Mikä ihmeen Pistepotti? (Opas uusille tulokkaille)

Siirry alas

Mikä ihmeen Pistepotti? (Opas uusille tulokkaille)

Viesti kirjoittaja Aku Vankkis lähetetty Ke 18 Toukokuu 2016, 14:27

Mikä on Pistepotti?

Pistepotti on numeronarvauspeli, jossa arvataan tietty määrä numeroita tietyltä väliltä. Joka kierroksella arvotaan oikeat numerot ja kilpailijat yrittävät saada mahdollisimman hyviä tuloksia (eli mahdollisimman monta numeroa oikein).

Useimpiin kausiin liittyy myös runsaasti muuta tekemistä erilaisten erikoisnumeroiden arvailusta strategisiin siirtoihin ja juonitteluun saakka, mutta kaiken pohjana on aina numeroiden arvaaminen.

Pistepotti sai alkunsa jouluna 2010 Aku Ankan kotisivujen foorumilla ja 140 kilpaillun kauden jälkeen se siirtyi omalle foorumilleen kesällä 2016.

Ilmoittautuminen

Jokainen kausi tulee omaan topiciinsa ja kyseisessä topicissa tapahtuu myös kaudelle ilmoittautuminen ennen sen alkua. Ilmoittautua ei voi kesken kauden, joten älä missaa ilmoittautumista, joka kestää yleensä 2-4 vuorokautta. Ilmoittautumisen yhteydessä näet kauden ohjeet, jotka on syytä lukea, vaikka ne toisinaan pitkiksi venyvätkin. Ohjeista näet, millaiset numerot sinun on arvattava ilmoittautuaksesi mukaan kaudelle.

Numeroiden tulee aina olla numerojärjestyksessä pienimmästä isoimpaan. Jos kaikki numerosi ovat peräkkäisiä, ne on sallittua laittaa X-Y -muotoon (esim. 21-40). Numerot eivät saa olla samat kuin jollakulla toisella kilpailijalla.

Numeroiden lisäksi ilmoittautumisviestiin tulee laittaa myös mahdolliset muut asiat (kuten esim. listasta valittu valtio, jos kyseessä on jalkapallon MM-kisoihin liittyvä kausi), jotka mainitaan ohjeviestissä.

Kauden kulku ja deadlinet

Useimmille kausille on ennalta määritelty pituus (yleensä 8-12 kierrosta), mutta on myös kausia, jotka päättyvät kun tietty tavoite saavutetaan, tapahtuipa se sitten kierroksella 6 tai 16.

Joka päivä pelinvetäjä arpoo oikeat numerot satunnaisnumerogeneraattorilla ja työstää sitten päivän tulosviestin. Tulosviesti julkaistaan kauden topicissa ja siitä näet muun muassa oman päivän tuloksesi, senhetkisen sijoituksesi pistetilanteessa ja kaiken muun oleellisen kauteen liittyvän.

Numeroita on sallittua vaihtaa aina kierrosten välissä ellei toisin mainita, mutta vaihtaminen ei ole pakollista, vaan voit halutessasi kisata vaikka koko kauden samoilla numeroilla. Kierrosten välissä suoritetaan myös mahdolliset siirrot, mikäli sellaisia kauden ideaan sisältyy.

Tulosviestissä ilmoitetaan aina seuraavan päivän deadline, joka on kellonaika, jonka jälkeen ei enää saa vaihtaa numeroita tai tehdä siirtoja kyseisen päivän kierrosta varten. Deadline voi päivästä riippuen olla mikä kellonaika hyvänsä, mutta yleisimmin se ajoittuu puolenpäivän molemmille puolille (noin klo 11:00 - 14:00 välimaastoon).

Voittaminen, lopputulokset ja palkinnot

Kun ennalta ilmoitettu määrä kierroksia on käyty tai kauden tavoite saavutettu, kausi päättyy. Useimmilla kausilla eniten pisteitä kerännyt voittaa, mutta joillakin erikoisemmilla kausilla voi olla myös muita voittoperusteita. Kaikkien muidenkin kilpailijoiden tarkka sijoitus on näkyvillä lopputuloksissa, ei ainoastaan voittajan.

Kauden kolme parasta palkitaan mitaleilla, joita käytetään tilastoinnissa (kts. Tilastot -alue). Lisäksi kymmenen parasta saavat ranking-pisteitä (kts. Tilastot -alue). Mitään konkreettisia palkintoja ei siis ole, mutta Pistepotin kilpailijayhteisössä mitalit ja ranking-pisteet ovat arvostettuja palkintoja.

*****

Pistepotti on avoin kilpailu kaikille. Vaikka et milloinkaan olisi käynyt Aku Ankan kotisivuilla tai osallistunut siellä kilpailuun, olet tervetullut mukaan nyt. Voit vaikkapa käydä esittelemässä itsesi lyhyesti Yleinen keskustelu -alueelta löytyvässä esittelytopicissa ja heti kun seuraavan kauden ilmoittautuminen alkaa, voit hypätä mukaan. Mitään vaatimuksia ei ole.
avatar
Aku Vankkis
Admin


http://pistepotti.foorumini.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa