, joka on uusinta äänestyksen voittaneesta kaudesta 18, alkaa. Alkuperäiseen versioon on kuitenkin tehty joitakin muutoksia, jotta kausi toimisi alkuperäisversiota paremmin.
17. heinäkuuta: Kammoli voittaa kauden 63 ja saavuttaa lähestulkoon tuplavoiton. Esteenä ovat ainoastaan edellisten kaksoiskausien järjestysnumerot, joiden mukaan Kammoli voitti kauden 61, vaikka se päättyikin täsmälleen samaan aikaan kuin kausi 62, minkä myötä sen siten voisi mieltää kahdeksi peräkkäiseksi voitoksi.

16. elokuuta: The Nobel Duck voittaa kauden 65 (Yleisurheilun PM-kisat 2013) saamalla päätöskierroksella kaksi kultamitalia yhden 7 oikein -tuloksen ansiosta. Hän nousee kerralla kuudennelta sijalta ylivoimaiseen voittoon. Mukaan mahtuu myös meedio-purkan paluu, kun hän onnistui ennustamaan kauden voittajan ja toiseksi sijoittuneen (Jonttu-Ankka) oikein.
22. elokuuta: Pistepottia koko kesän vaivannut epäaktiivisuuskriisi tulee näyttävästi päätökseensä kun kaikki 12 kaudella 66 (Pistepotti-Akatemia) mukana olevaa kilpailijaa vaihtavat numeronsa toista kierrosta varten.
25. elokuuta: Aku Vankkis unohtaa jo toisen kauden 66 ominaisuuden olemassaolon eli sen, että kierroksella 5 oli tarkoitus järjestää uusintakokeet. Ensimmäinen unohdus (se, että kaudella oli tarkoitus olla mukana lunttaus- ja lintsausnumerot) huomattiin vasta kolmannella kierroksella kaksi päivää aikaisemmin.

1. syyskuuta: Entisaikojen aktiivikilpailija ..::Aku Ankka::.. sinetöi täydellisen comebackinsa voittamalla kauden 66 erittäin selvällä erolla kakkossijaan.
5. syyskuuta: Viides vierailijan kausi, kausi 67 (Sinne tänne ja takaisin), alkaa. Tällä kertaa vetäjänä on toista kertaa kuutio-purkka, mikäli hänen ensimmäistä torsoksi jäänyttä yritystään ei lasketa.
21. syyskuuta: kuutio-purkan kausi ei mene aivan suunnitelmien mukaan ja lopulta kierrosten määrääkin vähennetään suunnitellusta viidestätoista neljääntoista.
21. syyskuuta: Aku Vankkis voittaa kauden 67, mikä on Pistepotin ylläpitäjälle varsin hämmentävästi ensimmäinen voitto.
25. syyskuuta: Kausi 68 (Eurooppataisto) alkaa hyvin eriskummallisissa merkeissä kun kilpailijat ovat päättäneet omin päin alkaa muodostaa liittoumia jo ennen kauden alkamista, minkä seurauksena ilmoittautumisvaiheessa juonitteluviestejä on lähetetty topiciin jo useita kymmeniä enemmän kuin itse ilmoittautumisviestejä.
25. syyskuuta: Touhula tekee Pistepotti-debyyttinsä kauden 68 alkaessa.

4. lokakuuta: Pistepotin siihen mennessä ylivoimaisesti suosituimmaksi kaudeksi noussut kausi 68 päättyy Oku Ankan voittoon. Kauden aikana on kirjoitettu yhteensä 320 viestiä ja sen myötä Pistepotti-topic on selvästi ylittänyt akuankka.fi:n keskustelualueen sallitun 500 sivun rajapyykin, minkä johdosta kausi jää viimeiseksi tässä alkuperäisessä Pistepotti-topicissa.
4. lokakuuta: Pistepotti 2.0 -topic avataan merkittävästi parannellun aloitusviestin kera.
6. lokakuuta: Kausi 69, joka on toisinto kaikkien aikojen ensimmäisestä kaudesta uuden topicin kunniaksi, alkaa ja rikkoo samalla ylivoimaisesti Pistepotin osallistujaennätyksen kun peräti 22 kilpailijaa ilmoittautuu mukaan.
6. lokakuuta: Tuoppi ja Don Barks tekevät Pistepotti-debyyttinsä kauden 69 alkaessa. Heidän lisäkseen mukana on myös kolme muuta uutta tulokasta, mikä nostaa ensikertalaisten määrän peräti viiteen.
8. lokakuuta: Niin sanottu viestiboksijupakka alkaa kun akuankka.fi:n keskustelualueella tapahtuu uudistuksia, jotka eivät (taaskaan) mene ihan putkeen ja aiheuttavat viestiboksin litistymisen, mikä tekee Pistepotin tulosviestien julkaisemisesta säädyllisessä ulkoasussa mahdotonta. Tämän myötä kausi 69 keskeytyy vain kahden kierroksen jälkeen.
19. lokakuuta: Puolentoista viikon tauon jälkeen kausi 69 pääsee jatkumaan väliaikaisratkaisuksi keksityn hyvin työlään, mutta toimivan br-systeemin ansiosta, jossa viestiboksiin saadaan rivinvaihdot luotua lisäämällä jokaisen rivin loppuun br <> -merkkien välissä.
21. lokakuuta: Viestiboksi tekee lopultakin paluun ja jupakka tulee päätökseensä.
26. lokakuuta: Don Rosa1 voittaa kauden 69 ja kyseessä on hänelle ensimmäinen voitto järjettömän pitkän 49 kauden voitottoman jakson jälkeen.
26. lokakuuta: Tapsa99 kilpailee viimeisen kierroksensa ennen vaivihkaan tapahtuvaa eläköitymistään. Hänen aktiiviuransa päättyy katastrofaalisesti 21. sijaan kaudella 69.

4. marraskuuta: Kaudella 70 (Suurelementtien taisto) Maa-elementin resurssinhoitaja kuutio-purkka syöksee elementtinsä niin pahaan talouskriisiin, että elementin kuningas kaivoksen valtaaj'n tekemä siirto hylätään mahdottomana, sillä elementillä ei ole varaa tehdä sitä.
5. marraskuuta: Luultavasti kaikkien aikojen tasaisin perussysteemin kierros käydään kaudella 70 (kierros 6), kun 18 kilpailijaa saa yhteensä vain kolmea eri tulosta, jotka ovat peräkkäiset tulokset 3 oikein, 4 oikein ja 5 oikein. Lisäksi yhtään 3 pisteen bonusnumeroakaan ei saada.
12. marraskuuta: Kausi 70 päättyy Jonttu-Ankan voittoon ja samalla Elementtitrilogiasta tulee Pistepotin ensimmäinen päätökseen saatu kausisarja.
12. marraskuuta: Pistepotin seitsemäs kausikymmenys päättyy.

1. joulukuuta: Kausi 72 alkaa ja toimittaa toisen joulukalenterin virkaa sivuten 24 kierroksellaan pisimmän kauden ennätystä.
10. joulukuuta: Ton Roza saa kaudella 72 0 oikein -tuloksen käytettyään uusissa numeroissaan täysin väärää, kauden edellisen osion numerosarjaa.
13. joulukuuta: Touhula on ainoa 17 kilpailijasta, joka saa oikeita numeroita (1 oikein) poikkeuksellisen systeemin johdosta, kun kauden 72 "järjetön osio" alkaa.
16. joulukuuta: Aiemmasta joulukalenterista ja siltä kuuluisalta järjettömältä kaudelta (kausi 34) tuttu "brutaali toimintamättö" on vuorossa jälleen ja suurin osa kilpailijoista menee taas kerran lankaan, mikä tekee tuhoja pistetilanteessa.
24. joulukuuta: Sienilapsi voittaa kauden 72 ja siten toisen kauden peräkkäin. Hänestä tulee Pistepotin historian vasta toinen tuplavoiton saavuttanut kilpailija. Tapahtuma antaa alkusysäyksen Sienilapsen ja kuutio-purkan väliselle pitkäikäiselle sotasaagalle.
25. joulukuuta: Pistepotti täyttää kolme vuotta.

2014

5. tammikuuta: ~wulffi~ voittaa kauden 73 (Kelmien kuningas), joka on hänen debyyttikautensa. Hänestä tulee ensimmäinen debyyttivoittaja pitkään aikaan.
19. tammikuuta: Slaikka Gustafsson (silloin nimellä agentti M-musta) julistetaan kauden 74 (Rahavuorten ruhtinas) voittajaksi, mikä johtaa Pistepotin historian suurimpaan skandaaliin, kun käy ilmi, että hän ja useampi muukin kilpailija ovat kenenkään huomaamatta tehneet kauden aikana kiellettyjä siirtoja. Korjausten jälkeen lopputulokset menevät monilta osin uusiksi ja oikeaksi voittajaksi julistetaan kuutio-purkka.

6. helmikuuta: kuutio-purkan jo valmiiksi venyttämä kausi 75 (Viimeinen koodinmurto) venyy entisestään kun Sienilapsi ja Slaikka Gustafsson päätyvät tasapeliin kaikkien aikojen ensimmäisen kausisarjan huipennuksessa. Myöhemmin samana päivänä käydään avoin bonuskierros, jonka jälkeen Slaikka Gustafsson julistetaan voittajaksi, tällä kertaa ihan oikeasti.
9. helmikuuta: Ton Roza saa 0 oikein & 0 oikein -tuloksen kauden 76 (Pistepotti Winter Olympics 2014) avauskierroksella, sillä hänellä ei ole numeroita arvattuna lainkaan. Syyksi paljastuu numeroiden selittämätön katoaminen.
14. helmikuuta: Oku Ankka tekee sivupistepotin kaikkien aikojen ennätystuloksen, 7 oikein, kauden 76 kuudennella kierroksella.
20. helmikuuta: Neljännet kaksoiskaudet, kaudet 77 ja 78 (Pistepotti All-Stars 2.0 ja Pistepotti First Victory 2.0) alkavat. Kyseessä on toinen ja samalla viimeinen kerta Pistepotin historiassa, kun kausille osallistumista rajoitetaan - kaudelle 77 pääsee mukaan vain, jos on joskus voittanut kauden, kun taas kaudelle 78 pääsee vain, jos ei ole koskaan voittanut.
27. helmikuuta: Kausi 77 (Pistepotti All-Stars 2.0) päättyy pienestä osallistujamäärästä (7 kilpailijaa) huolimatta todella hämmentävään lopputulokseen, kun kaikki mukana olleet pääsevät neljän parhaan joukkoon ja saavat siten vähintään 8 ranking-pistettä.
27. helmikuuta: kuutio-purkka voittaa kauden 77 ja nousee sen myötä rankingin ykköseksi. Tämä on ensimmäinen kerta rankingin historiassa, kun kärkipaikka vaihtuu.

2. maaliskuuta: Kuudes vierailijan kausi, kausi 79 (10 kierroksessa maailman ympäri), alkaa. Järjestäjänä on jälleen kerran kuutio-purkka.
2. maaliskuuta: Kaikkien aikojen ensimmäinen sijoitusveikkaus alkaa kaudella 79 eli kilpailijat pääsevät veikkaamaan kauden lopputuloksia kymmenen kärjen osalta.
11. maaliskuuta: Kammoli voittaa kauden 79 ja hänestä tulee Pistepotin historian ensimmäinen kilpailija, joka saavuttaa seitsemän voittoa.
18. maaliskuuta: Don Barks saa kaikkien aikojen ensimmäisen todellisen tuplanollan eli 0 oikein & 0 oikein -tuloksen ja päälle vielä negatiivisen spesiaalinumeron eli valekalan kaudella 80 (Se kaikista kalaisin juttu).
20. maaliskuuta: Ton Roza kalastaa kaudella 80 viidennen taimenensa (3 oikein -tulos), eikä hänellä ole kalavarastossaan mitään muita kaloja.
24. maaliskuuta: Pistepotin kahdeksas kausikymmenys päättyy.
27. maaliskuuta: Pistepotin historian ensimmäinen ja ainoa kokeilumielessä englanninkielinen kausi, kausi 81 (Pistepotti In English) alkaa.
30. maaliskuuta: Tuoppi tekee perussysteemin uuden kaikkien aikojen ennätystuloksen, 11 oikein, kauden 81 neljännellä kierroksella. Kyseessä on ensimmäinen kerta kun kukaan saa yli puolet numeroista oikein perussysteemillä tai millään sitä numeromääräisesti suuremmalla systeemillä.

20. huhtikuuta: Oku Ankka tuo esille ideansa Pistepotin omasta wikistä, jollaisen on ajatellut toteuttaa. Idea saa runsaasti kannatusta ja monet aktiivikilpailijat ja Aku Vankkis liittyvät mukaan wikin rakentamiseen.

6. toukokuuta: Pistepotin siihen mennessä ylivoimaisesti suosituimman kauden jatko-osa alkaa kautena 84 (Maailmanvalloitus). Kyseessä on edeltäjänsä tavoin yksi ensimmäisistä todellisista juonittelukausista ja ensimmäinen peräti kolmesta juonittelukaudesta yhdeksännellä kausikymmenyksellä.
7. toukokuuta: Yli kymmenen hyökkäystä joudutaan hylkäämään kaudella 84 niiden oltua sääntöjen vastaisia.
9. toukokuuta: Neljä kilpailijaa eliminoidaan yhdellä kertaa kaudelta 84 vain kolmen kierroksen jälkeen.
17. toukokuuta: Sienilapsen, Tuopin ja Oku Ankan muodostama Amerikan liitto ottaa näytöstyyliin kolmoisvoiton kaudella 84.
29. toukokuuta: Sienilapsi voittaa kauden 85 ja saavuttaa jälleen tuplavoiton. Hänestä tulee Pistepotin historian ensimmäinen kilpailija, joka on voittanut kaksi peräkkäistä kautta kaksi kertaa.

6. kesäkuuta: Tulostaso on äärimmäisen heikko kauden 86 (Vuodenaikojen mittelö) kolmannella kierroksella, kun peräti 12 kilpailijaa saa perussysteemillä 3 oikein tai huonomman tuloksen.
15. kesäkuuta: Keulamopo44, joka katosi välittömästi ilmoittauduttuaan kaudelle, voittaa ylivoimaisesti kauden 86, joka on samalla hänen debyyttikautensa.
19. kesäkuuta: Yli vuoden suunnitteilla ollut jalkapalloaiheinen kausi alkaa viimein kautena 87 (Verkonheiluttajat Brasiliassa), kun jalkapallon MM-kisat tuovat sopivan hetken järjestää kausi ajankohtaisena. Kauden ideoinnissa on vahvasti ollut mukana Ton Roza ja sen oli ollut alun perin tarkoitus olla hänen järjestämänsä Mestarien liigaan pohjautuva kausi.

13. heinäkuuta: Yhdeksännen kausikymmenyksen toinen juonittelukausi, kausi 89 (Veteraanit vs. Keltanokat II) alkaa. Kyseessä on juonittelun osalta yksi hurjimmista kausista Pistepotin historiassa.
16. heinäkuuta: Veteraanien joukkue ui syvällä suossa kaudella 89, kun se häviää neljännen peräkkäisen haasteen - eli siihen mennessä kaikki järjestetyt haasteet - ja kutistuu jo yli puolet Keltanokkia pienemmäksi.
18. heinäkuuta: Yuk7on äänestää itsensä ulos kaudelta 89 vältellessään visusti debyyttivoittoaan.
20. heinäkuuta: Juonittelu eskaloituu kaudella 89 kun Pistepotti-topiciin kirjoitetaan päivän aikana lähes 60 viestiä, joissa pääasiassa kamppaillaan yhdestä ainoasta äänestä.
22. heinäkuuta: Veteraanien surkea kausi päättyy kun viimeinenkin heidän jäsenistään äänestetään ulos Keltanokkien ottaessa neloisvoiton kaudella 89.
24. heinäkuuta: Pudonneiden suosikki Kalamies voittaa kauden 89 ja siirtää Keltanokat kokonaisvoitoissa 2-0 -johtoon.
28. heinäkuuta: Toinen peräkkäinen juonittelukausi ja kolmas yhdeksännellä kausikymmenyksellä, kausi 90 (Ääniharava) alkaa. Juonittelukausi voittaa kilpailijoiden kesken järjestetyn äänestyksen juhlakauden teemasta. Sienilapsen ja kuutio-purkan jatkuva sota jakaa kilpailijat välittömästi kahteen leiriin, jotka ottavat kunnolla yhteen jo avauskierroksen jälkeen.
28. heinäkuuta: CottonJoel ja Muumi Ankka tekevät Pistepotti-debyyttinsä kauden 90 alkaessa.

9. elokuuta: Touhula voittaa kauden 90. Kauden aikana kirjoitetaan yhteensä yli 480 viestiä, jonka myötä kausi rikkoo kauden 68 (Eurooppataisto) ennätyksen aktiivisimmasta kaudesta.
9. elokuuta: Pistepotin yhdeksäs kausikymmenys päättyy ja ansiomitalit jaetaan.
15. elokuuta: Pistepotin kaikkien aikojen tuhannes kierros käydään kauden 91 (Pistepotti-Akatemia 2.0) neljäntenä kierroksena.
16. elokuuta: Pistepotti jää (taas kerran) tahattomasti tauolle akuankka.fi:n ongelmien vuoksi.
21. elokuuta: Kausi 91 pääsee jatkumaan viiden päivän tauon jälkeen.
24. elokuuta: LäPä7* voittaa kauden 91. Se on hänelle ensimmäinen voitto koskaan peräti 38 voitottoman kauden jälkeen ja putken rikkoutuminen sinetöi Yuk7onin ennätyksen pisimpään ilman debyyttivoittoa olevana kilpailijana.

1. syyskuuta: Oku Ankka on viidettä peräkkäistä kierrosta pisteissä nollilla kaudella 92 (Kaikista kamalin kausi). Kaudesta on tässä vaiheessa kulunut jo puolet, eikä hän ole koko sinä aikana onnistunut keräämään ainoatakaan pistettä.
19. syyskuuta: Kauden 93 (Klondiken pisteryntäys) ratkaisevalla avoimella bonuskierroksella nähdään todella hämmentävät perussysteemin numerot, kun numeron 36 jälkeen seuraava oikea numero on vasta 73.
30. syyskuuta: Kaudella 94 (Jalokivijahti) nähdään pieni skandaalinpoikanen, kun The Nobel Duck omien sanojensa mukaan luovuttaa ja laittaa kaikki jalokivensä myyntiin pilkkahintaan ja kuutio-purkka yrittää ostaa jokaisen niistä lähes välittömästi myyntiin laittamisen jälkeen. The Nobel Duckin siirto kuitenkin hylätään, sillä se tapahtui 23 minuuttia deadlinen jälkeen ja tämän seurauksena ostamiselle asetetaan tiukat rajoitukset.

4. lokakuuta: Viidennet kaksoiskaudet, kaudet 95 ja 96, alkavat. Kaudet ovat jälleen uusintakausiäänestyksen satoa ja niillä uusitaan kaudet 18 ja 26. Ensimmäisenä mainittu kausi uusitaan epähuomiossa jo toisen kerran.
13. lokakuuta: kuutio-purkka voittaa kauden 96 ja hänestä tulee ensimmäinen kilpailija, joka saavuttaa kahdeksan voittoa.
17. lokakuuta: Seitsemäs vierailijan kausi alkaa kautena 97 (Mestarimanageri). Järjestäjänä toimii ensimmäistä kertaa Touhula.
28. lokakuuta: Kammoli kilpailee viimeisen kierroksensa Pistepotissa kauden 97 päättyessä. Hänen viimeiseksi viestikseen jää ilmoittautuminen kaudelle, jonka jälkeen hän katoaa selittämättömästi, eikä hänestä sen koommin kuulla sanaakaan. Hänen uransa päättyy kymmenenteen sijaan kaudella 97.

11. marraskuuta: Sienilapsi voittaa kauden 98 (Osasto 666) tekemällä viimeisellä kierroksella todella hurjan nousun kymmenenneltä sijalta hyvin selvään voittoon.
14. marraskuuta: Touhula ja Don Barks päätyvät pariksi kaudella 99 (Pariterapiaa), mikä on heille jo toinen kerta kimpassa saman kausikymmenyksen aikana. Heidän yhteistyönsä sujuu vielä edelliskerran jumbosijaakin heikommin, kun he putoavat kaudelta jo ensimmäisellä kierroksella.
23. marraskuuta: Kauden 99 päättyessä Pistepotti 2.0 -topic tulee päätökseensä, vaikka se ei vielä ole saavuttanut akuankka.fi:n sääntöjen mukaiseen sulkemiseen vaadittavaa 500 sivua. Päätös sulkemisesta ajoissa tehdään, jotta seuraava kausi houkuttelisi enemmän väkeä uuden topicin myötä ja jotta topic ei venyisi pitkän kauden myötä kovin pahasti yli sallitun rajan.
23. marraskuuta: Pistepotti 3.0 -topic avataan.

1. joulukuuta: Pistepotti saavuttaa historiallisen virstanpylvään, kun kaikkien aikojen sadas kausi (Sadas näytös) alkaa. Kaudella rikotaan Pistepotin osallistujaennätys, kun mukana on peräti 24 kilpailijaa ja lisäksi kausi rikkoo myös ennätyksen pisimmästä kaudesta kestäen koko joulukuun ajan eli 31 kierrosta.
1. joulukuuta: Arska tekee Pistepotti-debyyttinsä kauden 100 alkaessa.
1. joulukuuta: Kauden 69 jälkeen Pistepotti-uransa päättänyt Tapsa99 tekee lyhyen comebackin saapuessaan kilpailemaan sadannelle kaudelle.
25. joulukuuta: Pistepotti täyttää neljä vuotta.
31. joulukuuta: Sadannen kauden päätöskierroksella arvotaan historiallisesti tuhat oikeaa numeroa, mikä on suurin määrä koskaan. Muumi Ankka saa parhaana 227 oikein, joka on eniten millään numerosysteemillä Pistepotin historiassa.
31. joulukuuta: Qwhlrt voittaa suuren sadannen kauden vaivaisella 2,5 pisteen erolla kakkossijaan. Tämä on hänelle ensimmäinen voitto koskaan.
31. joulukuuta: Pistepotin kymmenes kausikymmenys päättyy.

2015

13. tammikuuta: Kausi 101 (IC ittopetsiP) päätyy kymmenennen kierroksen jälkeen kaikkien aikojen ensimmäiseen kolmen kilpailijan väliseen tasapeliin, kun Qwhlrt, LäPä7* ja Sienilapsi ovat kaikki samoissa pisteissä.
14. tammikuuta: Qwhlrt voittaa kauden 101 avoimen bonuskierroksen jälkeen ja hänestä tulee historian kolmas kilpailija, joka on voittanut kaksi kautta peräkkäin.
17. tammikuuta: Kausi 102 (Shroom Wars - Episodi 1: Pimeä hapero) alkaa ja aloittaa Star Warsia parodioivan trilogian, joka on ensimmäinen kausisarja, jonka kaikki kolme osaa käydään peräkkäin.

9. helmikuuta: Muumi Ankka sijoittuu hopealle kaudella 103 (Shroom Wars - Episodi II: Kantarellien hyökkäys) ja rikkoo ennätyksen kaikkien aikojen pisimmästä mitaliputkesta, sillä kyseessä on hänelle kuudes peräkkäinen mitali.

26. maaliskuuta: kuutio-purkka voittaa kauden 106 (Kaikkien aikojen show) ja saavuttaa ensimmäisenä kilpailijana yhdeksän voittoa.

10. huhtikuuta: Ajankohtaisiin eduskuntavaaleihin liittyvä kausi 108 (Haluatko pääministeriksi?) alkaa. Kyseessä on Touhulan ideoima kausi, vaikka Aku Vankkis järjestääkin sen normaaliin tapaan.
19. huhtikuuta: Sijoitusveikkaus tulee jatkuvan alhaisen osallistujamäärän takia tiensä päähän kun viimeisen veikkauksen tulokset julkistetaan. Sijoitusveikkaus-rankingin lopulliseksi ykköseksi jää Jonttu-Ankka, joka myös voittaa samana päivänä päättyvän kauden 108.
22. huhtikuuta: Kausi 109 alkaa yhdistäen taannoiset All-Stars ja First Victory -kaudet, sillä aktiivisia kilpailijoita, jotka eivät ole koskaan voittaneet, on vain yksi (Yuk7on). Tällä kaudella poikkeuksellisesti kahden finaaliin pääsevän kilpailijan keskinäinen paremmuus vaikuttaa suoraan kaikkien muidenkin kilpailijoiden lopulliseen sijoitukseen.

3. toukokuuta: Kolmas Veteraanit vs. Keltanokat -kausi alkaa kautena 110. Tällä kertaa aiemmista osista poiketen kilpailijoiden joukkueet määritellään sen mukaan, montako kautta he ovat kilpailleet, ei enää ranking-pisteiden perusteella.
6. toukokuuta: Satunnaisnumerogeneraattori suoltaa vaihteeksi ulos varsin eriskummalliset perussysteemin numerot kauden 110 neljännellä kierroksella, kun arvontavälin alkupuoliskolta (1-50) löytyy vain neljä oikeaa numeroa.
15. toukokuuta: Oku Ankka voittaa kauden 110 ja kyseessä on hänelle ensimmäinen voitto peräti 42 voitottoman kauden jälkeen.
15. toukokuuta: Pistepotin yhdestoista kausikymmenys päättyy.
18. toukokuuta: Kahdeksas vierailijan kausi, kausi 111 (Pääkaupunkitaisto), alkaa ja aloittaa kaikkien aikojen ensimmäisen vierailijan kausisarjan. Kauden järjestää ensimmäistä kertaa Jonttu-Ankka.
30. toukokuuta: AySel tekee Pistepotti-debyyttinsä kauden 112 (Matka maailman ympäri II) alkaessa ja saa heti uransa ensimmäisellä kierroksella huonoimman mahdollisen tuloksen eli tuplanollan.

11. kesäkuuta: Don Barks voittaa kauden 112 tavalla, joka on yksi ylivoimaisimmista koskaan. Hän onnistuu pääsemään jokaiseen valitsemaansa maahan ensimmäisellä yrityksellä ja lopputuloksissa hänen tuloksensa on kaksi kertaa hopealle sijoittuneen verran.
24. kesäkuuta: Kauden 113 (Jackpot) lopputulokset meinaavat päättyä skandaaliin, kun Jez02:lle merkitään virheellisesti 3 oikein -tulos, vaikka oikea tulos on 2 oikein. Virheelliset tulokset, joissa Jez02 sijoittuu hopealle oikean kuudennen sijan sijasta, ehtivät olla näkyvillä noin puolen minuutin ajan ennen kuin Aku Vankkis huomaa virheen ja poistaa tulokset näkyvistä. Kukaan ei tiedettävästi ehdi nähdä virheellisiä tuloksia, joten varsinaista skandaalia ei siis tapahdu.

11. heinäkuuta: Yhdeksäs vierailijan kausi, kausi 115 (Viisuisaa menoa), alkaa. Järjestäjänä tällä kertaa on ensimmäistä kertaa Yuk7on.
18. heinäkuuta: Vierailijoiden kausien kirous iskee jälleen, kun kautta järjestävä Yuk7on kärsii teknisistä murheista, minkä seurauksena kausi 115 joudutaan järjestämään loppuun yksinkertaistettuna versiona.
25. heinäkuuta: kuutio-purkka voittaa kauden 115 ja saavuttaa huiman haamurajan olemalla ensimmäinen kilpailija, joka voittaa kymmenennen kerran. Myöskin kymmenettä voittoaan metsästänyt Jonttu-Ankka sijoittuu dramaattisesti toiseksi vain pisteen päähän kuutio-purkasta.
28. heinäkuuta: Kymmenes vierailijan kausi, kausi 116 (Asukasryntäys), alkaa. Järjestäjänä toimii jälleen Jonttu-Ankka, sillä kyseessä on toinen osa hänen kaupunkisarjaansa. Tämä on ensimmäinen kerta koskaan, kun kaksi vierailijan kautta järjestetään putkeen.

20. elokuuta: kuutio-purkka voittaa kauden 117 (117 Disaster Avenue) ja parantaa jälleen voittoennätystä olemalla ensimmäinen kilpailija, joka saavuttaa yksitoista voittoa.

4. syyskuuta: Ton Roza saa kauden 119 (Pistepotti-Akatemia 3.0) avauskierroksella hyvin helppoon numerosysteemiin (30 numeroa väliltä 1-100) nähden poikkeuksellisen huonon tuloksen, vain 2 oikein, joka on neljä numeroa huonompi kuin toiseksi huonoin tulos.
13. syyskuuta: Yuk7on voittaa kauden 119 ja rikkoo viimeinkin historiallisen pitkän voitottoman putkensa, joka jatkui peräti 66 kauden verran.
17. syyskuuta: Kaikkien aikojen ensimmäinen Aku Ankka -teemainen kausi, kausi 120 (Arvuutellen läpi elämän), alkaa. Pistepotti on tähän mennessä ehtinyt jo lähemmäs viiden vuoden ikää ennen kuin ensimmäinen sen kotifoorumin aiheeseen liittyvä kausi päätetään järjestää.
28. syyskuuta: Pistepotin kahdestoista kausikymmenys päättyy.

2. lokakuuta: Kauden 121 (Nollapotti) alkaessa käytössä on ensimmäistä kertaa negatiiviset numerot sekä nolla arvattavina numeroina.
13. lokakuuta: Jonttu-Ankka ja Ton Roza saavuttavat ensimmäisinä kilpailijoina koskaan sata kilpailtua kautta yhtä aikaa kauden 122 (Ankat vs. Taimenet) alkaessa ja sen kunniaksi kausi omistetaan heille ja he saavat itse valita itselleen joukkueet, jotka kauden aikana kamppailevat toisiaan vastaan.
26. lokakuuta: Ankkafani 10 tekee Pistepotti-debyyttinsä kauden 123 (Henkivakuutuksen tarpeessa) alkaessa. Kausi on Ton Rozan ideoima, vaikka Aku Vankkis järjestääkin sen.

4. marraskuuta: Ankkafani 10 voittaa kauden 123 ja hänestä tulee jälleen yksi debyyttikautensa voittanut kilpailija.

1. joulukuuta: Kolmas Pistepotti-joulukalenteri alkaa kautena 126.
18. joulukuuta: Joulukalenterin kolmannen osan, niin sanotun järjettömän osan, viimeisessä luukussa arvotaan Pistepotin historian suurin numero, giganumero, joka on 247895.
24. joulukuuta: kuutio-purkan alter ego meedio-purkka tekee paluun ja vastaa kenties Pistepotin historian hurjimmasta déjà-vu -ilmiöstä tekemällä täsmälleen saman tempun kuin päivälleen kolme vuotta aikaisemmin eli arvaa supernumeron täysin oikein jouluaattona ja samalla vie kotiin hopeamitalin.
24. joulukuuta: Sienilapsi voittaa kauden 126, joka on hänelle jo toinen suuren joulukalenterikauden voitto.
25. joulukuuta: Pistepotti täyttää viisi vuotta.


Viimeinen muokkaaja, Aku Vankkis pvm To 15 Marras 2018, 17:00, muokattu 1 kertaa
avatar
Aku Vankkis
Admin


http://pistepotti.foorumini.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Pistepotti-historiikki

Viesti kirjoittaja Aku Vankkis lähetetty Ti 12 Kesä 2018, 17:33

2016

5. tammikuuta: Kaudella 127 (Viiden voima) paljastuu runsaasti virheitä ja kiellettyjä siirtoja, johtuen kauden monimutkaisesta luonteesta, joiden korjaaminen muuttaa pistetilannetta selvästi.

12. helmikuuta: Kaudella 130 (Kolikkomerten keisari) koetaan poikkeuksellisen traaginen kierros: ensin Jonttu-Ankka joutuu talouskriisiin menettäessään yhden huonon siirron takia noin puolet omaisuudestaan ja sen päälle viisi kilpailijaa on epäaktiivisena, osa heistä akuankka.fi:n sivuston temppuilun takia, mikä tietää kolmelle heistä ikäviä menetyksiä veronmaksun muodossa. Lisäksi veronmaksun ulkopuolella oleva Yuk7on saa aivan älyttömän tuloksen (8 oikein & 6 oikein), mutta ei hyödy siitä mitään koska ei ole tehnyt siirtoja.
14. helmikuuta: Jonttu-Ankka onnistuu tekemään saman katastrofisiirron uudelleen ja tuhoaa viimeisetkin mahdollisuutensa kaudella 130 saamalla jälleen maksimaalisen menetyksen sponsoroinnista.
15. helmikuuta: Touhula saa toisen kerran Pistepotti-urallaan tuplanollan. Hän on tiedettävästi ainoa kilpailija, joka on saanut sen useammin kuin kerran.
16. helmikuuta: Pistepotin kolmastoista kausikymmenys päättyy.
20. helmikuuta: Yhdestoista vierailijan kausi, kausi 131 (Megapolis), alkaa. Järjestäjänä on jo kolmatta kertaa Jonttu-Ankka, sillä kyseessä on hänen kaupunkisarjansa kolmas osa.

1. maaliskuuta: Don Barks voittaa kauden 131 ja hänestä tulee Pistepotin historian neljäs kilpailija, joka on onnistunut voittamaan kaksi kautta putkeen eli saavuttamaan tuplavoiton.
4. maaliskuuta: Pistepotin historian ensimmäinen crossover-kausi eli kausi, joka on samaan aikaan jatkoa kahdelle eri kaudelle, alkaa kautena 132 (Pariterapiaa II: Reikä laivassa), ollen jatkoa kausille 88 ja 99.
4. maaliskuuta: Aku Vankkis alkaa työstää Pistepotille omaa foorumia, kun aiheesta käydään runsaasti keskustelua kilpailijoiden kanssa akuankka.fi:n keskustelualueen mennessä jatkuvasti huonompaan suuntaan ja Pistepotin järjestämisen siellä muuttuvan päivä päivältä työläämmäksi.
7. maaliskuuta: Kauden 132 neljännen kierroksen perussysteemin numeroissa on hämmentävästi peräti kuusi peräkkäistä numeroa (13-18).
10. maaliskuuta: LäPä7* ja Ankanpoika eliminoituvat kaudelta 132 ollessaan kaksoisjohdossa.
13. maaliskuuta: Don Barks voittaa kauden 132 ja hänestä tulee historiallisesti kaikkien aikojen ensimmäinen kilpailija, joka on voittanut kolme kautta peräkkäin eli saavuttanut triplavoiton.
19. maaliskuuta: Kauden 133 kolmannella kierroksella nähdään ensimmäistä kertaa koskaan kaksi perussysteemin 10 oikein -tulosta yhtä aikaa, kun sekä kuutio-purkka että Ankkafani 10 saavat tämän tuloksen.
26. maaliskuuta: Yuk7on voittaa kauden 133 järjettömällä 303 munan (eli pisteen) erolla kakkossijaan. Hänen kauden lopuksi tienaamansa munayhdistelmät tuottavat niin paljon pisteitä, että hän olisi voittanut kauden, vaikka olisi saanut pelkästään ne, eikä aiempia pisteitä ollenkaan.

8. huhtikuuta: Don Barks voittaa kauden 134 (Tulevaisuuden numerot) ja on sen myötä voittanut neljä kautta viidestä viimeisimmästä.
30. huhtikuuta: Kaudella 136 (Sadan metrin veronkierto) ilmenee vakava virhe tuloksissa, jossa veronkiertäjien joukossa on yksi valeveronkiertäjä, joka on ilmestynyt mukaan tuntemattomassa vaiheessa kautta tuntemattomasta syystä.

1. toukokuuta: Kauden 136 ongelma saadaan korjattua. Virheestä kärsinyt LäPä7* saa korvauksen mahdollisesta menetyksestään.
2. toukokuuta: Akuankka.fi:n keskustelualueelle ilmestyy yllättäen hyvin tiukka merkkirajoitus viesteihin, mikä pakottaa jakamaan tulosviestit kahteen tai jopa kolmeen eri viestiin, jotta ne on mahdollista julkaista.
8. toukokuuta: Kuudennet kaksoiskaudet, kaudet 137 ja 138, alkavat ja ovat uusinnat kausista 8 ja 36. Kyseessä ovat myös Pistepotin viimeiset nimettömät kaudet.
15. toukokuuta: Tuoppi alisuorittaa kaksoiskaudet pahimmalla mahdollisella tavalla ja hänestä tulee tiedettävästi ainoa kilpailija, joka on koskaan saanut kaksi jumbosijaa saman päivän aikana.
20. toukokuuta: Kausi 139 (Pistepotin ABC) alkaa ja ensimmäistä kertaa koskaan ei arvata lainkaan numeroita vaan niiden sijasta kirjaimia. Avauskierroksella peräti yhdeksän kilpailijaa on jaetulla ykkössijalla.
30. toukokuuta: Kausi 139 saa historiallisen päätöksen, kun avoimella bonuskierroksella alkuperäinen tasatilanteessa ollut kärkikaksikko Don Barks ja kuutio-purkka jäävät sijoille 3 ja 4 ja voittoon nousee Ton Roza ja hopealle Sienilapsi. Tämä on ensimmäinen kerta koskaan kun bonuskierroksen jälkeen voittaja ei ole kukaan tasapelissä olleista.

3. kesäkuuta: Viimeinen akuankka.fi:n keskustelualueella järjestettävä Pistepotti-kausi, kausi 140 (Suuri muutto), alkaa.
12. kesäkuuta: Viimeinen Pistepotti-kierros akuankka.fi:ssä käydään ja sen päätteeksi Yuk7on voittaa kauden 140.
12. kesäkuuta: Pistepotin neljästoista kausikymmenys päättyy.
12. kesäkuuta: Pistepotti-foorumi avataan virallisesti ja kilpailu siirtyy pysyvästi sinne.
15. kesäkuuta: Pistepotti-foorumin ensimmäinen kausi, kausi 141 (Yöpotti), alkaa. Kyseessä on poikkeuksellinen kausi myös siten, että kaikki tulosviestit tulevat yöllä juhlistaakseen akuankka.fi:n aukioloajoista eroon pääsemistä.
19. kesäkuuta: Toistuvasti poikkeuksellisten aikataulujen takia ongelmiin aiheutunutta kautta 141 päätetään kesken kaiken lyhentää kahdella kierroksella, jotta se ei venyisi liikaa näiden hankaluuksien takia.
24. kesäkuuta: Qwhlrt voittaa kauden 141 ja hänestä tulee ensimmäinen kilpailija, joka voittaa kauden akuankka.fi:n ulkopuolella.
29. kesäkuuta: Kaudella 142 (Ranskan pallohait) mukana on ensimmäistä kertaa koskaan viisi kilpailijaa, jotka eivät ole oikeasti kilpailijoita, vaan kuvitteellisia kilpailijoita, joille on kauden alussa arvottu numerot, joita ne käyttävät koko kauden ajan. Nämä arvotut eivät kuitenkaan voi sijoittua kaudella, vaan ainoastaan täyttävät ylimääräiset paikat, jotta 24 joukkuetta saadaan mukaan jalkapallon EM-kisoihin perustuvalle kaudelle.

13. heinäkuuta: Kauden 143 (Salaiset numerot) alkaessa hyödynnetään ensimmäistä kertaa Pistepotti-foorumin yksityisviestimahdollisuutta, kun kilpailijat arvaavat muilta piilossa "salaisia numeroita", joita heidän parinsa yrittävät arvata.
21. heinäkuuta: Don Barksin piilevät meediokyvyt heräävät kun hän kauden 143 viimeisellä kierroksella arvaa kerralla parinsa Tsar Kappazardin kaikki salaiset numerot oikein huolimatta siitä, että ne ovat vieläpä peräkkäiset numerot.
28. heinäkuuta: Neljäs Veteraanit vs. Keltanokat -kausi alkaa kautena 144. Uutena ominaisuutena mukana on yksityisviesteillä tapahtuva salainen äänestys. Idea osoittautuu kuitenkin flopiksi ja kaudesta tulee ylivoimaisesti sarjan epäaktiivisin, eikä aikaisemmista osista tuttua kunnollista juonittelua juurikaan nähdä.

10. elokuuta: Yhden pisteen erolla Qwhlrt voittaa kauden 144, päihittäen finaalissa pitkään ainoana veteraanina mukana selvinneen Sienilapsen ja nostaen siten keltanokat 3-1 -johtoon kokonaistaistelussa. Mielenkiintoisesti finaaliäänestyksessä Sienilapsi saa enemmän ääniä keltanokilta ja Qwhlrt taas enemmän veteraaneilta.
17. elokuuta: Kesäolympialaisiin 2016 perustuva kausi 145 alkaa. Kyseessä on kolmas olympialaiskausi Pistepotissa, mutta valitettavasti peräti kolme lajia joudutaan jättämään pois kilpailukalenterista tavanomaista vähäisemmän osallistujamäärän vuoksi.
18. elokuuta: Olympialaiskauden painonnostossa kolmella kilpailijalla ilmenee identtiset numerot, joita kukaan heistä ei pyynnöstä huolimatta ole vaihtanut, joten koko päivän kierros lajissa päätetään uusia seuraavana päivänä ja ne, jotka eivät numeroitaan ole siihen mennessä vaihtaneet, uhataan pudottaa lajista pois.
19. elokuuta: Painonnostogate tulee päätökseensä kun identtiset numerot arvanneista kilpailijoista ne ensimmäisenä arvannut LäPä7* ei joudu osallistumaan uusintakierrokselle ja kaksi muuta, Arska ja Ankkafani 10, vaihtavat lopulta kumpikin numeronsa.
21. elokuuta: LäPä7* saa kaudella 145 perussysteemillä 10 oikein käyttämällä numeroissaan pelkästään viiden kertotaulua, mikä kertoo hyvin kaavamaisista oikeista numeroista.
26. elokuuta: Koska kauden 145 viimeistä kierrosta varten ei voi tehdä mitään siirtoja, Aku Vankkis yllättää kilpailijat päättämällä kauden saman tien tuplakierroksella. LäPä7* voittaa kauden, vaikka hänellä ei päätöskierroksella ollut enää ainoatakaan lajia käynnissä.

9. syyskuuta: Kaudella 146 (Intiaanikesä) peräti viisi kilpailijaa on kauden päättyessä jaetulla jumbosijalla. Tämä on suurin määrä kilpailijoita viimeisellä sijalla millään kaudella Pistepotin historiassa.

8. lokakuuta: Kauden 148 (Presidenttipeliä) vaalitaistelussa käydään toinen kierros, kun kaikki kolme ehdokasta ovat saaneet saman määrän ääniä. Tämä tarkoittaa historian ensimmäistä suljettua bonuskierrosta, jolle osallistuu kolme kilpailijaa. Voittajaksi selviytyy Kalamies.
22. lokakuuta: Tuoppi voittaa kauden 149 (Immuniteetin jäljillä) ja kyseessä on hänen jo tässä vaiheessa varsin pitkän uran vasta toinen voitto ja ensimmäinen peräti 68 kauden eli yli 2,5 vuoden tauon jälkeen. Kyseessä on aktiiviselle kilpailijalle pisin tauko ilman voittoa Pistepotin historiassa.
29. lokakuuta: Pistepotti saavuttaa suuren virstanpylvään, kun 150. kausi (Retrospektio 150) alkaa. Kauden aikana käydään yhden kierroksen versio jokaisen viidentoista kausikymmenyksen yhdestä valitusta kaudesta, sekä yksi kauden päättävä spesiaalikierros.

13. marraskuuta: Arska voittaa suuren juhlakauden 150 huimalla loppukirillä nousemalla viiden viimeisen kierroksen aikana ranking-pisteiden ulkopuolelta voittoon ja saamalla päätöskierroksella vielä näyttävän 10 oikein -tuloksen perussysteemillä.
13. marraskuuta: Pistepotin viidestoista kausikymmenys päättyy.
17. marraskuuta: Kausi 151 (Sokkotreffit) alkaa ja systeeminä käytetään kauden 150 viimeisen spesiaalikierroksen konseptia, jonka paljastetaan olleen "ennustus tulevaisuudesta".
26. marraskuuta: Kausi 151 päättyy "ankkojen kolmoisvoittoon", kun Muumi Ankka, Jonttu-Ankka ja Oku Ankka nappaavat mitalit ja kaikkien heidän nimimerkistä löytyy "ankka".

1. joulukuuta: Neljäs joulukalenterikausi alkaa kautena 153, mutta poikkeaa selvästi aikaisemmista siinä, että tällä kertaa koko kauden aikana ei ole tarkoitus tehdä minkäänlaisia siirtoja. Samaan aikaan käynnissä on edellisenä päivänä alkanut kausi 152 (Suuri lumisota), jossa normaalisti tehdään päivittäiset siirrot, sekä myöhemmin joulukuussa käytävä jouluteemainen kausi.
9. joulukuuta: Sienilapsi nappaa murskavoiton kaudelta 152 peräti 165 pisteen erolla kakkossijaan. Kauden lopputuloksissa piste-erot ovat muutenkin valtavia ja ensimmäisen ja viimeisen sijan välinen ero on vaatimattomat 780 pistettä.
25. joulukuuta: Pistepotti täyttää kuusi vuotta.

2017

18. tammikuuta: A.N.K.K.A tekee Pistepotti-debyyttinsä kauden 156 (Suomi-olympialaiset) alkaessa.
23. tammikuuta: Kauden 156 kuudennen kierroksen tulostaso on poikkeuksellisen kova, kun viidestätoista kilpailijasta peräti yhdeksän saa vähintään 6 oikein -tuloksen perussysteemillä.
27. tammikuuta: kuutio-purkka voittaa kauden 156 ja tekee jälleen uuden voittoennätyksen, joka on nyt kaksitoista voittoa.

24. helmikuuta: Sienilapsen älytön tulostehtailu kulminoituu jaetusti historian toiseksi pisimpään mitaliputkeen, kun hän saavuttaa viidennen peräkkäisen mitalin (pronssin) kaudelta 158 (Pallo jäähän).

9. maaliskuuta: Kauden 159 (Kaktusfarmarit) päättyessä Tuoppi nappaa jumbosijan oltuaan historiallisesti joka ikisellä kierroksella alusta lähtien viimeisenä aktiivisuudestaan huolimatta.
27. maaliskuuta: Yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä kilpailijoista, tässä vaiheessa yhä rankingin ykkösenä oleva kuutio-purkka, kilpailee viimeisen kierroksensa Pistepotissa kauden 160 (Vuodenaikojen mittelö II) päättyessä. Hänen 123 kauden mittainen uransa päättyy jaettuun kahdenteentoista sijaan ja hän katoaa Pistepotti-foorumilta vähin äänin.
27. maaliskuuta: Pistepotin kuudestoista kausikymmenys päättyy.

1. huhtikuuta: Jokavuotinen pääsiäiskausi järjestetään kaksiosaisena ja sen ensimmäinen osa, kausi 161 (Pääsiäisparaati, osa 1: Suklaamunatehdas), alkaa. Ensimmäistä kertaa koskaan ensimmäiseen osaan ilmoittautuminen tarkoittaa automaattisesti myös osallistumista toiseen osaan ilman uutta ilmoittautumista.
1. huhtikuuta: C4MPPU tekee 59 kauden tauon jälkeen pienimuotoisen comebackin ilmoittautumalla mukaan pääsiäiskausille.
28. huhtikuuta: Kauden 163 (Pistepotin DEF) seitsemännellä kierroksella peräti yksitoista kilpailijaa kolmestatoista saa bonuskirjaimen oikein, mikä luultavasti on ennätys kaikenlaisten bonusnumeroiden ja -kirjainten suhteen.

3. toukokuuta: Kauden 163 ratkaisu venyy historiallisella tavalla ensin avoimen ja sitten suljetun bonuskierroksen kautta ensimmäistä kertaa koskaan siihen äärimmäisimpään viimeiseen ratkaisuvaiheeseen eli yhden numeron ratkaisukierrokselle, kun Touhula ja Jonttu-Ankka eivät millään ilveellä meinaa saada keskinäistä kamppailuaan ratkaistua. Lopulta tämän viimeisen keinon avulla Jonttu-Ankka voittaa kauden.
17. toukokuuta: Pistepotin suuri epäaktiivisuuskriisi alkaa toden teolla, kun kauden 164 (Kristallipallo kaukalossa) yhdeksättä kierrosta varten vain viisi kilpailijaa kolmestatoista tekee päivän siirtonsa.
26. toukokuuta: Epäaktiivisuuskriisi syvenee entisestään kun kausi 165 (Suomen kesä) alkaa vain kymmenellä kilpailijalla. Kyseessä on pienin osallistujamäärä vuosiin.

4. kesäkuuta: Kauden 165 jännittävä lopputaistelu jää taistelematta, kun Jonttu-Ankka mitä ilmeisimmin ei muista ajoissa tehdä viimeistä siirtoaan ja sen myötä käytännössä lahjoittaa voiton Sienilapselle.
4. kesäkuuta: Pistepotti julistetaan viiden kauden mittaiselle koeajalle vuoden ensimmäisen puoliskon aikana tapahtuneen dramaattiseen aktiivisuuden ja osallistujamäärien romahtamisen vuoksi. Koeajan tarkoituksena on määritellä, onko Pistepotilla realistisia mahdollisuuksia jatkua ainakin kauteen 200 saakka, vai joudutaanko se tuomaan päätökseensä jo sitä ennen.
12. kesäkuuta: Pistepotti-foorumi täyttää yhden vuoden. Sen kunniaksi kaudella 166 (Jackpot II) tavoiteltavaan jackpotiin lisätään 500 000 € ylimääräistä.
17. kesäkuuta: Sienilapsi saa kaudella 166 kahdeksannella peräkkäisellä kierroksella sivupistepotilla vähintään 3 oikein -tuloksen.
18. kesäkuuta: Sienilapsen täysin absurdi superpäivä: hän onnistuu yhdellä kertaa murskavoittamaan kauden 166 lähes neljän miljoonan euron erolla kakkossijaan, saavuttamaan tuplavoiton kolmannen kerran, nousemaan voittotilastoissa jaetulle ykkössijalle kahdellatoista voitollaan ja ennen kaikkea nousemaan rankingin ykköseksi keväällä eläköityneen kuutio-purkan ohitse. Tämä on ensimmäinen kerta 89 kauteen kun joku muu kuin kuutio-purkka nousee rankingin kärkeen.
27. kesäkuuta: Kauden 167 (Väriteoria) alkaessa Pistepottiin liittyy peräti kaksi uutta tulokasta, Halima_ ja Indiepeli Hopo. Kummankin heistä ura jää kuitenkin hyvin lyhyeksi.

6. heinäkuuta: Halima_ voittaa debyyttikautensa (kausi 167). Tämä on ensimmäinen debyyttivoitto Pistepotti-foorumilla.
21. heinäkuuta: Kauden 168 (Kohtalokkaat kortit) mitalikolmikko on täysin omassa maailmassaan, kun kolmannen ja neljännen sijan välinen ero on järjettömät 33 pistettä.
25. heinäkuuta: Kahdestoista vierailijan kausi, kausi 169 (Numeropeli), alkaa. Järjestäjänä toimii neljättä kertaa Jonttu-Ankka ja ensimmäistä kertaa koskaan oikeita numeroita ei arvota satunnaisnumerogeneraattorilla, vaan ne ovat oikean maailman lukuja ja arvoja.

3. elokuuta: Aku Vankkis voittaa kauden 169 olemalla johdossa jokaisella kierroksella koko kauden ajan. Tämä on varsin erikoinen saavutus kilpailun ylläpitäjältä, joka varsin harvoin pääsee itse osallistumaan kausille.
17. elokuuta: Pistepotin koeajan lähestyessä loppuaan avataan foorumilla kansanäänestys, jossa suoraan kysytään kilpailijoiden mielipidettä siitä, pitäisikö Pistepotin pyrkiä jatkamaan vähintään kauteen 200 saakka.
20. elokuuta: Jonttu-Ankka onnistuu jo toistamiseen saman kesän aikana missaamaan kauden viimeisen kierroksen ja menettää mitalin sen johdosta. Hänen sijastaan pronssille nousee Sienilapsi, joka nappaa itselleen ennätyksellisen seitsemännen mitalin samalta kausikymmenykseltä.
20. elokuuta: Pistepotin seitsemästoista kausikymmenys päättyy.
20. elokuuta: Pistepotin kansanäänestys toteaa äänin 8-0, että Pistepotin on ehdottomasti jatkettava eteenpäin, vaikka osallistujamäärät ovatkin pudonneet selvästi.
22. elokuuta: Kolmannessatoista Pistepotti Awardsissa menestyneimmäksi kilpailijaksi julistetaan Sienilapsi, jonka kausikymmenyksen ranking-pistekeskiarvo 12,70 pistettä per kausi on kaikkien aikojen paras.

21. syyskuuta: Yli sadan kauden mittaisen uran tehnyt LäPä7* kilpailee viimeisen kierroksensa Pistepotissa kauden 172 (10K) päättyessä. Hänen uransa päättyy yhdenteentoista sijaan tällä kaudella, eikä häntä ole sen jälkeen nähty millään kaudella.
27. syyskuuta: Kaudella 173 (Päivä satunnaisnumerogeneraattorina) on kilpailijoilla ensimmäistä kertaa mahdollisuus päättää oikeista numeroista. Lisäksi ensimmäistä kertaa on mahdollista, että sama numero esiintyy useammin kuin kerran oikeissa numeroissa.
27. syyskuuta: Pistepotin alkuperäinen ranking-ykkönen, yli sata kautta aikaisemmin eläköitynyt xx-roope-kerälijä, tekee lyhyen paluun ilmoittautumalla kaudelle 173.

20. lokakuuta: Oku Ankka voittaa kauden 174 (Kausikymmenys yhdessä kaudessa), joka on hänelle toinen peräkkäinen voitto ja täten hänestä tulee kaikkien aikojen viides kilpailija, joka on saavuttanut tuplavoiton. Samalla hän myös tekee uuden voittoennätyksen ollen ensimmäinen kilpailija, joka saavuttaa kolmetoista voittoa.
25. lokakuuta: Xatalos tekee Pistepotti-debyyttinsä kauden 175 (Euroopanpimennys) alkaessa.

22. marraskuuta: Don Barks voittaa kauden 176 (Pariterapiaa III: Kalakalabaliikki) ja sen myötä kuuden kauden jälkeen kausikymmenyksen aikana vain kolme kilpailijaa on voittanut kauden, kukin heistä kahdesti.

1. joulukuuta: Viides joulukalenterikausi alkaa kautena 178. Kauden kuusi ensimmäistä kierrosta käydään päällekkäin Suomi-trilogian huipentavan kauden 177 (Paras sadasta) kuuden viimeisen kierroksen kanssa.
6. joulukuuta: Ton Rozan comeback sujuu parhaalla mahdollisella tavalla kun hän voittaa heti ensimmäisen kauden (kausi 177), ollen myös ainoa kilpailija, joka jää pisteissä plussan puolelle lopputuloksissa.
13. joulukuuta: Joulukalenterin kolmannen osan avauskierroksella joukkuekilpailuna käytävässä lumisodassa Team Lumikinos kokee luultavasti kaikkien historian joukkuekisojen hirvittävimmän teurastuksen, kun Team Lumimyrsky siirtyy heti kättelyssä johtoon pistein 87-18. Team Lumikinos saa ainoat pisteensä Oku Ankalta ja nekin tulevat Team Lumimyrskyn Touhulan häneen kohdistamasta epäonnistuneesta heitosta.
18. joulukuuta: Aikaisempi teurastus jää täysin kakkoseksi kun joulukalenterin kolmannen osan päätöskierroksella koko osan ajan järkyttävällä tavalla tappiolla ollut Team Lumikinos tekee aivan absurdin nousun ja voittaa osan lopulta 82 pisteen erolla vaikka oli vielä edelliskierroksella 59 pisteen verran tappiolla. Käsittämättömän loppukirin johtotähtenä on 10 oikein -tuloksen perussysteemillä saanut Jonttu-Ankka.
24. joulukuuta: Sienilapsi voittaa joulukalenterikauden jo kolmannen kerran.
25. joulukuuta: Pistepotti täyttää seitsemän vuotta.

2018

8. tammikuuta: Ankkafani 10 voittaa kauden 179 (Hirteen mars!) ja kyseessä on hänelle ensimmäinen voitto yli kaksi vuotta ja 56 kautta sitten saavutetun debyyttivoiton jälkeen.
15. tammikuuta: Viides Veteraanit vs. Keltanokat -taisto alkaa kautena 180. Tällä kertaa on palattu jälleen perinteisempään, puhtaasti kauden topicissa käytävään julkiseen äänestykseen edellisen osan flopanneen yksärikokeilun seurauksena.
25. tammikuuta: Veteraanien Don Barks voittaa niukasti CottonJoelin viidennen Veteraanit vs. Keltanokat -kauden finaalissa ja kokonaistaistelun tilanne on täten 3-2 Keltanokille.
25. tammikuuta: Pistepotin kahdeksastoista kausikymmenys päättyy.

7. helmikuuta: Oku Ankka voittaa kauden 181 (Sika säkissä) ja nousee uuteen voittoennätykseen, joka on neljätoista voittoa.
7. helmikuuta: Sienilapsi saavuttaa ensimmäisenä kilpailijana Pistepotin historiassa tuhat ranking-pistettä kauden 181 päättyessä.
12. helmikuuta: Pistepotin kaikkien aikojen kahdestuhannes kierros käydään kauden 182 (Pistepotti Winter Olympics 2018) kolmannella kierroksella. Asia kuitenkin paljastuu vasta myöhemmin, kun Ton Roza tekee asian suhteen laskelmia, eikä virstanpylvästä päästä juhlimaan kun se tapahtuu.
19. helmikuuta: Satunnaisnumerogeneraattori on jälleen vauhdissa, kun kauden 182 päätöskierroksella vain neljä numeroa löytyy väliltä 1-60 ja sen lisäksi mukana on kuusi peräkkäistä numeroa, 65-70.

5. maaliskuuta: Touhula voittaa kauden 183 (Tuulen viemää), joka on hänelle ensimmäinen voitto 45 kauteen ja lähes kahteen vuoteen.
10. maaliskuuta: Jonttu-Ankka, joka ei koskaan ole missannut ainoatakaan kautta, jolle on voinut osallistua, missaa kauden 184 (Planetaarinen roadtrip) ilmoittautumisen. Lähihistorian useiden unohdusten takia Aku Vankkis lanseeraa Pistepotin hätävarajärjestelmän, joka mahdollistaa siihen ilmoittautuneiden kilpailijoiden liittymisen mukaan kaudelle kesken kaiken tiettyyn ajankohtaan saakka, mikäli kauden luonne sen sallii.
11. maaliskuuta: Jonttu-Ankasta tulee ensimmäinen kilpailija, joka liittyy kesken kauden mukaan hätävarajärjestelmän kautta.
19. maaliskuuta: Sienilapsi voittaa kauden 184 ja saavuttaa uuden voittoennätyksen, joka on nyt viisitoista voittoa.
21. maaliskuuta: Pistepotin suuri informaatiokriisi alkaa, kun käy ilmi, että Pistepotin vanha kotipaikka, akuankka.fi:n keskustelualue, tullaan sulkemaan viikon kuluttua pysyvästi. Aku Vankkis ja joukko kilpailijoita ryhtyvät kovalla kiireellä siirtämään vanhoja kausia akuankka.fi:stä Pistepotti-foorumille, jotta tärkeää tilastotietoa ei menetettäisi kokonaan.
26. maaliskuuta: Valtava kausien siirtourakka tulee päätökseensä ja Pistepotti saa selätettyä informaatiokriisin ajoissa ilman, että mitään tilastotietoa menetetään.

2. huhtikuuta: Sienilapsi voittaa kauden 185 (Pääsiäismunateoria) avoimen bonuskierroksen jälkeen päihittäen tasatilanteessa olleen Tuopin. Kyseessä on hänelle toinen peräkkäinen voitto jo peräti neljännen kerran. Kukaan muu ei tässä vaiheessa ole saavuttanut tuplavoittoa edes kahta kertaa. Lisäksi hän parantaa voittoennätystään kuuteentoista voittoon.
5. huhtikuuta: Kaudelle 186 (Pohjakosketus) osallistuu peräti 17 kilpailijaa, mikä on suurin määrä 30 kauteen.
13. huhtikuuta: Sienilapsi jää kaudella 186 sijalle 13, mikä on hänelle ensimmäinen kerta ranking-pisteiden ulkopuolella käsittämättömän 34 kauden pisteputken jälkeen.

1. toukokuuta: Seitsemännet kaksoiskaudet, kaudet 188 (Kalajuttu All-Stars) ja 189 (Bingo!!) alkavat. Kumpikin on jatko-osa kauan aikaa sitten järjestetylle kaudelle.
15. toukokuuta: Kausi 190 (Planeettojen sota) laittaa kilpailijat pitkästä aikaa sotajalalle, kun Xataloksen pelistrategia ei oikein miellytä joitakin kilpailijoita ja he kääntyvät joukolla häntä vastaan.
24. toukokuuta: Ankkafani 10 saa kolmannen kerran Pistepotti-urallaan 10 oikein perussysteemillä kauden 190 päätöskierroksella. Tulos syntyy peräkkäisillä numeroilla. Hänestä tulee kuutio-purkan ohessa vasta toinen kilpailija, joka on saanut tämän tuloksen näin monesti.
24. toukokuuta: Pistepotin yhdeksästoista kausikymmenys päättyy.

8. kesäkuuta: Arska voittaa kauden 191 (Codex Temporis I: Ajan teoria), joka on hänelle ensimmäinen voitto neljän voitottoman kausikymmenyksen jälkeen.
12. kesäkuuta: Pistepotti-foorumi täyttää kaksi vuotta.
12. kesäkuuta: Päivitetty ja paranneltu Pistepotti-historiikki julkaistaan foorumin synttäreiden kunniaksi ja se kattaa tapahtumat Pistepotin perustamisesta tähän päivään saakka, ottaen huomioon myös Pistepotin "esihistorialliset" tapahtumat.
27. kesäkuuta: MM-futisteemaisen kauden 193 (Venäjän maalikarkelot) alkaessa mukana on kahden vuoden tapaisen EM-futiskauden tapaan NPC-kilpailijoita, jotka paikkaavat tyhjäksi jääneitä oikeiden kilpailijoiden paikkoja. Tämä on vasta toinen kerta historiassa, kun NPC-kilpailijoita käytetään Pistepotissa.

20. heinäkuuta: Kauden 194 (Euraasianpimennys) yhdeksännellä kierroksella pistetilanteessa ei tapahdu yhtään sijamuutosta, mikä on hyvin harvinaista perussysteemin numeroilla käytävällä kaudella.
23. heinäkuuta: Sienilapsi voittaa kauden 194 ja tekee uuden voittoennätyksen, sillä kyseessä on hänen seitsemästoista voittonsa. Hänestä tulee samalla kaikkien aikojen ensimmäinen kilpailija, joka on voittanut eliminointikauden eliminoiduttuaan ennen viimeistä kierrosta.

5. elokuuta: Xatalos voittaa kauden 195 (Codex Temporis II: Ajan rakenteet) täsmälleen samalla pistemäärällä, jolla Arska voitti trilogian ensimmäisen osan. Myös kolmannen sijan pistemäärä on täsmälleen sama ja toisen sijan kohdalla on yhden pisteen heitto.
22. elokuuta: Kausi 197 (Ääniharava 2.0) alkaa eskaloitua ja näyttää, että pienemmälläkin porukalla voidaan saada asiallinen juonittelukausi aikaiseksi.

1. syyskuuta: CottonJoel voittaa kauden 197 päihittäen toisen Ääniharavan finaalissa Don Barksin. Kyseessä on revanssi edellisen äänestyskauden (Veteraanit vs. Keltanokat V, kausi 180) finaalista, jossa Don Barks puolestaan voitti CottonJoelin.
10. syyskuuta: Kausi 198 (Codex Temporis III: Ajan kohtalo) jää aivan totaaliseksi tyngäksi ratkaisun tullessa jo kuudennella kierroksella. Kaudesta tulee siten kaikkien aikojen lyhyin tavoitekausi.
14. syyskuuta: Ganducka tekee comebackin kaudella 199 (Tuntematon X) useamman vuoden tauon jälkeen. Kaudella tulee sopivasti kuluneeksi tasan sata kautta hänen debyyttivoitostaan.
16. syyskuuta: Jonttu-Ankka onnistuu harvinaisen hyvin riskipelissä kaudella 199 ja käytännössä ratkaisee kauden jo kolmannella kierroksella.

1. lokakuuta: Pistepotin kaikkien aikojen 200. kausi (Kahdessadas sinfonia) alkaa. Kausi rikkoo ylivoimaisesti aikaisemmin sadannen kauden pitämän ennätyksen historian pisimmästä kaudesta olemalla pituudeltaan järjettömät 40 kierrosta.
22. lokakuuta: Kauden 200 viides osa alkaa kokonaan erilaisella sisällöllä kuin ohjeviestissä alun perin mainittiin, koska pariton osallistujamäärä tekisi alkuperäisestä suunnitelmasta mahdottoman toteuttaa.

9. marraskuuta: Kolossaalinen kausi 200 huipentuu kaikkien aikojen suurimpaan kierrokseen, jolloin arvotaan peräti 2000 oikeaa numeroa väliltä 1-500. Parhaan tuloksen saa Ankkafani 10, joka on 830 oikein.
9. marraskuuta: CottonJoel voittaa kauden 200 saamalla kauden aikana yhteensä 668,5 pistettä. Kauden aikana on kirjoitettu enemmän viestejä kuin millään aikaisemmalla kaudella Pistepotin historiassa.
9. marraskuuta: Pistepotin kahdeskymmenes kausikymmenys päättyy.


Viimeinen muokkaaja, Aku Vankkis pvm To 15 Marras 2018, 16:58, muokattu 1 kertaa
avatar
Aku Vankkis
Admin


http://pistepotti.foorumini.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Pistepotti-historiikki

Viesti kirjoittaja Ton Roza lähetetty Ke 13 Kesä 2018, 16:35

Fort Triplan debyytti kaudella 6?
avatar
Ton Roza


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Pistepotti-historiikki

Viesti kirjoittaja Kalamies lähetetty Ke 13 Kesä 2018, 18:33

Mistä tämä patagonia nimitys sai alkunsa?
avatar
Kalamies


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Pistepotti-historiikki

Viesti kirjoittaja Aku Vankkis lähetetty To 15 Marras 2018, 17:02

Historiikki on nyt päivitetty ensimmäisen kerran julkaisunsa jälkeen ja on jälleen ajan tasalla. Katsotaan, kuinka usein tätä jatkossa sitten päivitellään, onko se sen kausikymmenyksen välein kuten sijoitustilastoja vai kuinka usein.
avatar
Aku Vankkis
Admin


http://pistepotti.foorumini.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Pistepotti-historiikki

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa